Strijd der doelmannen

Hoewel de uitslag dit niet doet vermoeden, was deze wedstrijd meer dan gemiddeld een strijd der doelmannen. Met name in de eerste helft hielden beide keepers hun ploeg op de been met de stand in evenwicht. Pas in de laatste minuten voor de rust moest Bence Meszaros voor het eerst kapituleren. Het was Said Bouzambou die op aangeven van Yoshua St. Juste als eerste eindelijk voor de thuisploeg het net vond. Tot die tijd waren er gevaarlijke aanvallen beiderszijds en waren het beide keepers die het doel knap schoon hielden.

Dit beloofde wat voor de tweede helft en zo geschiedde. Binnen twee minuten nam Aimane M’Rabet het heft in handen en zorgde hij voor de gelijkmaker. Maar met nog net iets meer dan een kwart wedstrijd te gaan Hovocubo het tempo op en speeldede Roermonders met de tong op de schoenen. Als een knipmes hield de weerstand op en scoorde Hovocubo erop los tot een met de eindstand van 8-1. Doelpuntenmakers: Appie Attahiri, Faisal Mellah, Mo Darri (2x), Yoshua St. Juste (2x) en Bouzambou.

In de laatste paar minuten kregen Serkan Ozdemir en Levie Rood nog speeltijd en beiden deden het bijzonder goed. Levie voorkwam tot twee keer toe nog een treffer aan Brabantse zijde.

Volgende week wacht nog de halve finale van de KNVB Beker tegen de andere topploeg die nog in het bekertoernooi zit: asv Lebo. Afgelopen week zorgden wintersportvakantie en Carnaval ervoor dat de tribune onder de maat gevuld was. Wij rekenen erop dat voor de halve finale van het bekertoernooi tegen de andere topploeg u Hovocubo massaal komt steunen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Bekijk hier de nabeschouwing van Sander van Dijk en Mo Darri op NH Sport

Zie hieronder de samenvatting van NH Sport

Hovocubo start belangrijke periode met ruime zege

Tigers Roermond na rust onder de voet gelopen

Met een 8-1 zege op zak kon Hovocubo-trainer Sander van Dijk na de wedstrijd tegen Tigers Roermond tevreden zijn. Niet geheel onterecht benadrukte hij echter ook de rol van zijn doelman, Dave Stet, in de ruime overwinning.

Tegen Roermond zette Hovocubo de eerste in een reeks van drie belangrijke wedstrijden in winst om. In de strijd om de play-offs was het belangrijk om de Limburgers van zich af te schudden. De zege zorgde ervoor dat het gat met de nummer 5 van de ranglijst naar zeven punten groeide.

Volgende week wacht mede-koploper Lebo in het kader van het bekertoernooi. Een finaleplaats is dan de inzet. En een week later komt streekgenoot FC Marlène op bezoek. Dan kan Hovocubo nóg een concurrent op verdere achterstand zetten.

In Roermond werd het na een rommelige voorbereiding nog 2-2, door een Hoornse treffer in de slotseconden. Van Dijk had nog gewaarschuwd dat er voor onderschatting geen plaats was. ,,Roermond loopt, als het moet, de planken uit de vloer’’, gaf hij voor de wedstrijd aan. En inderdaad, de bezoekers gaven zich niet gemakkelijk gewonnen. Na een voorzichtige openingsfase van beide kanten rammelden de Limburgers ook steeds meer aan de poort.

In de eerste helft konden vooral beide keepers zich onderscheiden. Op Stet, de altijd betrouwbare sluitpost van de Hoornaren, kon ook nu weer gerekend worden. ,,Als je zo dominant als wij wil voetballen, dan loop je het risico een aantal counters tegen te krijgen’’, rekende Van Dijk voor. ,,Gelukkig is Dave niet zomaar een keeper, hij pakte een aantal goede ballen.’’

En dat was nodig ook, omdat Hovocubo zelf niet scherp voor het doel van keeper Bence Meszaros was. In de laatste minuten van het eerste bedrijf voerde Hovocubo de druk op. Waar Meszaros zich een keer gewonnen moest geven maar de paal redding bracht op de inzet van Said Bouzambou. Twintig seconden voor het rustsignaal was Bouzambou wel succesvol nadat Yoshua St. Juste eenvoudig Taoufik Chadli had gepasseerd.

In de tweede helft was alles anders. De Limburgers kwamen wel snel op gelijke hoogte door een doelpunt van Aimane Mrabet, maar al snel pakte Hovocubo de controle in de wedstrijd. Via een droge knal van Appie Attahiri en een doeltreffend uitgespeelde aanval met Faisal Mellah als eindstation werd de marge al snel op twee gebracht.

Toen Mo Darri vijf minuten voor tijd de 4-1 scoorde, was het verzet bij de bezoekers definitief gebroken. Via St. Juste (tweemaal), Bouzambou en nogmaals Darri liep de score snel op.

Vijf verschillende doelpuntenmakers voor acht treffers, ook dat stemde Van Dijk tevreden. ,,Er staat geen enkele speler van ons team in de top tien van de topscorerslijst. Maar we hebben wel diverse spelers die dit seizoen tien, twaalf doelpunten hebben gemaakt.’’

Samen met de kwaliteiten van Stet, die in de tweede helft amper meer nodig waren, misschien wel dé kracht van dit uitgebalanceerde Hovocubo.

Zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Roermond 8-1

20. Bouzambou 1-0, 22. Mrabet 1-1, 24 Attahiri 2-1, 30. Mellah 3-1, 35. Darri 4-1, 36. St. Juste 5-1, 37. Darri 6-1, 37 Bouzambou 7-1, 38. St. Juste 8-1.