Overtuigende overwinning in leuke wedstrijd

Volendam is zowel thuis als uit traditioneel altijd lastig. Eerder dit seizoen 2-3 winst, vorig seizoen 5-4 nederlaag en moeizame 6-4 winst, Het seizoen daarvoor 8-3 nederlaag en moeizame 4-3 winst……… Dus de vooruitzichten waren dat het een taaie wedstrijd zou worden. Maar na de fantastische overwinning vorige week en ook nu de ploeg weer compleet is was het vertrouwen groot. Alleen Zakaria Amrani bleef met lichte knieklachten aan de kant.

De aftrap werd genomen en met fantastische passing wisten de Hovocubanen elkaar goed te vinden. In zes secondentijd lag de bal achter keeper Jack Steur. Het was Faisal Mellah die de bal op Appie Attahiri teruglegt en de Amsterdammer verwoestend de bal er in schiet. Bam! 1-0. Snelste doelpunt ooit? Het tempo lag hoog en Hovocubo vertoonde galery play. Volendam deed wat het kon maar de ploeg van Hjalmar Hoekema (die overigens het zonder de geblesseerde Jeroen de Groot, Frank Boogaard, de op vakantie zijnde Johan Muhren en de geschorste Robin Kwakman moest doen) niet opgewassen tegen het hoge niveau wat Hovocubo liet zien. Was het in de eerste helft nog maar 3-0 (Said Bouzambou en Yoshua St. Juste), in de tweede helft waren het achtereenvolgens Yoshua St. Juste, Faisal Mellah, Amir Molkârâi, Said Bouzambou, Mats Velseboer en opnieuw Amir Molkârâi die het net achter Steur vonden. Verder speelde Appie Attahiri een uitstekende wedstrijd en liet Mo Darri prachtige technische staaltjes zien.

Hoewel Volendam niet compleet was, was dit Hovocubo niet tegen te houden. De spelers bleven streden om iedere bal tot het laatste fluitsignaal klonk. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de komende maanden waarin Hovocubo nog in de race is voor de Beker en het behalen van de Play Offs.

Volgende week speelt Hovocubo uit tegen Futsal Apeldoorn in Apeldoorn. De volgende thuiswedstrijd is 21 februari tegen Tigers Roermond.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl 

Lees hier de berichtgeving van zvv volendam 

Op en neer van Vlissingen naar Hoorn voor de prijzen

 Acht minuten had Said Bouzambou veertien dagen geleden tegen FC Eindhoven nodig om bij zijn debuut voor Hovocubo ook direct zijn eerste treffer te maken. Tegen ZVV Volendam schroefde hij dit aantal vrijdagavond verder op. Mede dankzij zijn twee treffers werd het 9-0.

Bouzambou baarde opzien toen eind januari bekend werd dat hij het seizoen niet zou afmaken bij het Belgische KK Malle-Beerse, maar bij de regerend landskampioen. Niet omdat hij zou misstaan in het team van trainer Sander van Dijk. Verre van zelfs. Zoals veel spelers van Hovocubo is ook Bouzambou immers international. Bovendien zou hij als erkend doelpuntenmaker het Hoornse ’gebrek’ aan scorend vermogen wegpoetsen. Bouzambou moet alleen wel voor iedere training en thuiswedstrijd helemaal vanuit Vlissingen komen.

,,Een rit van 2,5 uur’’, vertelt hij. Na krap drie weken is hij al een ervaringsdeskundige. ,,Maar dat is zonder file. En daar kom ik bijna altijd wel in terecht, dus ben ik zo’n drie uur onderweg.’’ En dus gaat de Zeeuw normaal gesproken tussen 14 en 15 uur van huis om op tijd in sporthal De Opgang te zijn. ,,Vandaag heb ik het wat rustiger aan gedaan en ben ik pas om 15.30 uur vertrokken. Normaal eet ik onderweg wat en strek ik mijn benen even. Nu heb ik eerst thuis nog wat gegeten.’’

