Sportpenning voor onze helden

Na een paar dagen wonden likken na de verloren strijd tegen FC Marlène hebben de mannen van Sander van Dijk de draad weer opgepakt en zijn gebrand op revanche.

Tegenstander is zvv Volendam van Hjalmar Hoekema. De ploeg die afgelopen seizoen zo verrassend goed deed en in de halve finale om het Kampioenschap van Nederland tegen een ploeg met grote namen uit Amsterdam strandde. Een erg knappe prestatie. Grootste versterking voor de bezoekers is een oude bekende van Hovocubo: Jeroen de Groot. De enige speler vorig seizoen aan Amsterdamse kant die zo sportief was om tijdens de uitreiking van de schaal op de vloer te blijven. De speler uit Hoorn heeft de overstap gemaakt naar het andere Oranje en zal acte de présence geven. Verder beschikt Volendam over Jack Steur, samen met Hovocubanen Dave Stet en Barry de Wit één van de kandidaat doelmannen van het echte Oranje.

Hovocubo zal het nog moeten doen zonder aanvoerder Amir Molkârâi. Hij blesseerde zich vervelend tegen Tigers Roermond en is voorlopig niet inzetbaar. De aanvoerdersband wordt daarmee overgenomen door Yoshua St. Juste.

Wij hopen dat het publiek even als vorige week in Heerhugowaard opnieuw kan genieten van een mooie spannende pot. Want dat was het. Zaalvoetbal is een spelletje waarbij de wedstrijd pas na het allerlaatste fluitsignaal is afgelopen. Dat bleek vorige week weer.

Als aanvoerder van Hovocubo ontving Jeroen de Groot in 2014 de bronzen sportpenning. Evenals Yoshua St. Juste, Youssef Makraou, Amir Molkârâi en Jasper Boon. De kampioenen van afgelopen seizoen zullen uit hande van wethouder Kholoud Al Mobayed de erkenning voor de prestatie in 2018 ontvangen. De nieuwe wethouder die afgelopen jaar geïnstalleerd is zal deze uitreiken. Voor het Hoorns sportpubliek de gelegenheid met haar kennis te maken. Een kort officieel momentje.

Aankomende week is het de week van de scheidsrechter. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. En deze wedstrijd zijn Jochem van Dijke, Ibrahim Eljilali en Mo Bennacer de arbiters die de wedstrijd in goede banen zullen leiden.

 

Voorzitter Winfred Wester zal wethouder Kholoud Al Mobayed hartelijk ontvangen. En zijn bedrijf HydroWest stelt de wedstrijdbal beschikbaar.

De aftrap is om 20.30 uur, maar kom wat eerder om de gemeentelijke erkenning van de KNVB beker, De Schaal en de Supercup mee te maken.

meer nieuws