Hovocubo 3 * 2de klasse A

Hovocubo 3 heeft het niet makkelijk in de tweede klasse. Speelden twee wedstrijden en verloren beide. 10-2 van FC Dijkhuis en 4-1 van LZVV/Sport. Hiermee zijn ze hekkensluiter in de tweede klasse A en zullen samen met Apollo’68, ZA/Bluedesk en AZV Akersloot moeten strijden om van de hachelijke degradatie plaatsen. 2 oktober komt Akersloot op bezoek en daar lonkt de eerste kans om de weg omhoog te vinden.

Beter resultaat brengen ze tot nu toe in de Bekercompetitie. Het team die in 2015 reeds de districtsbeker in de A-categorie wist te winnen won met 3-0 van Scagha’66 2. Een knappe prestatie van de ploeg van teammanager Joep Wester. Kevin de Vries, Koen Nicolai en Jack Schoon waren de makers van de goals.

Hovocubo 4 * 2de klasse B

Met 2 punten uit drie competitie wedstrijden heeft ook Hovo vier het lastig. De punten werden gepakt in de uitwedstrijd tegen Vrone 4 in een 3-3- eindstand en de thuiswedstrijd tegen Spirit in wederom 3-3. Verloren werd van The Counters met 1-6. Met deze twee punten laten ze Vrone 4, FC Zaanstad 2 en zvv Niedorp achter zich die minder punten hebben behaald. Niedorp wordt op vrijdag 9 oktober ontmoet en dat betekent een mooie kans om afstand te nemen.

In de districtsbeker voor A-categorie werd gewonnen van het jeugdig talent van RTC’72 o.19-1. Met een strafschoppenserie werd afgerekend met de 3-3 eindstand in reguliere tijd. Doelpunten kwamen van Joeri, Nick en Koen.

Hovocubo 5 * 5de klasse-01

Onder aanvoering van team-regelaar Joey van Dijk heeft dit team zich begin september aangemeld en direct ingeschreven. Hiermee nemen ze de plaats in van een ander team die zich last minute uit de competitie wilde terugtrekken. Mooi hoe dit gat zo is opgevuld. Door blessure van Joey stand hij de eerste wedstrijden als coach langs de kant. In een zwarte Hovocubo polo staand naast de bank leek hij precies zijn vader.

In de eerste wedstrijd tegen HZV/Het Vennewater 6 werd er met 4-6 verloren. Maar er was een goed gevoel over de openingswedstrijd. En dat bleek, vv Bergen 3 werd een week later in eigen huis met 3-4 aan de kant gezet. Tegen SVW’27 2 moest men tevreden zijn met een remise. Deze nieuwe groep staat na drie wedstrijden knap in de middenmoot met vier punten.

Het volgende duel op het programma is tegen Puinhoop United en bij winst wordt er stuivertje gewisseld en klimt Hovo 5 één plaats.

Door de late inschrijving was er geen plaats meer in de bekercompetitie.

Hovocubo 6 / 7 / 8 / 9 * 6de klasse-03

Onder het nodige protest van de diverse teams werd er in deze poule de competitie afgetrapt. Protest omdat van de acht teams in de poule vier teams van Hovocubo zitten. En dit was voor teams niet wenselijk. Toch, omdat er in de andere competities geen plek was moest men zich confirmeren. Drie Hovo-teams leiden op de ranglijst de dans en één team heeft de nog enige uitgespeelde wedstrijd niet gewonnen.

Hovocubo 6

Twee keer winst (SEW 1 en FC Dijkhuis 3 en één keer verlies van Hovo 9. Het team waar good old oud-Hovocubo-1-teambegeleider Tommy Huijser als keeper deel uit maakt is vooral heeft vooral het doel om lekker een potje te spelen en daarna een goed potje bier te nuttigen. Met zes punten uit drie wedstrijden bezetten ze de derde plaats.  Door te winnen van de Zouaven begin oktober blijft de aansluiting in de top drie van de ranglijst.

In de bekercompetitie werd er gelijk gespeeld tegen zvv Zwaag 3 en penalties werd in het voordeel van Zwaag beklonken waarmee de ploeg exit uit de beker is.

Hovocubo 7

Het team van aanvoerder Nick lakeman maakt in september een valse start. Niet in het resultaat maar een ontsporing tijdens een wedstrijd tegen een ander Hovoteam door een rode kaart maakte dat de wedstrijd vroegtijdig is afgefloten. Desbetreffende speler krijgt zijn straf en daarmee is de kous af. Tegen Hovocubo 9 werd een gelijk spel behaald. Slechts één wedstrijd gespeeld en daarmee een zesde plek in een poule van zes. De eerste wedstrijd in oktober wordt gespeeld tegen FC Dijkhuis die nog geen punten heeft dus zal minstens gelijk moeten spelen om de club uit Medemblik achter zich te laten.

In de beker werd verloren tegen zvv Zwaag 10 en is dus uit het toernooi.

Hovocubo 8

Hovo 8 bestaat voor een groot deel uit spelers die ook al in de jeugd bij Hovocubo speelden. Ondermeer Jari Sanders die bij het districtsteam o.17 onder leiding van Hjalmar Hoekema Nederlands kampioen werd. Dit vriendenteam had geen aandeel in de gestaakte wedstrijd maar heeft daardoor één wedstrijd minder gespeeld. Desondanks bezetten ze op prachtige wijze de tweede plaats met zes uit twee. Dat is één punt minder dan Hovocubo 9 die met drie gespeelde wedstrijden de lijst aanvoert. Op 5 oktober vindt deze onderlinge wedstrijd plaats en kunnen deze jongelingen in de zes-punten wedstrijd  de koppositie overnemen.

