44ste editie eindelijk voor Hovocubo

Hoewel dit toernooi al 44 winters bestaat is dit de eerste keer dat Hovocubo hem wint. De eerste decennia was Hovocubo niet van de partij. Samen met organisator Peter Koch  nagegaan hoe dit zo heeft kunnen zijn. Handsome Eight stond wel diverse keren in de reguliere competitie tegenover Hovocubo, maar nooit in dit van oorsprong kersttoernooi. Mogelijke oorzaak was dat Hovocubo in die tijd zelf op 1ste en 2de kerstdag een toernooi organiseerde (1ste kerstdag topteams en 2de kerstdag jeugd). In de laatste jaren is Hovocubo inmiddels vaste klant, maar winnen was nog niet gebeurd. Als favoriet ging het deze editie de strijd in. Zonder de geblesseerden Zakaria Amrani, Amir Molkârâi en Youssef Makraou. Daarnaast had Kevin Tromp door prive omstandigheden ook afbericht gegeven. Maar er bleef genoeg aan kwaliteit over om publiek met topzaalvoetbal te vermaken.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen FC Tolhuizen uit Groningen. Met doelpunten van Mukhtar Suleiman, Faisel Mellah en Mats Velseboer won Hovocubo met 3-0 en stond het al met 1 been in de halve finale. De tweede wedstrijd tegen Anderlecht werd gewonnen met twee goals van Karim Mossaoui die lekker op dreef was. Overtuigend dus naar de halve eindstrijd.

De eerste halve finale werd gespeeld tussen Rotterdam All Stars en Anderlecht. De gelegenheidsploeg uit Rotterdam won deze nipt met 1-0. Hovocubo won na strafschoppen van White Stones nadat het na 22 minuten in een 1-1 gelijke stand. Doelpunt aan Hovocubo zijde wederom van de voet van Karim Mossaoui. Wat beide halve finales ontsierde was het tumult wat er ontstond in beide wedstrijden na een overtreding. Deze twee voorvallen deden het verder fantastische toernooi geen goed aan.

In de finale was Hovocubo duidelijk te sterk voor de ploeg uit Rotterdam. Lahcen Bouyouzan en Karim Mossaoui (2x) zorgden voor de eindstand van 3-1. Met deze winst kan dit toernooi in het palmares bijgeschreven worden. Dit doet er met name toe in verband met de historische waarde van dit toernooi die bijna een halve eeuw bestaat. Extra leuk voor de ‘ouderen’ onder ons was de aanwezigheid van oud-Hovocubaan Job Dragtsma die vanuit de tribune dit Hovocubo wel een keertje wilde zien. Wij voelen ons vereerd dat deze ‘legende’ van de jaren ’80 er vandaag bij was.

Voor de ploeg van Sander van Dijk is dit een mooie afsluiter van een fantastisch zaalvoetbal jaar. Volgend jaar vindt er weer een Handsome Eight toernooi en Hovocubo zal dan de titel verdedigen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Tumultueus en pikant

Bron: Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

Mossaoui brengt Hovocubo winst 44e HE-toernooi

 Voor geboren en getogen Rotterdammer Karim Mossaoui kon de finale van het Handsome Eight-toernooi in sporthal De Hoornse Vaart niet beter. De zaalvoetballer van Hovocubo gaf zondag een all star-team, uitgerekend uit Rotterdam, het nakijken met twee doelpunten, 3-1.

Niemand keek er van op toen Peter Koch, organisator en speaker van de middag, het 44e Handsome Eight-toernooi door de microfoon een van de meest tumultueuze edities ooit noemde. En of het tumultueus was: allebei de halve finales werden ontsierd door opstootjes.

Desalniettemin voorkwam de Hoornse eredivisionist Hovocubo dat competitiegenoot White Stones uit Egmond aan Zee de eindstrijd zou halen. De ploeg uit Hoorn nam revanche op de vorige deelname: daarin werd de finale niet bereikt.

,,’s Ochtends was ik al opgestaan met het gevoel dat er iets te halen zou zijn”, vertelt oud-Excelsior-speler Mossaoui. ,,Ik had alleen niet verwacht dat we op deze manier zouden winnen.”

Niet alleen vanwege de finale. White Stones bood ook opvallend goed partij. Raymond de Waard vlakte met een wippertje via onderkant lat de 1-0 van Mossaoui uit. Penalty’s boden uitkomst.

Rotterdam All Stars maakte in de andere halve finale korte metten met het Belgische Anderlecht. Ook al zo’n gelijke strijd, die pas in de slotseconde werd beslist, 0-1.

Eén voor één

Mossaoui had tot dusver vanaf de zijlijn toe moeten kijken hoe zijn stadsgenoten het er in Alkmaar vanaf brachten. Met de finalewedstrijd tegen het all star-team uit Rotterdam viel alles voor hem op zijn plek. ,,Ik ken die jongens één voor één. Gelukkig zijn het geen vrienden van me die ik dagelijks spreek. Anders had het na afloop misschien ruzie geweest, haha.”

Hij woont nog steeds in Rotterdam. ,,Dus natuurlijk was het bijzonder om uitgerekend tegen dat team de finale te spelen.”

Hovocubo maakte kennis met een team dat technisch meer risico nam. Mooi om te zien, die hoogstandjes, maar de all stars misten scherpte om ze om te zetten in doelpunten.

Vijf minuten voor tijd strafte Lahcen Bouyouzan dat af met een fortuinlijk doelpunt; de bal werd nog door twee tegenstanders aangeraakt voor het daadwerkelijk 1-0 stond. Anderhalve minuut later schreeuwde captain Ismael Celen van de Zuid-Hollanders het uit van geluk toen zijn snoeiharde punter tegen de touwen vloog, 1-1.

Leeg doel

Celen was amper uitgeschreeuwd of de 2-1 van Mossaoui vloog al binnen. Het slotakkoord was voor dezelfde speler, die vanwege een meevoetballende keeper bij de tegenstander een leeg doel aantrof. Overtuigend schoot hij Hovocubo naar de winst.

,,Je hebt zeker afgelopen jaar kunnen zien dat het voor een club moeilijk is om tegen zulke gelegenheidsteams te spelen. Dit bewijst hoeveel klasse wij in ons team hebben rondlopen”, meent Mossaoui.

Andere deelnemers aan het Handsome Eight-toernooi waren El Marsa (een gelegenheidsteam van Alkmaarder Mo Darri) en Tolhuizen.

meer nieuws