Superioriteit op de speelvloer

Het vertoonde spel, om je vingers bij af te likken. Doelpunten, de ene mooier dan de andere. Gretigheid, gestreden tot het laatste fluitsignaal…. en dat in een lege en stille Opgang. Helaas is dit geen garantie voor een even goede wedstrijd in de volgende speelronde. Zie de grote moeite tegen Volendam een week eerder. En ja, Hovocubo speelde tegen een verzwakt Lebo. En toch zijn dit wel de wedstrijden die je wil zien. Hovocubo scoorde totaal 15 keer: Soufian Charraoui (7x), Hicham Aklalouch (3x), Younes Daari (2x), Lahcen Bouyouzan (2x) en Appie Attahiri (1x). De tegentreffer kwam vroeg in de eerste helft door ex-Hovocubaan Youssef Makraou.

Door het niet beschikbaar zijn van de sporthal in Leek op 9 oktober wordt de volgende competitiewedstrijd tegen Leekster Eagles verplaatst naar 9 november. De eerste te spelen wedstrijd voor Hovocubo is op vrijdag 16 oktober tegen Groene Ster in Vlissingen voor de Beker.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van NH Sport

Hovocubo doorstaat eerste échte test glansrijk: zaalvoetballers zetten ASV Lebo voor schut

Bron: Noordhollands Dagblad

Vincent Schot

HOORN * Hovocubo heeft de eerste serieuze testcase van dit seizoen doorstaan. Wat heet: in eigen huis zetten de Hoornse zaalvoetballers zaterdagavond ASV Lebo voor schut: 15-1.

Na drie duels was Hovocubo nog zonder puntverlies. Er werd afgelopen week gewonnen van ZVV Volendam en daarvoor al werden ZVV Den Haag en TPP/Feyenoord verslagen. Met ASV Lebo echter kwam de eerste ploeg over de vloer die ook aan het einde van dit seizoen weer in de play-offs verwacht mag worden.

Natuurlijk, de Amsterdammers begonnen met vier punten uit drie wedstrijden slecht aan het seizoen en reisden ook dit weekend niet compleet af naar sporthal De Opgang, maar dan nog kon coach Zaid el Morabiti met twee internationals (Barry de Wit en Youssef Makraou) en ervaren krachten als Omar Tissoudali, Odinga Nimako en Nourredine Oulad Ben Youssef over voldoende kwaliteit beschikken om Hovocubo beter partij te bieden dan de tegenstanders in de eerste drie speelronden dit konden.

In de praktijk bleef er van die theorie alleen niets over. De thuisclub begon in de hoogste versnelling aan het duel en al na zes minuten was het duel eigenlijk al gespeeld. Dankzij treffers van Soufian Charraoui, Younes Daari, Appie Attahiri en Hicham Aklalouch stond er toen al een onoverbrugbare achterstand op het scorebord: 4-0.

Lees ookIn tijden van corona en lege tribunes stemt Hovocubo fans, publiek én sponsors tevreden met livestream: meekijken voor 5 euro

Die score liep nog voor het rustsignaal veel verder op. Hovocubo vrat de bezoekers overal op het veld op, bleef ook toen het al 5, 6 of 7-0 stond voortdurend snel omschakelen van aanval naar verdediging én bleef trefzeker in de afronding. Bij een 8-0 tussenstand droop ASV Lebo dan ook af naar de kleedkamer.

De Amsterdammers konden elkaar daar niet voorhouden dat ze aanspraak mochten maken op meer. Oké, er was een schot op de paal en er was die keer dat aanvoerder Tissoudali alleen op keeper Dave Stet af mocht, maar verder was het uitermate pover wat de ploeg liet zien in aanvallend opzicht. En dan bleek Stet ook nog eens in net zo’n goede vorm te steken als zijn ploeggenoten in het veld.

Eenmaal terug op het veld leek het er heel even op of Lebo zich had gehergroepeerd, maar de treffer van Makraou zou een eretreffer blijven. Hovocubo weigerde ook na rust om de voet van het gaspedaal te halen en liet De Wit nog eens zeven keer kansloos. Het is aan de doelman van de bezoekers én een stukje fortuin met ballen op paal en lat te danken dat dit er niet nog meer waren. En dus werd de monsterscore die tegen Den Haag (2-18) werd bereikt nu net niet geëvenaard, maar spreekt deze uitslag wel meer tot de verbeelding.

Na vier speelronden is de ploeg van trainer Sander van Dijk nog de enige ploeg in de eredivisie die een honderd procent score heeft.

meer nieuws