Er gebeurt ontzettend veel achter de schermen

Nadat de competities zijn stil gelegd was er een periode van bezinning. En sinds het nieuwe jaar is de jeugdafdeling gas gaan geven. Een reorganisatie die nu goed vorm krijgt. Met onderlinge intergratie tussen de verschillende teams, samenwerkingsverbanden en vele activiteiten. Het beste bericht uit het jeugdfront is de toetreding van een opleiding voor meisjes zaalvoetbal. Hier is Hovocubo enorm gelukkig mee.

Organisatie structuur

Peter Baard wordt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe jeugdvoorzitter. Wij zullen Peter op een later moment verder aan u voorstellen. Peter zal zich vooral bezig houden met het reilen en zeilen van de jeugdopleiding en ervoor zorgen dat de kwaliteit binnen de jeugdorganisatie gewaarborgd wordt. De missie van de jeugdopleiding zal in zijn handen liggen.

Verder is er een nieuwe technische commissie gevormd. Deze zal bestaan uit drie personen: Rudi Fine, Every Janzen en Jolanda Stam-Hart. Zij zullen de voetbaltechnische visie vorm gaan geven en uit dragen. Samen met de trainers/coaches zullen zij zich bezig houden met zaalvoetbal ontwikkeling binnen de club.

De trainers die met de jeugd bezig gaan zijn: Leander Lantinga, Denzel Inyamah, Stan, Every Janzen, Rudi Fine, Suzanna Deckers, Renate Loos, Roos, Britt Bucher, Fiora Tijssen, Melissa Verschoor, Jolanda Stam-Hart.

En verder zal met enige regelmaat ook getraind worden onder leiding van Darren Johstone, Dylano Klaver,  Youri Cornelissen, Marius Privé, Gregory Sedoc en Simon Tahamata. Zij zullen voor meer specifiek gerichte (technische) trainingen betrokken worden.

Hiermee wordt duidelijk dat op serieuze wijze met de jeugd wordt omgegaan met het doel de talenten voor de toekomst op te leiden.

Samenwerkingen

Hovocubo is op actieve wijze samenwerkingsverbanden aan het genereren. Binnen het voetbal zijn er toezeggingen van HVV Hollandia, HSV Sport en vv Alkmaar Academy. Op verschillende wijze zal er een onderlinge ondersteuning plaats vinden om talentontwikkelingen en maatschappelijke betrokkenheid te optimaliseren.

Verder is het jeugdkader betrokken met maatschappelijke evenementen vanuit verschillende gemeentes: Gemeente Hoorn, gemeente Koggeland, gemeente Alkmaar en gemeente Purmerend organiseren verschillende activiteiten waar Hovocubo bij de sportgerelateerde momenten voor de gemeente (mede-)organiseert. Zie hiervoor meer op Hoornbeweegt.nl

Trainingen/Clinics

Momenteel wordt er wekelijks door de jeugd getraind. Op het veld uiteraard, want we kunnen op dit moment niet in de zaal. Tot die tijd verzamelt de Hovocubo jeugd iedere zondag zich bij Always Forward waar de trainingen plaats vinden. We zien hierin vooral veel reuring en veel plezier.

Sponsoren die specifiek de jeugd willen steunen kunnen zich melden via jeugd@hovocubo.nl

Wil je meer informatie over de jeugdopleiding? Stuur een mail naar: jeugd@hovocubo.nl

meer nieuws