Arbitrage doet Monden verlangen naar einde

Bron: Noordhollands Dagblad

 ,,Ik heb hier eigenlijk geen verklaring voor’’, verzucht Rudy Monden als het duel tussen de vrouwen van Hovocubo en Exstudiantes Zwolle erop zit. ,,Nou ja, ken je van die wedstrijden waarvan ze zeggen dat de tegenstander scoort als je dat zelf niet doet? Zo’n wedstrijd was het’’, vervolgt de trainer over de 3-6 nederlaag.

Hoewel Monden baalde van de kansen die werden gemist door zijn ploeg maakte hij zich pas echt boos over de arbitrage. Het is niet voor het eerst. ,,We kregen écht kans op kans, maar kwamen wel 1-4 achter. Toen we op 3-5 kwamen, deed zich een cruciaal moment voor’’, leidt hij zijn frustratie in.

Toen Zwolle de bal had, jaagde Hovocubo de opponent af. ,,Daarop spelen zij terug op de keeper, die direct op ons doel schiet en scoort. Dat mag niet. Een keeper mag wel scoren, maar alleen na een redding of bij een spelhervatting als de bal achter is gegaan. Toen ik daarover met de scheidsrechter in discussie ging, zei hij dat de bal werd aangeraakt. Door wie dan, vroeg ik. Dat wist hij niet.’’

Het niveau van de arbitrage op het hoogste niveau bij de vrouwen is Monden al langer een doorn in het oog. ,,Het vrouwenvoetbal zit in de lift, maar de arbitrage groeit niet mee. Dat is heel frustrerend omdat je er zelf iedere dag mee bezig bent. Ook in de laatste minuut volgden de scheidsrechters vanavond de regels weer niet. Dit soort avonden maken me echt blij dat het einde van het seizoen nabij is’’, besluit de vertrekkende trainer.

Hovocubo-Exstudiantes Zwolle 3-6.

Doelpunten Hovocubo: Van Heerwaarde 2, Drost.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

meer nieuws