Vroege uitschakeling bekertoernooi Hovo vrouwen

De Hovovrouwen maken een proces door die zichtbaar tot beter voetbal leidt. Het niveau is duidelijk stijgende, herkenbare patronen worden zichtbaar en er is nog veel rek voor verbetering. Dit maakte dat de eerste helft de dames van Rudy Monden ook baas waren over de strijd wat werd bevestigd in de score. Een zeer goede 1-0 voorsprong door Chelly Drost. In de tweede helft scoorde Chelly ook de twee nul. Maar de bezoeksters uit Heerhugowaard gaven zich niet gewonnen en middels een goal van Sanne Brand werd het weer een wedstrijd. De Hovo vrouwen konden niet goed met deze tegenslag omgaan en verloren grip op de wedstrijd. Het spel werd ten opzichten van de eerste helft onverzorgd, bijna wel paniekvoetbal te noemen. Hiermee kreeg Reiger Boys de gelegenheid om door te zetten en de gelijkmaker te scoren, op naam van Jaimy Visser.

Het kwam gelijk op strafschoppen aan. Namens Hovocubo scoorden Dyanne Bito en Chelly Drost. De laatste beslissende werd door Marjan Brouwer gemist waardoor de ploeg van ex-Hovocubaan Nanoek Groentjes doorbekert en voor Hovocubo het verhaal in deze competitie ophoudt.

ondanks dit resultaat zijn er veel licht puntjes. Het goede spel van de eerste helft geeft vertrouwen om in de competitie een rol van betekenis te gaan spelen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Heerhugowaardsdagblad.nl

Zaalvoetbalsters Hovocubo doen Reiger Boys bekerzege cadeau

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor West-Friesland)

Voor de zaalvoetbalsters van Hovocubo zit het bekertoernooi er na de eerste ronde alweer op. De ploeg van trainer Rudy Monden speelde woensdagavond in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Reiger Boys. De bezoeksters namen daarna de penalty’s beter. ,,Kansloos dit’’, sprak trainer Rudy Monden na afloop klare taal.

Dat hij ontevreden was over het resultaat in de derby is niet vreemd. Met nog vijf minuten te spelen immers stond er voor zijn ploeg een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord van De Opgang.

,,Reiger Boys heeft geen uitgespeelde kans gehad. Wij haalden ons niveau ook niet, maar hadden deze wedstrijd gewoon netjes moeten uitspelen’’, aldus Monden. Zijn ploeg deed dit niet. Sterker nog: met twee persoonlijke fouten deed het de bezoeksters evenzoveel treffers cadeau. ,,Er sloop nonchalance in de ploeg. Alsof ze het idee hadden dat we deze wedstrijd al binnen hadden.’’

In de rommelige slotfase kreeg de thuisclub geen kansen meer om het duel alsnog te beslissen voordat de zoemer klonk. Omdat Reiger Boys hierin ook niet slaagde, moest een reeks van drie strafschoppen per team de winnaar aanwijzen. Nadat Dyanne Bito en Chelly Drost scoorden, miste Marian Brouwer de derde Hoornse penalty. ,,Slecht genomen’’, mopperde Monden. ,,Vooraf zeiden we nog dat je bij deze keepster in de hoeken moet schieten, maar die laatste ging dwars door het midden.’’

Voor Hovocubo rest nu niets anders dan de competitie. Deze begint op vrijdag 21 september.

Reiger Boys en Team Alkmaar zijn ronde verder in de beker

Bron: Noordhollands Dagblad (Alkmaarsche Courant)

ALKMAAR De twee regionale eredivisieteams in het vrouwen zaalvoetbal hebben de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. Reiger Boys won na penalty’s van streekrivaal Hovocubo.

De Heerhugowaardse hoofdmacht keek vijf minuten voor tijd nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar toonde veerkracht en kwam via Sanne Brand en Chantal Hendriksen toch nog langszij. Hendriksen benutte daarna ookde beslissende strafschop.

Team Alkmaar was met 2-9 een maatje te groot voor het tweede team van Reiger Boys. Inge Woldhuis was met drie treffers topscorer bij de bezoekers, Milenca van Ee schoot twee keer raak.

Foto’s: Ferry Hoks