Na WS nog 1 punt nodig voor PO-garantie

Met een kleine selectie arriveerde Hovocubo in Egmond voor de wedstrijd tegen White Stones. Maar gretig was de ploeg wel.

Hovocubo nam gelijk het initiatief. En het is Kevin Tromp die de eerste echte kans krijgt, maar via de vuisten van Dennis Pluijmers gaat de bal over het doel. Pas halverwege de eerste helft wordt de score geopend. Mukhtar Suleiman, vorige week de warming up niet goed doorstaan waardoor geen minuten, rondde een goede individuele actie af. Nog geen minuut later wordt een slimme intrap van Lahcen Bouyouzan door Faisal Mellah verzilverd en staat het 0-2. De hardwerkende thuisploeg maar met fysiek spel kon geen gevaarlijke tegenaanval inzetten. Vlak voor rust is het opnieuw Bouyouzan die nu Suleiman in stelling stelt zodat De teams met een 0-3 stand gaan rusten.

In de tweede helft is het voor Hovo belangrijk om het niveau te handhaven en niets weg te geven. Met een splijtende pass vanuit achter bereikt Yoshua St. Juste Suleiman die vervolgens simpel de 0-4 scoort en vlak voor tijd is het St. Juste die op aangeven van Mats Velseboer de eindstand in 0-5 bepaalt.
In de slotfase van de wedstrijd toont White Stones zich een slechte verliezer door onnodig hard spel en provocaties.
Hovocubo heeft nog 1 punt nodig in de komende vier resterende competitiewedstrijden om zich definitief voor de Play Offs te plaatsen.

Het speelt nog tegen: FC Eindhoven (15 maart uit), Futsal Feyenoord/TPP (22 maart thuis), Futsal Apeldoorn (5 april thuis) en MSV Zeemacht (13 april thuis).

Lees hier het verslag in Hoornsdagblad.nl

Lees hier het bericht op Alkmaarsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag op WEEFF.nl

Suleiman belangrijk bij eenvoudige zege

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Een week na de verloren halve finale tegen zaalvoetbalgrootmacht FC Eindhoven, nam Hovocubo het gisteravond in de competitie op tegen White Stones. De thuisploeg, die vorig seizoen promoveerde naar de Eredivisie, maar daarin nog geen potten kan breken, werd door de ploeg uit Hoorn op een 0-5 nederlaag getrakteerd.

Het is voor Hovocubo uitkijken en vooral toewerken naar de play-offs. De landskampioen is immers klaar in het bekertoernooi en dus kunnen de mannen van Sander van Dijk zich volledig richten op de strijd om de titel.

Gisteravond moest Hovocubo dit wel doen zonder Zakaria Amrani en Karin Mossaoui (beiden geschorst) en de langdurig geblesseerde Amir Molkarai. Coach Sander van Dijk zat dus niet ruim in zijn wissels, maar dat leverde tegen White Stones geen problemen op. Hoewel de thuisploeg mede door sterk keeperswerk van Dennis Pluijmers nog enige tijd het doel schoon hield, ging Hovocubo met 0-3 rusten. Mukhtar Suleiman, die na de winterstop steeds belangrijker wordt voor de ploeg uit Hoorn, opende na tien minuten de score. Even later verdubbelde Faisel Mellah de score na een snel genomen vrije trap, waarna Suleiman op fraaie wijze voor de ruststand zorgde. Suleiman vond ook na rust het net en in de laatste minuut zette Yoshua St. Juste de eindstand op het scorebord.

,,Gewoon een uitstekende zege. We speelden heel volwassen en gaven niks weg. Ondanks dat we het met een kleine groep moesten doen”, aldus een tevreden Sander van Dijk. ,,White Stones heeft in de eerste helft twee keer op doel geschoten, terwijl wij juist kansen hadden op meer. Zij hadden alleen een goede keeper die de schade beperkt hield. En na de rust speelden wij het professioneel uit.”

Aanstaande vrijdag gaat Hovocubo opnieuw op bezoek bij FC Eindhoven.

White Stones-Hovocubo 0-5. Suleiman 0-1, Mellah 0-2, Suleiman 0-3, Suleiman 0-4, St. Juste 0-5.

White Stones legt het af op het fysieke vlak

* Met de komst van landskampioen Hovocubo naar de Watertoren was de verwachting dat er vrijdagavond weinig te halen viel voor White Stones. De Egmondse zaalvoetbalploeg verweerde zich kranig, kreeg zelfs een paar kansjes maar uiteindelijk wonnen de bezoekers vrij eenvoudig met 0-5.

,,Meer zat er helaas niet in’’, had ook Rogier Bunink, de coach van White Stones, gezien. ,,Op het fysieke vlak werden we de eerste helft afgetroefd. Na de rust hebben we goed partij gegeven. Maar Hovocubo is natuurlijk een topploeg en wij waren inderdaad een maatje te klein.’’

In november had de Egmondse degradatiekandidaat de uitwedstrijd in Hoorn al met 8-0 verloren. Dat de score vrijdag tot vijf tegentreffers beperkt bleef had de thuisploeg grotendeels aan Dennis Pluijmers te danken. Met een paar knappe reddingen wist de keeper zijn doel in de eerste tien minuten schoon te houden. Nadat Mukhtar Suleiman het eerste gaatje in de Egmondse vesting had gevonden, ging het snel. Want nog geen minuutje later tilde Faisel Mellah na een snel genomen vrije trap de stand naar 0-2. En met twee goals rond de pauze voltooide Suleiman zijn hattrick waarmee de voortijdige beslissing een feit was. White Stones – dat de laatste weken zo moeizaam tot scoren komt – kon daar drie mogelijkheden tegenover stellen. Mitchell Zwart aarzelde oog in oog met keeper Dave Stet te lang, Luc Schuffelen kwam na een assist van Jesper de Vré een teenlengte te kort en in de laatste minuut moest Jelle Schut toezien hoe Stet de bal na zijn inzet net voor de doellijn weg grabbelde. De eretreffer zat er dus ook dit keer niet in en op de valreep maakte captain Joshua St. Juste nog de 0-5 voor Hovocubo.

Met nog zeven seconden op de wedstrijdklok raakten de gemoederen bij een opstootje rond de bank van White Stones danig verhit. De arbiters trokken, nadat de boel gesust was, rode kaarten voor De Vré en (de geblesseerde) Amir Molkarai, die zich vanaf de andere bank met het gedoe was komen bemoeien.

10. Mukhtar Suleiman 0-1, 11. Faisel Mellah 0-2, 18. Mukhtar Suleiman 0-3, 22. Mukhtar Suleiman 0-4, 40. Yoshua St. Juste 0-5. Rode kaart: Jesper de Vrè (White Stones/2x geel); Amir Molkarai (Hovocubo)