Sterk Hovo 2 wint verdiend van Wognum Nicols

Na een kansloze 8-2 nederlaag tegen AC Kingdom vorige week is de samenstelling weer geheel anders. Waar vorige week we gebruik mochten maken van vier Hovo 3 spelers zijn het nu Tom, Joeri, Dave en Jim die voor Hovo 2 in het veld staan. Uit verloren we ongelukkig in een wedstrijd die tot drie minuten voor tijd op 0-0 stond. Uiteindelijk werd de beslissende goal in de laatste minuut gescoord waardoor we onterecht met 2-1 verloren.

Coach Richard verkiest als eerste viertal Robin, Dave, Jim en Serkan.  Hovo begint uitstekend aan de wedstrijd, pakt Wognum direct bij de strot en dat resulteert in kansen, eerste kans is voor Serkan die op de paal schiet en vlak hierna ziet Dave een schot door de keeper gekeerd.  Na 4 minuten is het keeper Tjerk die een eerste schot vakkundig pareert. In de 5e minuut is het aanvoerder Robin die de bal op het middenveld onderschept en de bal op Jim geeft die de keeper met een schijnbeweging omspeelt en de bal in het doel schiet, 1-0. Eén minuut later is de score al verdubbeld als een prima combinatie tussen Robin en Dave door Robin succesvol wordt afgerond, 2-0. Dat is natuurlijk een uitstekende start voor Hovo die de punten hard nodig heeft. Wognum beseft dat ze uit een ander vaatje moeten tappen en komt na het openingsoffensief wat beter in het spel.  De kansen die ontstaan zijn veelal afstandsschoten die goed op waarde door keeper Tjerk worden beoordeeld.  In de 11e minuut komt Hovo goed weg als de paal redding brengt. Acht minuten voor de rust is een vlijmscherpe counter van Hovo succesvol als Kaj de goed meegelopen Davy de 3-0 laat aantekenen.  En vier minuten voor rust is het Robin die Jim weet te bereiken die op geniale wijze de keeper omspeelt en de 4-0 ruststand op het scorebord brengt. Wat een weelde!

Na rust, met het tweede viertal bij de start in het veld, is het Wognum die nu het initiatief pakt. Wognum moet, als ze nog wat willen, natuurlijk ook wel. Eerste kans is een prooi voor Tjerk die attent staat te keepen en de verdediging leidt door actief te coachen. In de 8e minuut krijgt Hovo voor eigen doel een intrap waarna Jim op avontuur gaat en voor het eigen doel denkt de vrije ruimte te vinden, Daar heeft een Wognum speler andere gedachtes over en schiet de bal van dichtbij in het Hovo doel, 4-1. Drie minuten zorgt een uitgespeelde aanval van Wognum voor de 4-2 en dan knijpen de Hovo supporters de billen toch weer bij elkaar. Gelukkig is het één minuut aan de andere kant opnieuw raak als bij een counter Robin de keeper omspeelt en Dave de 5-2 laat scoren. Het spel golft over-en-weer en keeper Tjerk redt in een 1-op-1 situatie knap. Tien minuten voor tijd beslist Hovo de wedstrijd als een 1-2 tussen Serkan en Kaj  door Serkan wordt binnen geschoten, 6-2. In de eerstvolgende aanval van Wognum wordt het 6-3. Zes minuten voor tijd is het Jesper die door een Wognum speler wordt neergehaald waarna Wognum twee minuten met een man minder mag spelen. De powerplay wordt uitstekend door Joeri naar Tom getikt die de vrije Davy ziet die de 7-3 eindstand op het bord brengt.

De drie punten blijven in Hoorn en dat is volkomen verdiend want Hovo was de ploeg die loon naar werken heeft gekregen. Volgende week de derby tegen Zwaag!

Scoreverloop:

5. 1-0 Jim (Robin), 6. 2-0 Robin (Dave), 17. 3-0 Davy (Kaj), 21. 4-0 Jim (Robin), rust, 33. 4-1, 36. 4-2, 37. 5-2 Dave (Robin), 40. 6-2 Serkan (Kaj), 41. 6-3, 45. 7-3 Davy (Tom)