Oranje speelt deze week in Roemenië een kwalificatietoernooi voor het WK 2020. In groep 5 neemt Nederland het op tegen Kazachstan, Albanië en Roemenië. Vanavond om 18.00 uur is voor Oranje de openingswedstrijd tegen thuisland Roemenie.

Nederland en Albanië plaatsten zich tijdens de voorronde als groepswinnaar. Kazachstan en Roemenië behoren tot de top 16 van het internationale (Europese) zaalvoetbal en hoefden daarom geen voorronde te spelen.

Nummers 1 en 2 naar Eliteronde
De weg naar een WK-ticket is voor Oranje nog lang. In Roemenië is het zaak om bij de eerste twee in de poule te eindigen. Daarom is het eerste duel tegen gastland Roemenië meteen van groot belang. Kazachstan wordt gezien als het sterkste land. De groepswinnaars en runners-up gaan door naar de Eliteronde van het kwalificatietoernooi, die uit vier groepen van vier ploegen bestaat. De vier groepswinnaars plaatsen zich dan direct voor het WK in Litouwen, terwijl de (vier) nummers 2 onderling via play-offs uitmaken, welke twee ploegen een ticket naar het WK kunnen boeken.

Hovocubanen in selectie

Van de vijftientallige selectie van bondscoach Max Tjaden zijn drie Hovocubanen in het vliegtuig gestapt. Lahcen Bouyouzan, Yoshua St. Juste en Mats Velseboer. Verde zien wij nog een drietal bekende gezichten: Barry de Wit, Karim Mossaoui en Youssef Makraou.

Appie Attahiri staat op de stand by lijst. Amir Molkarai heeft zich af moeten melden na een kleine opgelopen blessure in de Oranje voorbereiding.

Yoshua kampte in de Championsleague nog met enkelklachten en Mats Velseboer speelde in de laatste wedstrijd tegen het Franse Toulon zijn eerste wedstrijd na het uitvallen in de oefen interland tegen Servie.

De volgende vijftien spelers zijn maandag vertrokken naar het Roemeense Piatra Neamt:

Youssef Ben Selam

Manuel Kuijk

Barry de Wit

Youssef Makraou

Dennis van den Eijnden

Jamal el Ghannouti

Jordany Martinus

Mohcine Zerouali

Mohameed Bouraarassi

Jorg ooievaar

Said Bouzambou

Karim Mossaoui

Lahcen Bouyouzan

Mats Velseboer

Yoshua St. Juste

Het volledige programma:

Woensdag, 18 uur: Roemenië – Nederland
Donderdag, 14.30 uur:  Nederland – Kazachstan
Zaterdag, 14.30 uur: Albanië – Nederland

meer nieuws