Zaterdag een klassieker op de vloer

Aankomende zaterdag,  14 december om 19.30 uur is het zo ver. Hovocubo en ‘t Veerhuys spelen tegen elkaar. Een wedstrijd die leeft. De oeroude klassieker (eerste onderlinge ontmoeting op 27 april 1983 in de finale voor de West-Friesland cup) die de hele sportminnende  stad in de sporthal bij elkaar krijgt.

In de huidige competitie doen het beide ploegen naar behoren. Hovocubo is nog ongeslagen op jacht naar de koppositie en HV/Veerhuys, weer gepromoveerd naar de eredivisie, doet het met beperkte middelen heel goed en ruiken een plaats in de top-4.

Bij Veerhuys de teruggekeerde coach Antoine Gooyers die er in slaagt om van zijn team een eenheid te smeden. Ook zullen we Mukhtar Suleiman zien die na een jaar Hovocubo ervoor gekozen heeft om in een stapje terug meer speelminuten te maken. Verder zien we ook international Jorg Ooievaar die garant staat voor doelpunten, de balvirtuoos Younes Daari  en de van FC Marlene overgekomen Aram Hakapov die voor de geelhemden de aanvoerdersband draagt. Kortom, een team om niet te onderschatten. Zij gaan in deze competitie nog een bepalende rol spelen door van de kandidaten voor het kampioenschap de nodige puntjes af te snoepen. Hovocubo zal het beste uit zichzelf moeten halen om hier na 2×20 min met een goed gevoel uit de wedstrijd te stappen. Een overwinning voor Hovo is in deze wedstrijd niet vanzelfsprekend!

Aan de kant van Hovocubo verheugen de spelers die deze klassieker nog nooit hebben meegemaakt op deze wedstrijd en hebben er ontzettend veel zin in. Binnen de competitie is het een wedstrijd op zich en de entourage is altijd speciaal. Binnen Hovocubo leeft deze wedstrijd ook enorm.

Spelers die deze wedstrijd kennen door zowel bij Hovocubo als ook bij ‘t Veerhuys  te hebben gespeeld zijn: Dave Stet, Amir Molkârâi en Mo Darri.

Scheidsrechters zijn: Juroen Koene, Sylvester Rodrigues en Kamal el Hajjaji

De wedstrijdbal wordt gesponsord door HydroWest

De 3de helft in Sporthal de Opgang wordt muzikaal aangekleed door Martin Vincken.

Voor de aftrap zal het opleidingsteam o.11-1 gehuldigd worden voor het behaalde najaarskampioenschap.

meer nieuws