“Hovo O17-1 collectief wint van sterk individueel Lebo,5-3 winst”

Laatste wedstrijd tegen de Top-4 in de Topklasse A is tegen Lebo. In de uitwedstrijd deden we lang mee en stond het tot 10 minuten voor tijd nog 3-3. In de slotfase van een sportieve wedstrijd betaalden we tol voor het feit dat we teveel geblesseerden hadden en de bank niet sterk genoeg was waardoor we met een 7-4 nederlaag uit de Sporthallen Zuid vertrokken. Sindsdien weten we dat we sterker zijn geworden als team maar dat we inmiddels afhankelijk zijn van misstappen van de boven ons staande teams om nog aanspraak te maken op een play off plaats. En uiteraard moeten we nu elke wedstrijd zelf winnen. Tegen Lebo, de nummer 2 in de Topklasse A, is dat al lastig genoeg. De coaches hebben de beschikking over een fitte (incl. de lang geblesseerde Jeramy) selectie tegen Lebo, dat uitsluitend met Marokkaanse Nederlandse spelers speelt. Het lijkt zowat wel een heuse interland.

De thuisploeg pakt direct het initiatief in de wedstrijd en krijgt ook de eerste kansen. Jordan test de keeper die de bal maar net onder controle kan krijgen, daarna zijn het Jordy en Kaj die met schoten de keeper warm schieten. Na 6 minuten is het wel raak als Kaj met een geniale pass binnendoor de bal de juiste snelheid geeft op Jordy die zonder te kijken de bal hard in de verste hoek schiet, 1-0, een heerlijke goal. Hovo gaat door en neemt geen gas terug. Een prima pass van Liam brengt Ricky voor de keeper die de bal via een voet hoekschop tikt. Even later is het Remco die op links goed doorkomt maar een schot geblokt ziet worden. Lebo krijgt de eerste échte kans pas in minuut acht maar is uit een counter wel doeltreffend en zo staat het kort na de openingstreffer alweer gelijk, 1-1. De mannen uit Amsterdam zijn wakker en vanaf dat moment worden de kansen eerlijk verdeeld. Ricky is steeds gevaarlijk aan de bal en vindt Remco die de bal in kansrijke positie net niet goed raakt. Lebo aan de andere kant treft keeper Damian die prima redt en even later een schot over ziet vliegen. Tien minuten voor rust is het Sem die een intrap neemt op Jordy die de bal terug passt op Sem die langs zijn directe tegenstander snelt en zijn schot door de keeper ziet worden gekeerd maar in de rebound de bal raak kan koppen, 2-1. Kort daarop lijkt het alweer gelijk te zijn maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af vanwege iets te hard inkomen van een Lebo speler. De spanning in de wedstrijd is te voelen. De Lebo spelers zijn zeer technisch, bewegen goed en er zijn fraaie hoogstandjes te zien. Hovo compenseert dat met hard werken en door zeer geconcentreerd te verdedigen. Met name aanvoerder Dave, Kaj en Jordan doen hun verdedigende taken prima en daarachter staat de even attente keeper Damian. Voor rust zijn er nog twee gevaarlijke momenten, Kaj schiet uit een hoekschop in het zijnet en aan de andere kant is het keeper Damian die na balverlies op eigen helft uitstekend redt. De rust breekt aan met een 2-1 voorsprong.

In de 2e helft is het Lebo die het initiatief in de wedstrijd pakt. De eerste de beste kans gaat maar rakelings langs het doel van Hovo. Vervolgens is er een geweldige actie van Ricky die met een solo van achteruit zich naar voren goochelt en de bal uiteindelijk in handen van de keeper ziet belanden. De keeper gooit de bal snel uit en in de counter is Lebo razendsnel en wordt Hovo op snelheid geklopt en is Damian kansloos, 2-2. Nog geen minuut later is het Damian die Hovo voor een achterstand behoedt. Daarna is er weer een kans voor Hovo als Jordy uit een hoekschop de naar voren gekomen Dave weet te bereiken die vanaf vijf meter ongenadig hard op de lat schiet. Behalve spanning is het ook een wedstrijd waarin veel goed voetbal te zien is.  Na 9 minuten komt Hovo opnieuw op voorsprong als Dave een voorzet geeft en de bal via een Lebo been plots voor Jordy komt die niet nadenkt maar hard op doel schiet en waarbij de Lebo keeper de bal alleen hoort als de bal het net beroert, 3-2. Vervolgens is het Lebo dat de druk opvoert. Hovo krijgt het moeilijk en moet terug. Lebo heeft het betere van het spel, laat prachtige technische hoogstandjes zien en krijgt kansen. Hovo heeft over geluk niet te klagen want eerst is het de lat die uitkomst biedt, vlak daarna is er een schot dat binnenkant paal er toch nog uitvliegt. Keeper Damian groeit uit tot grote hoogte deze avond en bevestigt zijn uitverkiezing voor de KNVB selectie. Acht minuten voor tijd krijgt een Lebo speler geel en daarmee krijgt Hovo wat lucht. Coach Ashvin wisselt direct zijn ideale vier om de powerplay uit te spelen. Hovo probeert het gat te vinden in de Lebo defensie maar behalve een kans voor Jordy levert de man-meer situatie niet op. Wel uiteraard gaan er twee minuten voorbij zonder dat Lebo gevaarlijk kan worden. Net nadat de vierde veldspeler van Lebo weer terug is is het alsnog Hovo dat scoort als Ricky er op links vandoor gaat en de bal op Jordy geeft die de bal hard langs de doelman schiet, 4-2. Dat lijkt met nog vier minuten te spelen de beslissing in de wedstrijd.  Eén minuut later is het Jordy die op het middenveld de bal van een moegestreden Lebo speler afpakt en de bal tegen de keeper in de 1-op-1 schiet waarna de attent meegelopen Jordan de bal alsnog in het doel schiet, 5-2. Voor Jordy betekende deze laatste treffer dat hij bij alle goals betrokken was! In de slotminuut is het Dave die geel krijgt na een hoog opgeheven been waarna de scheidsrechter vervolgens een penalty toe kent aan Lebo die hard in het doel wordt geschoten, 5-3. Het is het laatste wapenfeit in de wedstrijd en zodoende wint Hovo deze sportieve topper.

Na afloop zijn de coaches Arie en Ashvin vanzelfsprekend zeer tevreden over het vertoonde spel, het harde werken van de Hovo ploeg én vanzelfsprekend de uitslag. Coach Arie geeft aan dat uiteindelijk het Hovo collectief het won van de individuele Lebo klasse en coach Ashvin heeft nog steeds geloof in het bereiken van de playoffs. Aan kop won Het Vennewater overtuigend de topper van FC Marlene met 7-1 terwijl Veerhuys 1 met 8-4 won van Veerhuys 3, de tegenstander voor Hovo volgende week.

Scoreverloop:

1. 1-0 Jordy (Kaj), 8. 1-1, 15. 2-1 Sem (Jordy), rust, 29. 2-2, 34. 3-2 Jordy (Dave), 46, 4-2 Jordy (Ricky), 47. 5-2 Jordan (Jordy), 50. 5-3 (p.)