Wedstrijd van hoog niveau

De vonken vlogen er van af. De wedstrijd om een plaats in de bekerfinale was er één om je vingers erbij af te likken. Twee ploegen die op het scherpst van de snede hebben gespeeld in een moordend hoog tempo en met de nodige hoogstandjes.

Amir Molkârâi moet nog aan de kant blijven na een belachelijke hoge straf voor een relatief klein vergrijp. Verder was de ploeg van Sander van Dijk compleet. Zaid el Morabiti moest het doen zonder Nouredinne Oulaf Ben Youssef die afgelopen week in de training geblesseerd raakte.

Appie Attahiri passeert doelman Barry de Wit en zorgt voor de 2-1 FOTO: FERRY HOKS

Beide ploegen startten sterk en Lebo was de eerse gelukkige met het produceren van een goal. Het lukte Rachad Madi om na twee minuten te profiteren van een verdedigende slordigheid van de Hovo-defensie waardoor de 0-1 zich aandiende.  Maar amper twee minuten later weet Mo Darri met een mooie steekpass Mats Velseboer te bereiken. De trots van Heerhugowaard weet vervolgens behendig voormalig Hovocubo doelman Barry de Wit te omzeilen waarna de bal via de paal er in ligt. Met de stand in evenwicht zoeken beide ploegen de aanval en het zijn beide doelmannen die zich uiterst moeten inspannen om het doel verder schoon te houden. Maar ook paal en lat worden aan beide zijden geteistert. De goed gevulde tribune geniet van prachtig zaalvoetbal in een wedstrijd waar door beide teams een hoog niveau wordt gehanteerd met stevige duels. Het meest dichtbij een voorsprong was Faisal Mellah maar de bal die caramboleert tussen beide palen zonder de lijn te passeren. Uiteindelijk is het een dieptepass op maat van Faisal Mellah die Appie Attahiri in stelling brengt om de bal achter Barry de Wit te plaatsen. 2-1. Doordat Hovo al in een relatief vroeg stadium op 5 fouten kwam mocht Omar Tissoudali vanaf 10 meter proberen om op gelijke hoogte te komen. Maar Dave Stet weet de bal voldoende te raken zodat het de 10 meter tot een corner werd gedegradeerd. Ook Tissoudali en Said Bouzambou raken de paal en na een boeiende eerste helft mochten beide ploegen na 20 mnuten zuivere speeltijd de kleedkamer opzoeken.

Het hoge niveau werd ook in de tweede helft gehandhaaft. Hoog tempo, prachtige combinaties en vakwerk van beide doelmannen. Een droge knal van Mats Velseboer betekent uiteindelijk wel de genadeklap. Met een drie één op het scorebord probeert Lebo nog van alles maar ook de meevoetbalende keeper maakt geen verschil. Hovo verdedigt goed en weet de overwinning binnen te slepen. De aanwezige toeschouwers hebben van een mooie zaalvoetbalpot genoten.

Hovocubo speelt in de Bekerfinale tegen BE’79 uit Berkel-Enschot. De wedstrijd vindt op 10 april (Goede Vrijdag) om 20.30 uur plaats in het Topsportcentrum Rotterdam.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisie-zaalvoetbal.nl

Nieuwe prijs lonkt voor ’Hovo’

Mede dankzij een zeer sterk optreden van doelman Dave Stet, heeft Hovocubo zich geplaatst voor de bekerfinale. Vooral in de tweede helft toonde de keeper zijn kwaliteiten, waardoor de formatie van Sander van Dijk met 3-1 te sterk bleek voor ASV Lebo.

Natuurlijk, de finale moet nog gespeeld worden, maar het zou een grote verrassing zijn als Hovocubo dit seizoen de beker niet wint. In de finale op 10 april in Rotterdam treft het namelijk Be’79 uit de eerste divisie en dat is op papier een eenvoudige opponent.

Wat dat betreft was het treffen met ASV Lebo meer een finale waardig. Hovocubo en ASV Lebo zijn immers de nummers één en twee van de eredivisie en dat was de zaalvoetballiefhebber niet ontgaan. De tribunes in sporthal De Opgang waren goed gevuld en het publiek kreeg ook nog eens een echte topper voorgeschoteld.

Beide ploegen hanteerden een moordend tempo en dat ging met name in de eerste helft gepaard met diverse fraaie aanvallen en een hoop enerverende momenten. Overtredingen, kansen, ballen op de paal en lat, heerlijke acties en geweldige steekballetjes, de eerste helft bevatte zo’n beetje alle ingrediënten voor een echte kraker. En ook de snelle openingstreffer van ASV Lebo hielp mee om er een echte wedstrijd van te maken. De thuisploeg was immers direct gewaarschuwd en kwam dan ook al snel langszij via een mooie goal van Mats Velseboer. De international dribbelde knap langs doelman Barry de Wit en rondde koel af. Appie Attahiri zorgde met een al even knappe goal voor de 2-1, waarna de landskampioen na de pauze de voorsprong verder vergrootte. En die lucht had Hovocubo even nodig. De bezoekers werden sterker en sterker en plots werd doelman Dave Stet de man die de meeste aandacht trok dankzij enkele fraaie reflexen. Maar ook aan de andere kant hield sluitpost De Wit zich knap staande. Met meerdere katachtige reddingen hield hij het aantal doelpunten beperkt, waardoor zijn ploeggenoten hoop mochten houden op een goed resultaat.

Het inbrengen van een extra veldspeler bracht echter geen soelaas. Zo hield Hovocubo de defensieve deuren goed gesloten en als er eens een poort open ging, was het steeds Stet die echte schade voorkwam. ,,Het ging inderdaad lekker. Zeker omdat ik in het begin van de week nog ziek was”, aldus Stet. Hoewel Hovocubo op 10 april de torenhoge favoriet is, wil Stet nog niet vooruit lopen op de zaken. ,,Die finale winnen we echt niet zo maar.” Toch lijkt de beker naar Hoorn te gaan. Want als de huidige nummer twee uit de Eredivisie niet in staat is om Hovocubo te laten wankelen, dan wordt het voor een ploeg uit de Eerste Divisie helemaal een moeilijk verhaal.

Zaalvoetbal Beker halve finale

Hovocubo ASV Lebo 3-1

1. Mahdi 0-1, 4. Velseboer 1-1, 14. Attahiri 2-1, 27. Velseboer 3-1. Bijz: Makraou (Lebo) mist 10-metertrap.