(Bron: Noord Hollands Dagblad)

Hovocubo wint moeizaam van Leekster Eagles

Kermis in De Opgang

Door Kevin de Vries

Zwaag – Een schiettent, de lat die als boksbal fungeert, een Hovocubo dat lange tijd met de snelheid speelt van een kinderdraaimolen en een in de slotfase zelfgecreëerde katapult, die de thuisploeg alsnog naar een 8-5 zege tegen Leekster Eagles leidt. Kortom, het is kermis in De Opgang.

Met een paar euro red je het tegenwoordig niet meer op de kermis. Spectaculaire attracties zijn haast onbetaalbaar en als je dan ook nog een  keer wilt ballengooien, is je beurs al zo snel zo goed als leeg. Afgelopen zaterdag kon je echter in Sporthal De Opgang terecht voor een betaalbare kermis.

Het is de derde minuut als Amir Molkarai via het been van keeper Erwin Mensink binnenschiet. Tot zover nog niets van een kermis. Want zoals verwacht komt de thuisploeg op voorsprong. Wat volgt is een ware schiettent, waarbij in een tijdsbestek van twee minuten drie voltreffers worden genoteerd.

Voor even is er dan rust. Alsof er gezocht wordt naar een grotere en meer spectaculaire attractie.En die is er. Zo slaat doelman van Leeuwen het doel bijna in tweeën, als hij na de aansluitingstreffer het houtwerk gebruikt als boksbal. “We maken het ons na de 3-1 weer veel te moeilijk. Wij blijven niet ons eigen spel spelen”, doelt trainer Sander van Dijk op de teleurstellende slotfase van de eerste helft, waarin het baltempo niet hoger ligt dan de snelheid van een kinderdraaimolen.

Na de 3-3 en 3-4 is het van Leeuwen die andermaal zijn frustraties uit. Eén keer gaat hij in de fout bij een hoge bal en bij de 3-4 laten zijn collega’s hem in de steek. Maar dan is het tijd voor de katapult. Molkarai, Mo Darri, aanvoerder Jeroen de Groot een aanjager Rachid el Kaddouri maken zich kwaad. En plots schiet het niveau dan gigantisch omhoog. De gelijkmaker, waar een razendsnelle aanval aan vooraf gaat, is hiervan het resultaat.

Als even later Ali Choukair de thuisploeg op voorsprong zet en de bezoekers met een extra veldspeler acteren, gaat opnieuw de schiettent open. Zo ligt de bal een paar keer zo snel op de middenstip dat er nauwelijks nog tijd is om te herladen. Het scorebord stopt uiteindelijk bij een stand van 8-5. En daarmee mag Hovocubo niet klagen. Want ondanks dat de meeste bezoekers genoten van de kermis, boekte de thuisploeg speltechnisch gezien maar weinig winst.

Hovocubo – Leekster Eagles 8-5 (3-2): ‘3 1-0 Molkarai, ‘ 5 1-1 Alssema, ‘6 2-1 De Groot, ‘7 3-1 Choukair, ’17 3-2 Hoxhaj, ’23 3-3 Kaddouri, ’26 3-4 Van Wijk, ’31 4-4 Molkarai, ’35 5-4 Choukair, ’39 6-4 De Groot (10 m), ’39 7-4 Darri, ’39 8-4 De Groot, ’40 8-5 (10 m)

Hovocubo: Van Leeuwen, Darri, Choukair, St. Juste, El Kaddouri, De Groot, Janzen, Molkarai

Leekster Eagles: Mensink, Van wijk, Visser, Van der Velde, Kalfsbeek, Kaddouri, Hoxhaj

foto’s: Ferry Hoks