Makkelijke avond voor Hovo

Met een gehavende selectie meldde zich Hjalmar Hoekema in De Opgang. Hoewel Hovocubo voornamelijk domineerde met veel balbezit en goed positiespel hielden de Volendammers de boel goed dicht. Hierdoor was het echt moeilijk om het gaatje te vinden voor de openingstreffer. Hovo speelde goed maar het oogde stroef door de geboden tegenstand. Uiteindelijk ging Hovo met drie treffers in het voordeel naar de kleedkamer voor de rust.

In de tweede helft werd er nog een tandje bijgezet en liepen de manschappen van Sander van Dijk verder uit. Met 8-0 op het scorebord werd de eerste wedstrijd in de tweede seizoensfase gewonnen. Soufian Charraoui (3x), Yoshua St. Juste (3x), Hicham Aklalouch, Mats Velseboer.

Door winst van FC Eindhoven en asv Lebo die uit de eerste fase één puntje meer dan Hovo meename staan zij samen bovenaan.

Volgende speelronde komt Hovo tegen FC Eindhoven te spelen en kan hiermee het eerste verschil gemaakt worden.

Steeds in een hoger tempo

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

DOEL Hovocubo zet eerste stap door Volendam na rust met ruime cijfers te kloppen

Voor ons was dit eigenlijk een beetje een oefenpotje

Een plek bij de eerste twee is het doel dat de zaalvoetballers van Hovocubo zichzelf voor het tweede deel van de competitie hebben gesteld. De eerste stap werd zaterdag gezet in het thuisduel tegen Volendam. De bezoekers hielden lang stand, maar moesten er toch met forse cijfers aan geloven.

Met het publiek terug op de tribunes hadden de Hoornse spelers er zin in, stelde Appie Attahiri namens Hovocubo. Zijn ploeg maakte dan ook een gretige indruk, maar Volendam bleek lange tijd nog een lastige klant. En dat terwijl een paar vertrouwde namen, zoals Frank Boogaard, Kevin Muhren en Michael Tol, ontbraken bij de bezoekers. ,,Voor ons was dit eigenlijk een beetje een oefenpotje”, aldus coach Hjalmar Hoekema. ,,Op volle sterkte wordt het al heel erg moeilijk, maar kunnen we het ’Hovo’ best wel lastig maken. Nu dacht ik van tevoren: ik hoop dat we de stand onder de tien kunnen houden. Dat is in ieder geval gelukt.”

Fortuin

De Hoornse Volendam-coach kwam met een kleine selectie naar De Opgang. Twee spelers sloten zelfs nog aan na een rit van vijftien uur, rechtstreeks vanaf de wintersport. Met onder meer een reservekeeper uit het zevende was het dan ook vooral tegenhouden voor zijn team. En dat Volendam in de eerste helft nog met de nodige verve. Joshua St. Juste stelde keeper Jack Steur na een minuut of zes voor het eerst op de proef, maar tot veel écht uitgespeelde kansen kwam de ploeg van coach Sander van Dijk niet. Volendam was al helemaal niet gevaarlijk. Tim Taylor en Sem Lautenschutz durfden zo nu en dan nog wel acties te maken namens de bezoekers, maar serieuze kansen leverden die niet op.

Hovocubo kwam met wat fortuin op voorsprong, nadat Steur een voorzet vanaf rechts niet onder controle kreeg en Soufian Charraoui er als de kippen bij was om de bal binnen te tikken. Het zorgde voor wat wanorde bij de Volendammers, die baalden dat de thuisploeg nog voor rust op 3-0 kwam. Nadat Karim Mossaoui eerst nog de lat raakte, stond St. Juste kort daarna aan het einde van een prima aanval, waarna de derde treffer voer voor discussie opleverde. Charraoui scoorde, maar de scheidsrechters leken te fluiten voor hands bij Volendam. De treffer werd daarna echter alsnog goedgekeurd.

In de tweede helft was er al heel snel geen sprake meer van een echte wedstrijd. ,,Volendam bleek voor rust wel lastig, al was het ook wel duidelijk dat we een aantal maten te groot waren”, blikte Attahiri terug. Dat kwam snel tot uiting in de score. Hovocubo tilde in vier minuten de stand van 3-0 naar 7-0, waarbij de zevende van aanvoerder Mats Velseboer na een heel fraaie pass van Mossaoui tot stand kwam. ,,We schroefden het tempo op, zodat zij het niet meer konden belopen. En dat hebben we heel goed gedaan.”

