Hovo toont weer echt goed voetbal

Wedstrijden tegen zvv Eindhoven zijn doorgaans lastig en meestal gebeurt er ook wel wat. Zeker in De Opgang. Mo Attaibi ontbrak. Hij geniet van een heerlijke huwelijksreis. Speciaal voor deze wedstrijd is Every Janzen aan de selectie toegevoegd. Sander van Dijk gunde hem het wegpoetsen van een nare na-smaak aan een verder prachtig afscheid een paar jaar geleden. De uitgestelde rentree van Amir Molkârâi vond ook weer eindelijk plaats. De Captain is inmiddels volledig hersteld van een knieblessure en was gretig om te zien of in de revalidatie periode zijn goede vorm heeft weten vast te houden. Amir startte in de basis en direct was zichtbaar dat er van ingehouden spelen geen sprake was.

Het klasse verschil tussen beide ploegen was direct zichtbaar. Het was Hovocubo

Foto: www.gerriefotografie.nl

die op alle fronten domineerde. En al snel kreeg de club uit Hoorn kansen met Karim Mossaoui en Martin van Eeuwijk, maar ze treffen helaas geen doel. Nog geen twee minuten nadat hij de lijnen betrad viel de sportieve revanche van Every Janzen in duigen. Met een liesblessure strompelde hij naar de kant en zou niet meer in actie komen.

Toch valt de 1-0 al betrekkelijk snel wanneer Martin van Eeuwijk vanuit de rechterflank de bal er snoeihard inschiet. En als een schot van Yoshua St.Juste in eerste instantie door doelman Nassim Tsabounti wordt gekeerd maar in de rebound door Karim Mossaoui wordt ingeschoten komt de wedstrijd definitief los. De spelers wisten elkaar nagenoeg blindelings te vinden en er wordt werkelijk bij vlagen op zeer hoog niveau gevoetbald. Alleen het missen van (open doel) kansen blijft toch wel een dingetje…. Dennis Selbach zorgt voor de 3 en Yoshua St. Juste voor de 4-0 voor rust.

Foto: www.gerriefotografie.nl

Ook in de tweede helft was Hovocubo superieur, al werd het zeer hoge niveau niet vastgehouden. Wellicht ook omdat de Eindhovenaren ook minder goed speelden als in het eerste bedrijf en Hovocubo daarin meeging. Het was ook een wedstrijd waarin veel vergaderd werd. Hierdoor werd het tempo uit de wedstrijd gehaald.

Wanneer Ieljas Achenteh zijn tweede gele kaart krijgt komt Hovocubo in een overtal situatie. Vaak is dan een goal te verwachten, maar meestal in de goal van de verdedigende partij. Maar wanneer de bal bij de achterste linie onderschept wordt en Kamal el Hassani recht op Koen van der Leeden afstevent, knalt hij de bal in de bovenhoek: 4-1.

Hierna neemt Hovocubo het heft opnieuw in handen en passt Adil Zouthane Amir Molkârâi die de bal bij de tweede paal er alleen maar in hoeft te tikken. En dan volgt uit een mooie combinatie een wonderschone goal van Adil Zouthane. De laatste twee laatste goals kwamen op naam van Amir Molkârâi die met drie treffers een fantastische rentree maakte. Hieruit blijkt weer hoe belangrijk de aanvoerder is voor Hovocubo. Niet alleen een goede voetballer, maar voor zijn team en club veel meer dan dat. In de zoemer viel eigenlijk nog de 9-1 maar omdat de scheidsrechter net een fractie eerder zijn fluitje liet klinken telde deze niet meer mee.

Hoewel de sfeer met de tegenstander uit Eindhoven een stuk aangenamer was dan in voorgaande edities van deze ontmoeting bleek het toch weer een bijzondere wedstrijd,

Foto: www.gerriefotografie.nl

waar weer van alles gebeurde. Hovocubo heeft goed voetbal laten zien en een goede score, al zou de uitslag hoger kunnen uitpakken bij meer effectiviteit in het omspringen met kansen. Tegen TPP liet Hovo weer blijken de mindere periode te hebben overwonnen en nu is het nog in het kielzog van ’t Knooppunt te blijven voor de beste uitgangspositie in de play offs.