Dat het een flinke autorit is, is een understatement. De uitwedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen is er voor de meeste zaalvoetballers vanwege de lange busreis niet een om naar uit te kijken. ,,Ik wil ook altijd nog even relaxen als ik hier aankom, maar je moet vooral gewoon bikkelen. Natuurlijk voelen je benen wat vermoeider aan na zo’n rit, maar voor een groot deel zit dat ook tussen je oren. En ik ben het gewend om lang in de auto te zitten hè: ik woon in Zeeland, dan is alles ver weg. Maar ook omdat ik lang in België heb gespeeld, dat was ook altijd minimaal anderhalf uur rijden.’’

Zware benen

Tegen Volendam leek Bouzambou inderdaad niet te lijden aan zware benen. Amper in het veld liet de puntspeler zich direct zien. De eerste keer verdween zijn stiftje net langs het doel en de tweede keer belandde deze op de paal. In de twaalfde minuut koos hij niet meer voor souplesse, maar kogelde hij de bal hard in het doel van Jack Steur. Na de pauze, toen Volendam inmiddels was gedegradeerd tot figurant, schoot Bouzambou weer raak.

,,Ik heb een neusje voor de goal’’, omschrijft de afmaker zijn eigen kunnen. ,,En met zoveel goede spelers om je heen krijg je altijd veel goede ballen. Hovocubo miste nog een échte afmaker, dus hopelijk zal mijn komst een goede zet blijken.’’ Toch haast de Zeeuw te zeggen dat het hem niet is te doen om het aantal streepjes achter zijn naam. Het is tijd om prijzen te pakken.

,,Dat heb ik nog niet vaak gedaan. In het buitenland heb ik een beker gewonnen en in Indonesië twee keer bijna de titel, maar in Nederland heb ik nog nooit een prijs gewonnen. Ik speelde bij Groene Ster, vijf minuten van mijn huis, maar daarmee deden we nooit mee om de prijzen. Die wil ik nu héél graag winnen. De beker, maar vooral de titel. Dat is mijn eerste prioriteit en was de reden om hierheen te komen.’’

Er waren in binnen- én buitenland meer teams die Bouzambou graag wilden toevoegen aan hun selectie. ,,In december heb ik met meerdere clubs gesproken. Bij Hovocubo had ik het beste gevoel. En ik volg altijd mijn gevoel. Hovocubo heeft kwalitatief de beste selectie en is al twee keer op rij kampioen geworden. Ik wil helpen daar drie keer van te maken. Dat zou het de lange ritten aan het einde van het seizoen helemaal waard maken.’’

Zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Volendam 9-0

1. Attahiri 1-0, 12. Bouzambou 2-0, 13. St. Juste 3-0, 22. St. Juste 4-0, 27. Mellah 5-0, 28. Molkarai 6-0, 29. Bouzambou 7-0, 31. Velseboer 8-0, 34. Molkarai 9-0.

Volendam komt snelle treffer niet te boven

 Negen seconden waren er gisteravond gespeeld of de bal lag al achter doelman Jack Steur. Het was niet de enige treffer die de zaalvoetballers van ZVV Volendam moesten incasseren tijdens hun bezoek aan Hovocubo: 9-0.

De ploeg van trainer Hjalmar Hoekema herstelde zich in eerste instantie redelijk van de vroege achterstand, maar hoewel Volendam beter in de wedstrijd kwam, werd het vrijwel nooit gevaarlijk. Een schot op de binnenkant van de paal van Ferdy Kaleveld was in twintig minuten zuivere speeltijd het enige échte wapenfeit van de oranjehemden.

Op dat moment was het duel al gespeeld. In de twaalfde minuut besliste de regerend landskampioen het duel door nog twee keer te scoren binnen twintig seconden. Eerst was het Said Bouzambou die raak kogelde en vrijwel direct daarna maakte Yoshua St. Juste de 3-0.

Na de pauze was er opnieuw een schot op de paal van Volendam. Ditmaal was het Johan Keizer die weinig fortuin had. Het was de enige daad van verzet van de bezoekers, die door Hovocubo werden gedegradeerd tot figurant. De Hoornse ploeg schoot nog zes keer raak en voerde zo de stand op tot een monsterscore.

Zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Volendam 9-0

1. Attahiri 1-0, 12. Bouzambou 2-0, 13. St. Juste 3-0, 22. St. Juste 4-0, 27. Mellah 5-0, 28. Molkarai 6-0, 29. Bouzambou 7-0, 31. Velseboer 8-0, 34. Molkarai 9-0.

Foto’s: Ferry Hoks

meer nieuws