Ingecalculeerd verlies van C2 tegen Arch, Nieuweboer C1:

Wat doe je tegen een ploeg waarvan je eerder dit seizoen al drie keer flink klop hebt gekregen (7-2, 8-3 en 5-0), een ploeg met louter 2e jaars C-junioren en twee B-junioren? Tja, dan is het zaak om de schade te beperken want een nederlaag is zeer waarschijnlijk. Jim is geblesseerd waardoor wordt besloten om Sonny en Xavi zo lang mogelijk te laten staan en eventueel door Kaj als verdediger te laten vervangen. Er wordt vanaf het eerste fluitsignaal een hoog tempo ontwikkeld waarbij Hovo ook in dat tempo meegaat. Hovo wordt in de verdediging gedrongen maar weet door gegroepeerd en dus compact te spelen de thuisploeg het moeilijk te maken. Toch wordt het in de 7e minuut 1-0 als na een mooie aanval de Hovo verdediging uit elkaar wordt gespeeld. Eén minuut later is het Robbie die als diepste spits attent een bal onderschept en op doel schiet waarbij de keeper reddend optreedt. Drie minuten later worden we via een counter op grotere achterstand gezet. Vervolgens krijgt Hovo een paar kansen om de achterstand te verkleinen, via een mooie één-tweetje tussen Kaj en Donny schiet Kaj naast en krijgt de mee naar voren gekomen Xavi kort na elkaar twee kansen, eerst is het de keeper die redding brengt, de daarop volgende kans gaat net naast. Kort voor rust is het de thuisploeg die via een eigen doelpunt van Sonny de ruststand op 3-0 brengt. Na rust neemt de thuisploeg wat gas terug en blijft Hovo ook redelijk bij in de wedstrijd. Sonny en Xavi blijven attent verdedigen en achter hen is het keeper Tjerk die ook een paar gevaarlijke schoten van afstand pakt.  Voorin werken de aanvallers wel hard maar staan teveel in de dekking waardoor de bal van achteren naar voren vaak wordt verloren. Toch krijgt Hovo in vergelijking met de andere wedstrijden nog relatief veel kansen: Kaj schot voorlangs, Luuk ziet een schot door de keeper worden gekeerd en een schot voorlangs gaan, Kaj nog een schot naast en Robbie die ook al naast schiet. Lang blijft het 3-0 maar in de slotfase scoort de thuisploeg nog 2x waardoor het verschil toch weer vijf doelpunten wordt, hetzelfde verschil als in de overige wedstrijden. Het is een ingecalculeerde nederlaag tegen een ploeg die gewoon beter is, klaar.  Volgende wedstrijd wordt ook een lastige want daarin spelen we tegen de koploper, Veerhuys C4.