Luister hier naar de nabeschouwing van Radio Hoorn

Lees hier de nabeschouwing op KNVB.nl

Hovocubo in ’trainingspotje’ ruim langs ZVV Eindhoven

Bron: Noord Hollands Dagblad

Vincent Schot

Hovocubo besliste het duel met ZVV Eindhoven al voor rust. Hier maakte Karim Mossaoui de 2-0. Foto: Theo Groot

Amir Molkarai na anderhalve maand blessureleed direct weer trefzeker voor zaalvoetballers

 

HOORN – Na een eerste helft waarin Hovocubo met veel pressie vooruit voetbalt, kruipt het na rust dichter voor het eigen doel. Gedwongen door ZVV Eindhoven worden de Hoornse zaalvoetballers hiertoe geenszins. De comfortabele tussenstand die halverwege al op het scorebord staat, biedt trainer Sander van Dijk echter de kans om zijn ploeg wat trainingsvormen te laten oefenen in wedstrijdverband.

Voor rust heeft Hovocubo deze zaterdagavond weinig te dulden van de ploeg die in het recente verleden toch regelmatig liet zien met fysiek én verbaal hard spel lastig te kloppen te zijn. Veel drukker dan doelman Koen van der Leeden krijgt de sluitpost van ZVV Eindhoven het dan ook. Voor rust moet Nassim Tsabounti vier keer capituleren.

Geslaagde rentree

Na rust bereikt Hovocubo dat aantal nogmaals. Drie keer is het Amir Molkarai die succesvol afdrukt. De captain van de Hoornse ploeg keert na een periode van blessureleed terug in het veld en spreekt na afloop logischerwijs dan ook van een geslaagde rentree.

,,Al met al heb ik niet veel wedstrijden gemist, vier om precies te zijn, maar dat kwam omdat de winterstop er tussen zat. Bij elkaar heb ik anderhalve maand langs de kant gezeten’’, vertelt Molkarai na afloop. De doelpuntenmaker werd in die periode geopereerd aan zijn rechterknie, die hem eerder al eens veel langer aan de kant hield. ,,Er was weer iets mis met mijn meniscus. Maar nu ben ik fit.’’

Huwelijksreis

Het is een fijne wetenschap voor Hovocubo, dat tegen de Brabanders Mo Attaibi moet missen omdat hij op huwelijksreis is. De play-offs dienen zich immers aan en ook de halve finale van het bekertoernooi staat nog op de agenda. De KNVB moet dan niet anders beslissen nadat dit duel vorige week op het laatste moment niet doorging vanwege een ongeluk met Hoornse betrokkenen.

Met het oog op wat nog komen gaat, besluit Van Dijk zijn manschappen na rust wat andere taken mee te geven. ,,Kleiner verdedigen vooral’’, vertelt Molkarai. ,,De eerste helft speelden we met veel pressie en maakten we de kansen die we kregen zakelijk af. Dat maakte dat dit mogelijk was. Bij vlagen ging dat goed, soms wat minder.’’

Het levert de thuisclub pal na rust één tegentreffer op, maar via snelle omschakelingen ook opnieuw een kwartet doelpunten in het goede doel.

Strijdbijl

Een gemakkelijke wedstrijd wilde Molkarai het ’trainingspotje’ ondanks de ruime overwinning niet noemen. ,,ZVV Eindhoven speelt altijd fysiek. Ook vanavond kregen zij twee keer geel. Gelukkig is de strijdbijl van de laatste paar seizoenen wel begraven. Net als bij hun thuis was het daardoor ook nu een leuke wedstrijd. Daarin hebben wij wel opnieuw het duel gecontroleerd en zijn we niet vaak in de problemen geweest.’’

Grote winst naast de drie punten noemt de captain het feit dat zijn ploeg dus wat heeft kunnen uitproberen waarop het de laatste tijd traint. ,,De play-offs hebben we nog niet officieel bereikt, maar dat kan eigenlijk niet meer fout gaan. Het is nu zaak dat we als groep topfit raken en ons zo goed mogelijk voorbereiden op die duels.’’

Hovocubo-ZVV Eindhoven 8-1.

Van Eeuwijk 1-0, Mossaoui 2-0, Selbach 3-0, St. Juste 4-0, El Hassani 4-1, Molkarai 5-1, Zouthane 6-1, Molkarai 7-1, Molkarai 8-1.

meer nieuws