Hovocubo “vergeet” koploper KTP Nieuw Roden pijn te doen.

Het gelijke spel van vorige week tegen Avanti voelde uiteindelijk toch als een nederlaag.

Met nog vijf wedstrijden tot het einde van de competitie en de strijd om een plaats in de play-offs nog lang niet beslist is de koploper dan niet de tegenstander waar je op zit te wachten.

Maar de wedstrijd was een thuiswedstrijd en we hebben tegen Pernis laten zien dat we de topploegen goed partij

Archief foto

kunnen bieden.

In de eerste helft bleken beide teams het nodige respect voor elkaar te hebben waarbij Hovo eigenlijk vergat de tegenstander met de nodige brutaliteit tegemoet te treden.

Het verschil in de eerste helft werd dan ook gemaakt door één fout die door Grytsje van den Berg koelbloedig werd afgestraft.

Beide teams spelen bepaald niet groots en grote kansen blijven uit, bij de schoten van afstand staan de keepers Aniek van ’t Hof en Joukje van der Meer op hun post.

Wederom moet het dus in de tweede helft gebeuren en ook nu wordt vanaf de aftrap  duidelijk dat het team van Rudy Monden zich niet gewonnen wilde geven.

Het leverde een tweede helft met veel strijd op waarbij het overwicht voor Hovocubo was maar Nieuw Roden levensgevaarlijk bleef in de omschakeling.

Het ontbreekt Hovo een aantal keren aan het nodige geluk en gogme om bij de tweede paal de bal binnen te kunnen schuiven.

Met Bouchra Ait’lhou al ver voor het einde van de wedstrijd in de rol van meespelende keeper wordt er geprobeerd alles of niets te spelen.

Die spelopvatting werd al eerder beloond en ook de koploper leek het moeilijk te krijgen maar balverlies aan de kant van Hovo stelde Martine Kooiker in staat om van afstand de 0 – 2 binnen te schieten.

Hovocubo leek echter terug te slaan toen Gisela van Ankeren op aangeven van Marjan Brouwer de aansluitingstreffer maakte.

Het probleem zit in het woordje “leek” want de scheidsrechter keurde deze treffer af om met een grote glimlach weg te kunnen lopen…

De aansluitingstreffer viel nu pas twee minuten voor tijd door Bouchra Ait’lhou en ondanks veel druk en goede mogelijkheden in de resterende tijd bleef het bij 1 – 2.

Door de minimale nederlaag raakt Hovo achterop in de strijd om een plaats in de play-offs en wachten ons nog vier finales, te beginnen volgende week in Heerhugowaard tegen Reiger Boys.

Selectie Hovocubo:

Aniek van ’t Hof, Benthe Huijsman, Dyanne Bito, Eke Wardenaar, Suzanna Deckers, Tamira van Heerwaarden,  Bouchra Ait’lhou, Sheryl de Boer, Marjan Brouwer.

Selectie KTP Nieuw Roden:

Joukje van der Meer, Sanne Bijlstra, Martine Kooiker, Renee Huizinga, Larissa Nijland, Amber Bandringa, Grytsje van den Berg, Nikki Bosman, Femke Mulder.

Lees hier het verslag op tweenul.nl

Play-offs ver weg na verlies

Bron: Noord Holllands Dagblad

Van onze verslaggever

De zaal­voet­bal­sters van Ho­vo­cu­bo zijn er niet in ge­slaagd kop­lo­per KTP Nieuw Ro­den te ver­ras­sen. De ploeg van Rudy Mon­den ging gis­ter­avond met 1-2 on­der­uit.

Deel­na­me aan de play-offs zijn nu ver weg, weet de trai­ner. ,,We heb­ben al­leen nog een the­o­re­ti­sche kans”, zei hij na de ver­lies­par­tij, waar hij naar ei­gen zeg­gen ‘dood en dood­ziek’ van was. ,,Weer ging het mis in de be­gin­fa­se”, al­dus Mon­den. ,,Voor­af zei ik nog te­gen die mei­den dat we veer­tig mi­nu­ten lang ge­fo­cust moesten zijn. Heb ze de speel­wij­ze van Ro­den nog eens uit­ge­legd en ver­teld op wie ze moe­ten let­ten. Maar na drie mi­nu­ten ston­den er twee niet op te let­ten en was het 0-1.’’

In de twee­de helft pro­beer­de Ho­vo­cu­bo het met een ex­tra veld­speel­ster, maar had het pech dat de 1-1 werd af­ge­keurd. Na de 0-2 werd het nog wel 1-2 via Bou­chra Ait’i­hou.