Publiek krijgt waar voor z’n geld in echte kraker

Hovocubo vs ‘t Veerhuys is altijd al een speciale wedstrijd geweest. Twee grote clubs in de geschiedenis van het zaalvoetbal waarbij de onderlinge ontmoetingen altijd krachten van hogere machten zich ontpoppen.

In een uitverkochte sporthal De Opgang waar ook de kampioenen van 1982 op uitnodiging van de club aanwezig waren profiteerde ‘t Veerhuys van slordigheden aan de kant van Hovocubo en via doelpunten van Younes Daari, Mukhtar Suleiman en Aram Hakapov stond het binnen vijf minuten op een 0-3 voorsprong. De schrik op de bank van Hovocubo zat er gelijk al goed in. Toch bleef Hovo stojicijns het eigen spelletje spelen. Veerhuys wat goed verdedigde en sterk was in de omschakeling bleef zich goed weren en Hovo kon niet de gewenste ruimte vinden om door te breken. Uiteindelijk was het in de laatste vijf minuten van de eerste helft dat Hovocubo na een overtreding in het vijf meter gebied op Zakaria Amrani een penalty oplevert. Het is de aanvoerder zelf die vanaf de stip raak schiet. De vregde is van korte duur want na een uitbraak van oud-Hovocubaan Mukhtar Suleiman wordt het 1-4. Toch houdt Hovo de moed er in en na een fantastische combinatie tussen Amir Molkarâi en Lahcen Bouyouzan gaan beide teams met een 2-4 tussenstand de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft komt Hovocubo op stoom en al vroeg na de herstart weet Hovo met diverse mooie combinaties wel door de verdediging van de geelhemden door te breken. Mo Darri laat bij diverse goals weer zien hoe zijn technische vaardigheden in dienst zijn van het collectief. The magician met zijn voeten en Koning van de (voor-)assist met zijn voetbalgogme. Met goals van Amir Molkârâi, Mo Darri, Lahcen Bouyouzan (2x) en Zakaria Amrani loopt Hovo uit op een 7-4 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar de wedstrijd is pas afgelopen als de zoemer heeft geklonken… en dat was nog niet het geval. De mannen van Antoine Gooyers herpakken zich en een overtreding van Lahcen Bouyouzan levert hem een rode kaart op en uit de overtal situatie profiteert ‘t Veerhuys met een goal van Younes Daari. Dave Stet stopt nog een 10-metertrap en daarna zet Gooyers een vijfde veldspeler in het spel. Deze powerplay situatie weten de bezoekers goed te bezigen en het is Mukhtar Suleiman die opnieuw voor de aansluitingstreffer zorgt. Mats Velseboer vergroot de marge weer en uit een 10-meter zorgt Daari voor de 8-7 eindstand.

Met deze uitslag neemt Hovocubo de koppositie over en is als enige club nog steeds ongeslagen met een wedstrijd minder. Volgende week staan er twee inhaalwedstrijden op het programma: FCK De Hommel tegen asv Lebo en Hovocubo tegen Tigers in Roermond.

Samenvatting El Clásico in de zaal

⚽ | De zaalvoetballers van Hovocubo Zaalvoetbal en HV Veerhuys maakten er zaterdavond een boeiende stadsderby van met alles erop en eraan.

Geplaatst door NH Sport op Zondag 15 december 2019

Stunt blijft uit in klassieker

Hovocubo blijft rustig en wint zaalvoetbalderby ondanks 0-3 achterstand

Een sensatie leek in de maak in de bomvolle sporthal De Opgang, maar in de spectaculaire tweede helft stelde Hovocubo orde op zaken. De landskampioen liet zich in de teruggekeerde derby tegen Veerhuys niet van de wijs brengen en won ondanks de snelle 0-3 achterstand met 8-7.

