Hovocubo blijft aangesloten bij de 2 koplopers.

Na de zepert van vorige week in Heerhugowaard trad het nu thuis in De Opgang tegen het lastige zvv Volendam. De ploeg van de sluwe Hjalmar Hoekema die het iedere club echt lastig kan maken.

Voor de aftrap werden de spelers die afgelopen seizoen de landstitel wisten te behalen gehuldigd door wethouder sportzaken Kholoud Al Mobayet met het ontvangen van een sportpenning van de stad Hoorn.

Na deze knal op de paal schiet Faisel Mellah de 2-1 FOTO FERRY HOKS

De wedstrijd is een paar minuten koud en het krijgt gelijk een verrassende start. Een uitgooi van Jack Steur wordt met het hoofd verlengd door Danny Tol waarmee hij Barry de Wit kansloos achter laat. Hovocubo herpakt zich en zoekt de gelijkmaker. Kevin Tromp ziet een mogelijkheid om te schieten en brengt de stand weer gelijk. Karim Mossaoui onderschept in verdedigende stelling de bal en countert naar voren. Schiet snoeihard tegen de paal en uit de rebound wordt door deze aanval door Faisel Mellah alsnog verzilverd. En als even later Zakaria Amrani zich technisch vaardig door de verdediging van Volendam heen wurmt, is het Kevin Tromp die het laatste tikje geeft en de regerend kampioen op een drie één voorsprong brengt.  Jeroen de Groot brengt de ruststand naar 3-2. Het is duidelijk, Hovocubo is absoluut scherper dan vorige week in Heerhugowaard, maar nog niet altijd even goed bij de les. Door persoonlijke fouten maakt Hovocubo het zichzelf onnodig moeilijk.

Zoals vroeg in de tweede helft wanneer Danny Tol door het afstraffen van een foutieve pass van Yoshua St. Juste. Dan volgt en ijzersterke fase in een hogere versnelling van de thuisploeg waarin Volendam voortdurend achter de feiten aan loopt en van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Minuten lang komt Volendam er niet aan te pas totdat Youssef Makraou de finishing touch verricht met een loei hard schot in het doel van de kansloze Jack Steur. Vervolgens komt er een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Karim Mossaoui probeert bij de achterlijn de bal te verdedigen en Ferdy Kaleveld probeert de bal af te pakken. De vraag luidt dan, wie trekt wie naar de grond? En was het dus een penalty? of een vrije trap voor de verdedigende partij? De scheidsrechter besluit dat Jeroen de Groot vanaf de stip aanleggen. De specialist vanaf de stip en de 10-meter faalt niet en brengt de stand opnieuw naar gelijke hoogte. Een perfecte pass van Karim Mossaoui op Mats Velseboer wordt door de speler uit Heerhugowaard goed in de verre hoek geschoten en Karim Mossaoui bepaalt met een gruwelike actie de eindstand naar 6-4.

Hiermee houdt Hovocubo de aansluiting met koplopers met drie punten achterstand FC Marlène en FC Eindhoven en staat op de derde plaats op basis van doelsaldo.

Lees hier het verslag op Hoorns Dagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisiezaalvoetbal.nl

Zestien penningen, tien goals, drie punten

Bron: Noordhollands dagblad

Doelpuntrijke, maar matige wedstrijd wordt Hovocubo niet fataal * Nipte zege in eigen huis op zvv Volendam

Vincent Schot

Het eredivisieduel tussen de zaalvoetballers van Hovocubo en ZVV Volendam begint deze vrijdagavond iets later dan gepland. Voordat er wordt afgetrapt krijgt de geblesseerde captain van de Hoornse formatie, Amir Molkarai, uit handen van sportwethouder Kholoud Al Mobayed de sportpenning van de stad. Er liggen er zestien klaar: een voor iedere speler die vorig seizoen van de partij was toen de landstitel werd gewonnen.
Of het te maken heeft met deze plichtplegingen is gissen, maar lekker bij de les is de thuisclub niet als de bal eenmaal rolt. Amper anderhalve minuut onderweg staat de 0-1 al op het bord. Het is een goal die behoorlijk knullig oogt. Na een assist van doelman Jack Steur is het Danny Tol die scoort met een achterwaartse kopbal.
Hoewel Hovocubo de schade via treffers van Kevin Tromp, Faisel Mellah en opnieuw Tromp repareert in het kwartier dat volgt, is het niet overtuigend wat het laat zien. Te vaak is het spel slordig en het tempo ligt beduidend lager dan normaal. Volendam profiteert op slag van rust van weer een Hoornse onzorgvuldigheid: Jeroen de Groot prikt de aansluitingstreffer achter doelman Barry de Wit.
Veel beter wordt het er niet op direct na rust. Ditmaal hebben de bezoekers iets meer dan een minuut nodig om op het scorebord te komen. Met zijn tweede van de avond tekent Danny Tol voor de 3-3. Het lijkt de wake up call die Hovocubo nodig heeft. Plots gaat de bal wel snel rond en wordt wel telkens de vrije man gevonden. Het resulteert in een inzet van Zakaria Amrani, waarop Steur nog redding kan brengen, maar na zeven minuten moet ook hij buigen. Youssef Makraou brengt de 4-3 op het bord.
Na de goal van de international is het niet de thuisclub die Volendam terug in de wedstrijd helpt, maar de arbitrage. Ibramhim Eljilali ziet een penalty in een overtreding op de achterlijn van Karim Mossaoui. Het is zwaar bestraft. Oud-Hovocubaan De Groot heeft hier geen boodschap aan, hij kegelt zijn nieuwe club voor de derde keer langszij. Direct zakt het niveau van de thuisclub weer in.
Werd een mindere dag Hovocubo een week eerder tegen FC Marlène nog fataal, zo’n vaart loopt het nu niet. Met een fraaie goal voorkomt Mats Velseboer een tweede zeperd op rij: 5-4. In de slotminuut doet Mossaoui met de laatste goal van de avond nog een greep naar de titel ’doelpunt van de wedstrijd’, maar die strijd eindigt onbeslist.
,,Het ging was stroever dan gedacht’’, beaamt trainer Sander van Dijk. ,,Net als vorige week hadden we moeite om het tempo lang hoog te houden. Volendam vind ik trouwens ook een goede ploeg hoor, het komt hier bovendien niet naartoe om zich even te laten slachten.’’
Zorgen maakt de oefenmeester zich niet na twee mindere beurten op rij. Hij heeft er zelfs wel een verklaring voor. ,,Oranje’’, zegt hij. Zijn ploeg is volgepakt met (jeugd) internationals. ,,Dat is vermoeiend én ze spelen daar anders en met andere jongens. Dat merk je.’’
Hovocubo-Volendam 6-4.
2. D. Tol 0-1, 5. Tromp 1-1, 14. Mellah 2-1, 16. Tromp 3-1, 18. De Groot 3-2, 21. Tol 3-3, 27. Makraou 4-3, 28. De Groot (pen.) 4-4, 30. Velseboer 5-4, 40. Mossaoui 6-4.