Sponsor & supporter

Wij hebben het bericht ontvangen dat Hovocubo sponsor en supporter Cees van der Maat is overleden.

Sinds de verhuizing van Hovocubo naar De Opgang in 2008 is Cees van der Maat sponsor van Hovocubo. Deze markante persoonlijkheid met zijn droge humor is Hovocubo ook gaan volgen en werd naast sponsor ook supporter. Rustig in een hoekje op de tribune van een thuiswedstrijd, juichend met zijn vriend in de bekerfinale in Almere of samen met zijn Nel bij de oefenwedstrijd in en tegen Barcelona. Altijd stilletjes op de achtergrond maar toch opvallend.

Al vroeg in de jaren zestig speelde Cees een rol van betekenis in de Westfriese autoindustrie. Nam een Citroën dealerschap over en zoon Erik continueerde dit na zijn stap terug.

In de zeventiger jaren was hij in de decembermaand de grootste kindervriend in Hoorn. Zittend op de witte schimmel brengt hij het beste in kinderen boven. En op de zelfde wijze voedde hij met zijn Nel hun kinderen op: Erik, José en Ingrid. Ook alle drie met grote regelmaat te vinden in De Opgang wanneer Hovocubo speelt.

Cees van der Maat was al geruime tijd ziek. Ondanks alle gezondheidsproblemen bleef hij Hovocubo trouw en was hij bij wedstrijden regelmatig te vinden. Ook dit seizoen nog, toen er nog publiek welkom was is hij diverse wedstrijden gespot.

Hovocubo wenst zijn echtgenote Nel, zijn kinderen Erik, José en Ingrid en de kleinkinderen enorm veel kracht om dit verlies te verwerken. Wij zullen Cees van der Maat nooit vergeten.

Bestuur zvv Hovocubo

meer nieuws