Makkelijke avond tegen gehavend Zeemacht

Een trouwerij in Den Helder maakte dat MSV Zeemacht niet compleet naar Hoorn kon afreizen. Van deze gelegenheid maken we dan ook gebruik om Jordy Bos heel veel geluk in de toekomst te wensen. Ook Hovocubo miste wat spelers door blessure en schorsing. Handrit Hoxhaj sloot aan om toch nog een brede bank te hebben zodat niets aan het toeval werd overgelaten. Zakaria Amrani was na de laatste training weer wedstrijdfit bevonden dus die kon zijn rentree weer maken.

Binnen twee minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Karim Mossaoui en Lahcen Bouyouzan. En het was Hovocubo die door een handbal verdedigings muur door heen moest zien te komen. Maar een uitbraak van Angelo Simmons bracht het scorebord weer in een spannende stand. Maar dat was maar voor heel even want Mats Velseboer en een zuivere hattrick van Faisel Mellah zorgde ervoor dat Hovocubo met een 6-1 score mocht gaan rusten.

Terwijl een supporter van Zeemacht met oud-Hovocubo jeugdlid Damian ervoor zorgde dat in de rust de sfeer in de Sporthal optimaal bleef kon de kleine Helderse selectie even adem happen. Want in de tweede helft werd er door de roodhemden weer gas gegeven. Karim Mossaoui (2x), Zakaria Amrani, Faisel Mellah, Mats Velseboer, Lahcen Bouyouzan en Yoshua St. Juste zorgden voor activiteit op de teller. David Ambriola en David Albert deden een poging om de eer te redden met snelle counters. De arme Sander Rietveld caramboleerde de bal ook 1x in eigen doel. Voor het publiek was er weinig spanning, maar wel veel mooie goals!

De halve finale is een feit, waar nu ook de andere deelnemers bekend zijn: FC Eindhoven (8-0 winst op Tigers Roermond), Futsal Roermond (wns bij asv Lebo) en Groene Ster (wns tegen Futsal Feyenoord). De loting vindt volgende week zondag 20 januari plaats bij de trainingsdagen van de nationale selectie.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op Deheldersdagblad.nl

Zeemacht blijkt nu wel simpele horde

Hovocubo trakteert bezoekers uit Den Helder op een flinke nederlaag en plaatst zich voor de halve finale

Zo moeizaam als de overwinning tot stand kwam eerder dit seizoen in de competitie, zo makkelijk rekende Hovocubo gisteravond met Zeemacht af in de beker. In een wedstrijd die nooit een wedstrijd was, werden de bezoekers uit Den Helder op een 15-4 nederlaag getrakteerd, waardoor de halve finale van het bekertoernooi nu een feit is voor Hovocubo.

Net als in de achtste finale, mocht Hovocubo opnieuw niet mopperen over de loting. Een ronde eerder werd de formatie uit Hoorn gekoppeld aan OS Lusitanos uit Amsterdam. De ploeg die een niveau lager speelt dan Hovocubo bleek kanonnenvoer en ook van Zeemacht werd geen spaan heel gelaten. Hoewel de thuisploeg in de competitie flink aan het werk moest om de tegenstander uit Den Helder te verslaan, bleek nu al snel dat Zeemacht niets te vertellen had. De bezoekers moesten het om verschillende redenen met een klein groepje doen, waardoor ze maar twee keer konden wisselen. Ook bij Hovocubo ontbraken er basisspelers in de persoon van Amir Molkarai, Youssef Makraou en Kevin Tromp. Maar er bleef nog genoeg kwaliteit over.

Vanaf de aftrap was het dan ook eenrichtingsverkeer richting het doel van Zeemacht en het duurde net iets meer dan één minuut voordat de arme sluitpost Sander Rietveld voor het eerst werd gepasseerd. Het publiek wist op dat moment al genoeg. Het bereiken van de halve eindstrijd ging wel lukken voor Hovocubo. De enige vraag was dus nog of de thuisploeg het publiek ging trakteren op de nodige acties. En ja, er kwamen wat leuke acties. Al bleef het team net als in de vorige ronde vooral geduldig rondspelen.

,,Je moet zeker geen tegenstanders provoceren. Dit is een wedstrijd richting de finale en dus heb je niets aan kaarten of onnodige blessures”, aldus Mats Velseboer, die misschien wel het allerbeste is in het vak dat simpel voetballen heet. Velseboer is immers niet iemand die het van zijn trucjes moet hebben, maar wel van zijn positiespel, inzicht en sterke schot. Dit toonde hij dan ook gedurende de hele wedstrijd al was de 10-3 extra noemenswaardig. Zo kogelde hij de bal heerlijk binnen na een perfecte en razendsnelle combinatie met Lachsen Bouyouzan.

Faisal Mellah had het eveneens duidelijk naar zijn zin. In de eerste helft produceerde hij een loepzuivere hattrick en na rust zette hij zijn tegenstanders te kijk met onder meer een heerlijke panna. Toch bleef Hovocubo goed combineren. Zeemacht vond een paar keer op fraaie wijze het net na een aantal snelle counters, maar de meeste kansen waren uiteraard voor de thuisploeg. En hoewel de score echt nog wel hoger had kunnen uitvallen, zochten de spelers met tevreden gezichten de kleedkamer op. Ook aanvoerder Yoshua St. Juste kon nog een beetje lachen, als hij in de laatste minuut toch nog zijn naam op het scorebord zet.

,,We wisten al snel dat we gingen winnen, maar je moet wel geconcentreerd blijven. Het winnen van de beker is een doel voor ons en het belangrijkste van vanavond is dat we weer een stapje dichterbij zijn”, besloot Velseboer, die de confrontatie met Zeemacht omschreef als mooie opwarmer voor het vervolg van de competitie.

Hovocubo – Zeemacht 15-4

2. Mossaoui 1-0, 3. Bouyouzan 2-0, 7. Simmons 2-1, 11. Velseboer 3-1, 11. Mellah 4-1, 13. Mellah 5-1, 14. Mellah 6-1, 16. Mossaoui 7-1, 20. Albert 7-2, 20. Amrani 8-2, 21. Mellah 9-2, 22. Ambriola 9-3, 26. Velseboer 10-3, 28. Mossaoui 11-3, 30. Bouyouzan 12-3, 32. Rietveld (e.d) 13-3, 38. Albert 13-4, 40. Ambriola (e.d) 14-4, 40. St. Juste 15-4.

Zeemacht klaar in bekertoernooi

Bron: Noordhollands dagblad, Helderse Courant

Zeemacht heeft met een knal het bekertoernooi in de zaal verlaten. Hovocubo won in eigen huis met 15-4 en gaat door naar de halve finale.

Voor de Helderse hekkensluiter van de eredivisie was dit een minder serieus karwei dan de competitie die zaterdag wordt hervat met de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven.

 

meer nieuws