Veerhuys-trainer Antoine Gooyers trapt gefrustreerd met zijn voet tegen de muur. Het is de veertigste minuut en Mats Velseboer heeft zojuist de 8-6 tegen de touwen geschoten. De hoop op een goed resultaat is weg. Want al is er nog meer dan 50 seconden te spelen, dit geeft de thuisploeg niet meer uit handen. En het zag er in het begin nog wel zo rooskleurig uit voor de tweede zaalvoetbalploeg van Hoorn.

Niet voor het eerst dit seizoen vloog Veerhuys uit de startblokken en werd ieder foutje van de thuisploeg afgestraft. Younes Daari opende de score met een vrije trap, Suleiman was bij de 0-2 sneller en slimmer dan Hovocubanen Faisel Mellah en doelman Dave Stet en bij de 0-3 had niemand in de gaten dat ook Aram Hakopov nog binnen de lijnen stond.

Dramatisch

,,We begonnen echt dramatisch. We verdedigden slap en stonden niet goed op te letten. Maar we bleven gelukkig rustig”, aldus Amir Molkarai. Geduld houden. Het is een belangrijk aspect binnen het zaalvoetbal en Hovocubo is er heer een meester in. Natuurlijk, de ploeg schrok echt wel van de snelle en grote achterstand, alleen bleef het kalm. Wel mocht de thuisploeg van gelukkig spreken dat Jorg Ooievaar een kans op de 0-4 onbenut liet en dat Hovocubo haar eerste scoorde via een strafschop die wel heel gemakkelijk werd toegekend. Suleiman antwoordde echter direct met de 1-4, maar nog voor de pauze bracht de thuisploeg de spanning terug na de eerste goed lopende combinatie. Na de pauze waren de rollen omgedraaid. In nog geen vijf minuten tijd werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Het tempo ging omhoog, balverlies van Veerhuys werd keihard afgestraft en een op het oog houdbaar schot van Lahcen Bouyouzan vormde de 5-4. De landskampioen leek in die fase niet te stoppen. De scherpte en energie die Veerhuys in de eerste helft meebracht, was iets minder aanwezig en Hovocubo profiteerde hier door zelf een stuk beter te spelen optimaal van.

,,Bij de 7-4 dacht ik dat het wel beslist was. Alleen door de rode kaart kregen we het weer moeilijk”, vervolgde Molkarai. Tot aan de rode kaart van Bouyouzan speelde de thuisploeg de bal namelijk geduldig rond in afwachting van het verstrijken van de tijd.

Spannend

Maar omdat Hovocubo dus tijdelijk verder moest met een man minder werd het opnieuw spannend. Ook het aantal gemaakte overtredingen speelde in het nadeel van de thuisploeg. Zo stond de teller lange tijd op vijf, waardoor Veerhuys op zoek ging naar de zesde fout en dus een 10-metertrap. De 7-6, een heerlijke combinatie tussen Sem Biezen en Suleiman gaf de bezoekers nog meer vertrouwen. Maar Hovocubo is niet voor niets het beste zaalvoetbalteam van Nederland. De ploeg bleef ook nu rustig en na de 8-6 was het beslist. ,,We hebben ons goed hersteld. De tweede helft was prima”, besloot Molkarai. Veerhuys-speler Jorg Ooievaar keek ook tevreden terug. ,,Ik ben echt trots op de ploeg. Misschien zijn we onvoldoende beloond, maar we hebben iets moois neergezet.”

Zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Veerhuys 8-7

1. Daari 0-1, 3. Suleiman 0-2, 4. Hakopov 0-3, 19. Amrani (pen.) 1-3, 19. Suleiman 1-4, 20. Bouyouzan 2-4, 24. Molkarai 3-4, 24. Darri 4-4, 25. Bouyouzan 5-4, 27. Amrani 6-4, 28. Bouyouzan 7-4, 32. Daari 7-5, 39. Suleiman 7-6, 40. Velseboer, 8-6, 40. Daari 8-7.