Halve eindstrijd is finale waardig

Zonder de zeer knappe prestatie van BE’79 en zvv Ede te kort te willen doen, de wedstrijd die nu in de halve finale wordt gespeeld tussen Hovocubo en asv Lebo was in oorsprong de gedroomverfde finale. De huidige nummers 1 & 2 in de landelijke eredivisie zijn echter al in de semifinale in een strijd aan elkaar gekoppeld.

Wat is er over de Amsterdamse ploeg te vertellen? De trainerswissel afgelopen zomer is (met respect naar Calvin Blankendaal) voor de ploeg goed geweest. Oud international Zaid El Morabiti heeft de nodige wijzigingen aan de ploeg aangebracht in speelstijl en in personele bezetting. Lebo speelt nu aanvallender en heeft zich versterkt met Odi Nimako en onlangs nog met Rotterdammer Amin Nyali. Ook twee Hovocubanen maakten de overstap naar Lebo. Youssef Makraou en doelman Barry de Wit. Verdere kopstukken van dit Lebo zijn: Aanvoerder Omar Tissoudali, Ike Neil, Jaouad Essanoussi, Illias Ayanou en Nouredine Oulad Ben Youssef.

Sander van Dijk kan niet beschikken over Amir Molkârâi die nog een schorsing uitzit, verder is de selectie compleet en gretig om te strijden voor een plek in de finale die op 10 april in Topsportcentrum Rotterdam zal plaats vinden.

Het zal een strijd worden die vol spanning zal staan: ER MOET IMMERS GEWONNEN WORDEN!!! Hovocubo heeft de Beker al drie keer in huis kunnen halen, voor Lebo is dit de enige Nederlandse titel die in de prijzenkast ontbreekt. De winnaar zal het in Rotterdam moeten opnemen tussen de winaar van het duel BE’79 en zvv Ede.

Scheidsrechters deze avond: Sylverster Rodrigues, Lars van Leeuwen, Davey Markerink en Jörn te Kloeze.

 

meer nieuws