In de bekercompetitie was Zwaag o.19-2 kansloos met een 10-0 overwinning en de loting heeft bepaald dat er op 16 oktober tegen De Rijp 4 wordt gespeeld.

Hovocubo 9

Een team vol veteranen met een heuse zaalvoetbal carriere. Maar liefst zeven van de tien spelers kwamen ooit uit voor Hovocubo 1: Richard Brouwer, Mark Hooiveld, Jeroen van Giersbergen, Barry Entius, Resko Harberts, Jack Schouten en Ashvin Ramdin schreven in de jaren 90 geschiedenis bij het vlaggenschip van de club. Maar dat was heel erg lang geleden. En dat zij het nog steeds kunnen dat blijkt. In het onafgemaakte seizoen 19-20 waren de mannen op koers voor het kampioenschap en in dit nieuwe seizoen staan ze weer aan kop met zeven uit drie. Deze positie zullen ze moeten verdedigen in hun ontmoeting op 5 oktober met Hovo 8 die aast op deze plek.

In de beker werd De Zouvane 4 met 2-9 aan de kant gezet en de volgende tegenstander is nog niet bekend.

Hovocubo 10 / 11 * 7de klasse-05

In deze klasse komen twee Hovocubo-teams uit in een grote competitie met maar liefst 12 teams. Een rol van betekenis spelen ze vooralsnog niet.

Hovocubo 10

Dit team met een groot aantal ondernemers en dus een eigen sponsor bestand besteedt veel tijd aan de social media en die aandacht kunnen ze beter in het voetbal steken. Twee nederlagen in de dubbele cijfers en één mooie overwinning zijn geen overtuigende cijfers. Met een doelsaldo van -21 (7 voor en 28 achter) bezetten ze de achtste plaats. En dat is knap, Er zijn vier clubs die het nog slechter doen: Spirit 4 & 6, RTC’72 3 en Wognum Nicols 3. Maar de resultaten zijn gelukkig voor dit team niet het belangrijkste. Sportief samen zijn, derde helft en mooie teamsfeer staan hoog in het vaandel. Laten we dan maar erop houden dat de prestaties nog wel gaan komen.

In de beker werd er gespeeld tegen zvv Zwaag 11. Winst na strafschoppen na een 4-4 stand in de reguliere speeltijd weerspreekt de gedachte dat voetbal bij dit team ondergeschikt is en zijn de mannen van coach Edo Klijn door naar de volgende ronde waar op 16 oktober Tornado 3 verslagen zal moeten worden.

Hovocubo 11

Het team met ondermeer voormalig prestatiegerichte keeper (op veld bij Always Forward en Spartanen) en speler (bij Wognum Nicols) Anthony Groen speelt hun wedstrijden om daarna nog een pilsje met elkaar te drinken voor men naar huis gaat. De ploeg kent twee nederlagen (Berkhout 2 en Berkhout 1) en één overwinning (Wognum Nicols 3). Met drie winstpunten bezet de ploeg een middenmoot positie. In oktober treft het team de twee spirit teams die ze onder zich hebben en dat biedt kansen om door overwinning verder omhoog te klimmen.

In de beker werd er met 3-6 verloren van Hovocubo 12 en liggen er dus uit.

Hovocubo 12 / 13 * 7de klasse-04

Twee teams met een laag gemiddelde leeftijd die als vriendenploegen al lang bijelkaar zijn doen het goed in de zevende klasse.

Hovocubo 12

Hovocubo 12 doet het goed. Wonnen met 2-8 van zvv Zwaag 8, maar liefst 22-2 van KGB 4, 10-1 van Spirit 5 en 10-0 van VVS’46 4. Echter deze laatste uitslag is door de scheidsrechter van de thuisploeg niet in het wedstrijdverslag doorgevoerd waardoor de KNVB de wedstrijd als niet gespeeld heeft bestempelt. Hiervoor is al een bericht gestuurd naar de KNVB met de mededeling dat deze wedstrijd weldegelijk is gespeeld. Door het ontbreken van deze laatste uitslag komt Hovo 12 op negen punten uit twee gespeelde wedstrijden. Maar formeel hebben ze 12 punten uit drie en met een doelsaldo van +35 (50 voor 6 tegen) overtreffen ze Hovo 13 en zvv Zwaag 6 om virtueel aan de leiding te staan. Op 5 oktober speelt Hovo 12 tegen 13 de onderlinge pot en zal blijken wie daadwerkelijk de boventoon voert.

In de beker werd met 3-6 gewonnen van Hovo 11 en het is nog niet bekend tegen wie zij hun vervolgwedstrijd zullen spelen.

Hovocubo 13

Het mooie aan deze ploeg is dat ze sinds hun twaalfde levensjaar al samen bij Hovocubo spelen. Toen nog gecoacht door één vader die deze groep als team de normen en waarden heeft bijgebracht waar een club trots op kan zijn. Vanaf de A-junioren werden de teugels losgelaten en werd dit team zelforganiserend. Inmiddels spelen ze een jaar of drie in de senioren en doen het goed.

Er is gewonnen van VVS 4, Zwaag 7 en Spirit 5 en voert met Zwaag de ranglijst aan. Met Hovo 12 in hun nek voelen ze de hete adem voor een positie overname. Komende maand volgt de onderlinge strijd.

In de beker is gewonnen van De Blokkers o,19-1. De uitslag: 25-5. Met deze overtuigende uitslag zijn ze door naar de volgende rond waar ze uit in en tegen Purmerend 3 zullen aantreden.

 

meer nieuws