o.19 geeft wedstrijd onnodig uit handen

Na het seizoen gestart te zijn met een bekeroverwinning stond nu, 5 dagen later de 1e competitiewedstrijd op het programma. Omdat de Opgang op de woensdagavonden niet beschikbaar is i.v.m. de training van de hoofdmacht speelt Hovo O19 de thuiswedstrijden in Sporthal Zwaag. De tegenstander was White Stones. Ashvin was weer aanwezig, en de spelersgroep was op de geblesseerde Sylvan na compleet.

Hovo startte goed aan wedstrijd. De bal werd prima rond gespeeld en geduldig werd er gezocht naar een gaatje. Al redelijk snel kwam Hovo op voorsprong. Dat ging goed door over de rechterkant en schoot vandaag bij in de korte hoek. De bal leek houdbaar maar de keeper kon de bal niet vasthouden en Hovo had de voorsprong te pakken. White Stones probeerde zeker gewoon ook lekker te voetballen en creëerde ook kansen en probeerde het veel met schoten van afstand.  Steeds was het Damian die redde. Halverwege de 1e helft kreeg een speler van White Stones een gele kaart. De overtal situatie werd door Hovo geduldig uitgespeeld en kort voor het einde van de 2 minuten schoot Remco de bal hard en laag binnen. De rust werd met een 2-0 voorsprong bereikt. In de rust werd door Ashvin en Arie aangegeven dat er prima gespeeld werd en werden wat aandachtspuntjes doorgenomen. Wat er vervolgens in de 2e helft gebeurde…… White Stones ging heel anders van start dan de 1e helft en Hovo wist er geen raad mee. De 2 beste kansen direct na de rust waren nog wel voor Hovo maar zowel Dani als Jordan wisten in een 1 tegen 1 de keeper niet te passeren. Hovo gaf gaandeweg de 2e helft de wedstrijd compleet uit handen. Afspraken werden niet meer nagekomen, er werden onnodige overtredingen gemaakt en er werd helaas niet door iedereen het juiste gedrag getoond. Een onbesuisde actie van Hovo kant leverde ook een gele kaart en dus 2 minuten op. Net als Hovo in de 1e helft wist nu ook White Stones te scoren in de overtal situatie. De aansluitingstreffer was voor White Stones het sein om er nog een tandje bij te doen. Het team van Hovo viel steeds verder uit elkaar en er werd totaal niet meer gevoetbald. Elke bal en elk duel werd verloren en White Stones kwam steeds gevaarlijker bij het doel van Damian. Damian wist nog een aantal malen te redden maar ook daar kwam een eind aan…. In een tijdsbestek van nog geen 2 minuten wist White Stones twee maal te scoren en pakte de voorsprong. In de laatste paar minuten was Hovo niet meer bij machten om nog te scoren waardoor White Stones er met de winst van door ging.

Helaas dus een teleurstellend resultaat in de 1e competitie wedstrijd maar ook hier moet je als team goed mee omgaan. De komende week spelen wij niet dus kunnen wij 2 trainingen keihard gaan werken om op 26 september in Amsterdam tegen Lebo alsnog de eerste competitie punten binnen te halen.

Opstelling Hovocubo O19: Damian Gooyers, Dani van Breukelen, Daigerion Bregieta, Jesper Hoogland, Remco Hoogland, Davy vd Meer, Jordan Veltrop, Sem Sasburg, Jordy Hoving, Oscar van Beek