Lastige streekderby

De ploeg van Hjalmar Hoekema is een eenheid met vechters die altijd tot de laatste minuut doorgaat. En hoewel zij slechts op de negende plek staan het is een ploeg die altijd voor een stunt kan zorgen. In september won Hovocubo ternauwernood met 2-3. En ook in eerdere ontmoetingen is gebleken dat Hovo het niet altijd makkelijk heeft tegen de Volendammers. In dat team twee Horinezen: Jeroen de Groot en Daan Appel. Beiden droegen ze ook het Hovocubo shirt. Hoewel zij nu in het andere oranje spelen zeggen we toch tegen beide een welgemeend “Welkom thuis”. Een ander bekend gezicht in Hoorn is die van Ferdy Kaleveld. Deze oud-international heeft onder meer gevoetbald bij ‘t Veerhuys, Zwaluwen’30 en Hollandia.

Sander van Dijk beschikt inmiddels over een complete selectie in de hoop dat in de tweede seizoenshelft de tegenslagen mbt personele bezetting tot een minimum wegblijven. Als dat het geval is blijft Hovo samen met asv Lebo, FC Eindhoven en FCK de Hommel titelkandidaat.

Said Bouzambou heeft inmiddels zijn eerste goal gescoord en dat smaakt naar meer. Dat hij het naar zijn zin heeft bij zijn nieuwe club kunnen we horen als hij door Hovo-kid Jayden wordt geïnterviewd. Saïd heeft het in zich om tot de topschutters van het team te worden, ook al heeft hij de eerste helft van de competitie gemist. Hovocubo is in de competitie samen met asv Lebo tweede in meest scorende clubs (62) (beiden hebben alleen HV/Veerhuys (76) nog voor zich), maar alleen Lahcen Bouyouzan is met 11 goals de speler boven de tien goals. Amir Molkârâi volgt met 9 goals en alle andere 42 goals worden heel netjes verdeeld tussen alle andere spelers.

In competitie ziet het er als volgt uit:

Lahcen Bouyouzan 11 goals 4 assists 10 gespeelde wedstrijden
Amir Molkârâi 9 goals 7 assists 12 gespeelde wedstrijden
Mats Velseboer 5 goals 5 assists 9 gespeelde wedstrijden
Mo Darri 5 goals 9 assists 10 gespeelde wedstrijden
Faisal Mellah 5 goals 6 assists 10 gespeelde wedstrijden
Zakaria Amrani 5 goals 6 assists 12 gespeelde wedstrijden
Appie Attahiri 4 goals 2 assists 3 gespeelde wedstrijden
Yoshua St. Juste 4 goals 6 assists 5 gespeelde wedstrijden
Tijani Cherkaoui 3 goals 0 assists 5 gespeelde wedstrijden
David Albert 3 goals 0 assists 6 gespeelde wedstrijden
Dave Severins 2 goals 0 assists 5 gespeelde wedstrijden
Omar el Cherkaoui 2 goals 0 assist 1 gespeelde wedstrijd
Said Bouzambou 1 goal 1 assist 1 gespeelde wedstrijd

3 doelpunten zijn door de scheidsrechter als eigen doel geregistreerd zodat Hovocubo op een totaal van 62 doelpunten komt. De verdediging onder leiding van Dave Stet heeft 39 keer moeten incasseren. Alleen asv Lebo (34) en FC Marlène (36) kregen minder goals tegen.

Conclusie is dat bij Hovocubo iedereen scoort en iedereen betrokken is bij een doelpunt. Bij vele goals hebben we dan niet eens de voor-assists genoemd bij de doelpunten die over meerdere schijven zijn gescoord.

Scheidsrechters deze wedstrijd: Michael Mastenbroek, Douwe Pals en Davey Markerink.

De wedstrijdbal is gesponsord door HYDROWEST

Wij heten u allen van harte welkom in Sporthal De Opgang en wensen u een hele mooie zaalvoetbal avond.

meer nieuws