Hovocubo kijkt nu toch vooral naar beneden

Bron: Noordhollands dagblad

* Het is alweer 30 november vorig jaar dat de vrouwen van Hovocubo nog eens wedstrijd in de eredivisie zaalvoetbal wisten te winnen. Sindsdien volgden drie gelijkspelen en drie nederlagen. Tegen Os Lusitanos was het de tweede op rij, 1-5.

Het gevolg is dat de Hoornse ploeg, die ook nog vier punten in mindering kreeg, inmiddels is afgezakt naar de tiende plaats. Een positie die in principe het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden zal inhouden. De voorsprong op Exstudiantes (waar het vorige week van verloor) is bovendien maar een punt.

Moeizame tijden dus, kan assistent-coach Roy Nieuwkoop beamen. ,,We hebben dit seizoen met zoveel blessures te maken dat dat gewoon niet meer op te vangen is”, is er wel een duidelijke verklaring voor de tegenvallende prestaties van het team.

Tegen Os Lusitanos was het al niet anders. Al was er ook nu wel degelijk uitzicht op een beter resultaat. De Amsterdamse ploeg – volop in de race voor de play-offs – was voor rust weliswaar sterker en kwam op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft verkleinde Dyanne Bito het gat en zette Hovocubo nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Omdat in de slotfase de tijd begon te dringen zette de thuisploeg een meevoetballende keeper in, maar dat pakte averechts uit. De bezoekers konden meerdere keren de bal onderscheppen en uitlopen naar een 1-5 overwinning. ,,Een terechte nederlaag”, vond Nieuwkoop. ,,We zullen er nog flink aan moeten trekken, maar het kost momenteel wekelijks moeite om een team op de been te krijgen.”