Slotwoord

Na de 7-0 was er lange tijd weinig meer te beleven. Het spel lag veelvuldig stil, met hier en daar wat irritaties over en weer. Iets wat wonderlijk was, gezien het feit dat de strijd al lang en breed gestreden was. Nick Schilder kwam namens Volendam nog tot een zeldzaam schot op het doel van Dave Stet. Het slotwoord was echter voor de Hoornse kampioenskandidaat. Attahiri speelde met een fraaie assist St. Juste vrij en die tekende voor zijn derde van de avond. Hij zag zo zijn ploeg goed starten met het oog op het halen van de play-offs. ,,Ik denk dat we allemaal een prima niveau haalden vanavond. Normaal gesproken is Volendam altijd wel een lastige tegenstander en dan is 8-0 gewoon een prima uitslag.”

Voor het team van Hoekema is de zesde plaats, die ook nog recht geeft op de play-offs, het doel. ,,Maar daar is deze wedstrijd niet bepalend voor, al hoop ik dat we thuis een betere uitslag kunnen neerzetten. Verder ben ik niet ontevreden over mijn team. We hebben het grootste deel van de wedstrijd prima verdedigd.”

zaalvoetbal eredivisie Hovocubo – Volendam 8-0

11. Charraoui 1-0, 18. St. Juste 2-0, 18. Charraoui 3-0, 23. Charraoui 4-0, Aklalouch 5-0, 27. St. Juste 6-0, 27. Velseboer 7-0, 38. St. Juste 8-0.

‘Een soort oefenpotje’

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad Waterland)

KAMPIOENSPOULE Hovocubo is voor gehavend Volendam een flinke maat te groot

Nu dacht ik van tevoren: ik hoop dat we de stand onder de tien kunnen houden. Dat is in ieder geval gelukt.

Een plek bij de eerste zes is het doel dat de zaalvoetballers van Volendam zichzelf voor het tweede deel van de competitie hebben gesteld. Dan moeten de punten in andere duels gehaald worden dan tegen landskampioen Hovocubo. Het leed in Hoorn een 8-0 nederlaag.

Met het publiek terug op de tribunes hadden de spelers er zin in. Hovocubo heeft hogere doelen in het vizier dan Volendam, maar de bezoekers bleken lange tijd nog een lastige klant. En dat terwijl een paar vertrouwde namen, zoals Frank Boogaard, Kevin Muhren en Michael Tol, ontbraken bij de bezoekers. ,,Voor ons was dit eigenlijk een beetje een oefenpotje”, stelde coach Hjalmar Hoekema. ,,Op volle sterkte wordt het al heel erg moeilijk, maar kunnen we het ’Hovo’ best wel lastig maken. Nu dacht ik van tevoren: ik hoop dat we de stand onder de tien kunnen houden. Dat is in ieder geval gelukt.”

De Hoornse Volendam-coach kwam met een kleine selectie naar De Opgang. Twee spelers sloten zelfs nog aan na een rit van vijftien uur, rechtstreeks vanaf de wintersport. Met onder meer een reservekeeper uit het zevende was het dan ook vooral tegenhouden voor de bezoekers. En dat deed Volendam in de eerste helft nog met de nodige verve. Joshua St. Juste stelde keeper Jack Steur na een minuut of zes voor het eerst op de proef, maar tot veel écht uitgespeelde kansen kwam de ploeg van coach Sander van Dijk niet. Volendam was al helemaal niet gevaarlijk. Tim Taylor en Sem Lautenschutz durfden zo nu en dan nog wel acties te maken namens de bezoekers, maar serieuze kansen leverden die niet op.

In de tweede helft was er al heel snel geen sprake meer van een echte wedstrijd. Dat kwam snel tot uiting in de score. Hovocubo tilde in vier minuten de stand van 3-0 naar 7-0, waarbij de zevende van aanvoerder Mats Velseboer na een heel fraaie pass van Mossaoui tot stand kwam. Na de 7-0 was er lange tijd weinig meer te beleven. Het spel lag veelvuldig stil, met hier en daar wat irritaties over en weer. Iets wat wonderlijk was, gezien het feit dat de strijd al lang en breed gestreden was. Nick Schilder kwam namens Volendam nog tot een zeldzaam schot op het doel van Dave Stet. Het slotwoord was echter voor de Hoornse kampioenskandidaat. Attahiri speelde met een fraaie assist St. Juste vrij en die tekende voor zijn derde van de avond.

Voor het team van Hoekema is de zesde plaats, die ook nog recht geeft op de play-offs, het doel. ,,Maar daar is deze wedstrijd niet bepalend voor, al hoop ik dat we thuis een betere uitslag kunnen neerzetten. Verder ben ik niet ontevreden over mijn team. Zij hebben gewoon heel veel kwaliteit, maar we hebben het grootste deel van de wedstrijd prima verdedigd.”