Strijd om de halve finale beker

Zeemacht maakte het in de competitiewedstrijd van afgelopen december Hovocubo behoorlijk lastig. Ondanks de overmacht van Hovo in het speelveld was de uitslag een krappe 3-4 in Den Helder. Beide teams zijn aan elkaar gekoppeld in de strijd om de beker. Opnieuw een thuiswedstrijd in De Opgang in de bekercompetitie.

Hovocubo schakelde het Amsterdamse Os Lusitanos zeer overtuigend uit. Door deelname aan de Supercup was het uitgesloten van de 1ste ronde. Zeemacht had een iets langere weg te bewandelen: LTC en Lekster Eagles uit.

De ploeg uit Den Helder heeft het wel zwaar in de eredivisie. Krijgen niet veel doelpunten tegen, maar scoren ook niet makkelijk. De oudste club uit de eredivisie (nog ouder dan Hovocubo) waar het Nederlandse zalvoetbal ooit begon zal er echter alles aan doen om de kwartfinale te overleven en zal inzetten op een plaats bij de laatste vier. Hovocubo als titelverdediger is aan haar stand verplicht om dit onderonsje te winnen.

Amir Molkârâi is er nog niet klaar voor en ook deelname van Youssef Makraou lijkt twijfelachtig. Zakaria Amranie werkt er hard aan om zijn eerste speelminuten na zijn blessure weer te kunnen maken. Zonder deze drie topspelers wist Hovocubo echter knap en met goed voetbal het Handsome Eight toernooi te winnen en dat geeft veel vertrouwen.

De andere wedstrijden in deze speelronde zijn: FC Eindhoven tegen Tigers Roermond, asv Lebo tegen Futsal Apeldoorn en Futsal Feyenoord/TPP tegen Groene Ster.

De scheidsrechters van dienst zijn: Sylvester Rodrigues, Gino d’Onorio en Rachid Zahhaf.

meer nieuws