Hovocubo verrast zichzelf tegen FCM

In een wedstrijd waarin vooraf weinig verwachtingen waren ivm blessureleed, heeft Hovo zichzelf positief verrast!

Hovocubo pakt momentum

Bron: Noord Hollands Dagblad

Zaalvoetballers winnen van koploper FC Marlene in zicht van de play-offs

Vincent Schot

Het is dit seizoen al een tijd onderwerp van gesprek bij Hovocubo. welke ploeg treft het in de halve finale van de play-offs? Liever geen FCK De Hommel, zegt trainer Sander van Dijk steevast. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, lijken de Bosschenaren toch de eerste horde te worden richting de landstitel voor de Hoornse formatie. Zeker na dat het deze zaterdagavond koploper FC Marlène op 2-1 nederlaag trakteert en de derde plek in bezit houdt.

Yoshua St. Juste toont zich na afloop een nuchter man. “Ik heb in mijn drie jaar hier bijna nooit van FC Marlène verloren. Hun spel ligt ons dus inderdaad goed. Maar wat heb je daaraan in de halve finale? Het gaat erom wie de finale wint! Wat ik dus het liefst heb? Twee keer winnen van De Hommel en dan FC Marlène in de finale.”

Als de ploeg speelt als in de eerste helft tegen de koploper uit Heerhugowaard maakt het niet uit wie Hovocubo treft. De ploeg kan het dan iedere tegenstander moeilijk maken. FC Marlène wordt twintig minuten lang niet meer gegund dan schoten uit de tweede lijn. Het zorgt voor doelman Ronald van Leeuwen niet voor zweet op zijn rug. Pas in de slotseconden ziet hij voor het eerst het wit van de ogen van de tegenstander. Als hij het antwoord schuldig moet blijven schiet Every Janzen te hulp. Hij keert de inzet van Mats Velseboer op de lijn.

Het betekent dat de Hoornse ploeg een 2-0 stand meeneemt de kleedkamer in. Deze staat al na acht minuten op het scorebord dankzij treffers van Amir Molkarai en Janzen. Dat de teller niet verder oploopt dankt de thuisploeg aan zichzelf. Kansen op meer zijn er volop, maar Dennis Selbach, Janzen en ook Mo Darri zijn niet koelbloedig genoeg.

Van Dijk kan zijn manschappen in de rust niet op het hart drukken dezelfde speelwijze vooral vast te houden. Kort voor de zoemer klinkt wordt hij door de scheidsrechters Van Leeuwen en Azikci naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding. Of het door zijn afwezigheid in de kleedkamer komt, zal altijd een vraagteken blijven, maar na de rust zien de fans op de volle tribunes een ander duel.

“Zij stonden achter dus moesten komen”, zegt St. Juste. Met zijn ploeg is het voor hem vooral tegenhouden in het tweede bedrijf. “We probeerden net zo compact te staan als voor de rust, waarin we weinig of zelfs niets weggaven. Na de pauze kregen zij wel kansen, maar als zij ze zelf niet afmaken.”

Hovocubo krijgt zelf nog een aantal mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Molkarai ziet een poging van eigen helft naast het lege doel verdwijnen als FC Marlène zonder keeper speelt en Youssef Makraou schiet de bal op de voet van Nigel Wijdenbosch, die het shirt van doelman Peter Rozenbeek de laatste vijf minuten overneemt om een overtalsituatie te creëren.

Vijfyien seconden voor tijd maakt Roy Huisman de 2-1. Afbreuk aan het vertrouwen dat Hovocubo tankt in aanloop naar het competitietoetje doet zijn goal niet. Ongeacht wie het straks treft.

Hovocubo-FC Marlène 2-1: 2. Molkarai 1-0, 8. Janzen 2-0, 40. Huisman 2-1