(Bron Noord Hollands Dagblad)

Hovocubo bekert verder na moeizame zege op stug JCK/Aiso

Sterke Van Leeuwen heeft engeltje op zijn schouder

Door Kevin de Vries

Nieuwegein – Hij keepte een weergaloze wedstrijd, maar gaf ook openlijk toe dat er een engeltje op zijn schouder zat. Want hoe sterk Hovocubo-doelman Ronald van Leeuwen ook speelde, zonder het nodige geluk had hij zijn ploeg nooit met 0-1 op de been kunnen houden.

Maar liefst drie keer teisterde thuisploeg JCK Aiso zaterdagavond het houtwerk tijdens de bekerconfrontatie met Hovocubo. Maar het was niet alleen de paal die in de weg stond voor de ploeg uit Nieuwengein. Zo lag winnende doelman Ronald van Leeuwen keer op keer in de weg, als er wel eens tussen de palen werd geschoten. En dus was de man van ‘Brabants Beton’ zoals de bijnaam van de Roosendaler luidt, verreweg de belangrijkste man aan de kant van de Hoornse equipe.

Toch was het niet de eerste keer dit seizoen dat Van Leeuwen uitgroeide tot uitblinker van de avond. Alleen waar zijn prestaties vaak overschaduwd worden door de huzarenstukjes van zijn aanvallende collega’s, daar gaven de voorwaartsen dit keer niet thuis. Al kwam dat ook omdat JCK Aiso prima voor de dag kwam.

De nieuwkomer in de eredivisie  hield de boel achterin namelijk goed dicht, waardoor Hovocubo moeite had met het creëren van kansen.

Kansen kwamen er wel. In minuut drie. Waarbij Amir Molkarai voor de enige treffer van de avond zorgde. Darri gaf een prachtige lange pass op Rachid El Kaddouri en die legde de bal vervolgens panklaar voor Amir Molkarai, waarna de international simpel binnen tikt.

Echter liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen en ging het driftig op zoek naar de gelijkmaker. En even later leek de 1-1 ook te vallen. Anass El Ghannouti legde aan voor een schot, doelman Van Leeuwen was kansloos, alleen kreeg de sluitpost hulp van de paal.

Vlak voor rust had de doelman geen hulp nodig van het houtwerk. Van Leeuwen redde prima op de 10-metertrap van Mohamed Alou,waardoor Hovocubo met 0-1 mocht rusten.

Na de rust was het de thuisploeg die opnieuw aandrong. Hovocubo kwam er vooral nog uit via de counter. Maar omdat Every Janzen de wedstrijd vergat te beslissen, kon doelman Van Leeuwen zich definitief ontpoppen tot man van de wedstrijd. Immers, nadat JCK Aiso nog twee keer op de paal schoot, hield het ‘Brabants Beton’ zijn ploeg op de been met een paar geweldige reddingen in de slotfase.

“Ik keepte een lekker wedstrijd. Maar er zat ook een engeltje op mijn schouder”, gaf van Leeuwen eerlijk toe.

JCK Aiso-Hovocubo 0-1 (0-1). ‘3 Molkarai 0-1

Bijz: Alou (JCK Aiso) mist 10-mtrap.

JCK Aiso: Uyl, Charadi, Leyar, Van Zuilen, Ozan, Aouaddaouh, Alou, Kurdal, Adarghal, El Ghannouti

Hovocubo: Van Leeuwen, Choukair, De Groot, Janzen, Molkarai, Darri, St. Juste, El Kaddouri