Hovocubo maakt zich op voor cruciale slotdag

Koen Roozendaal

HOORN – Als het komende vrijdagavond 20.00 uur is staan er vele gespannen bestuursleden en vrijwilligers van Hovocubo. Hun club immers speelt dan de laatste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. En wel tegen Helvecia Futsal London. Beide ploegen strijden in een onderling duel om de groepswinst. Een bloedstollende ontknoping nadert.

Doordat Helvecia Futsal London de tweede toernooidag aftrapte wist Hovocubo vóór haar eigen duel al aan welke uitslag het genoeg zou hebben om qua doelsaldo in het voordeel te zijn richting komende vrijdag. 5-0 winnen zou voldoende zijn. Op papier dan, want Hovocubo ging volle bak voor een monsterzege. Afgelopen dinsdag werd er 6-1 gewonnen, maar ditmaal denderde de Hoornse ploeg over PYF Saltires heen. De dubbele cijfers werden gehaald; 10-1.

IJzersterk
De missie van Hovocubo was duidelijk. ‘Dat we de wedstrijd zo snel mogelijk zouden beslissen. En daar waar we konden de score verder laten oplopen’, zei Sander van Dijk na afloop. Daar slaagde de ploeg zeker in. De Hoornse formatie speelde ijzersterk en liet zo weinig heel van de gasten uit Schotland. ‘We hebben hen in de eerste helft weggeblazen. Ik genoot van gehele eerste helft. Het tempo was goed, de standaard situaties waren prima en er waren individuele hoogtepunten. De treffer van Mo Darri was om te smullen.’ Na een zeer fraaie passeerbeweging jaagde Darri de bal schitterend in de kruising. Een minuut later scoorde hij zijn derde van de avond en bepaalde de eindstand zo op 8-0. Ook Lahcen Bouyouzan (2), Yoshua St. Juste, Appie Attahiri en Faisel Mellah passeerden PYF Saltires doelman Conor Dow.

Tandje terug
Met een 8-0 voorsprong was er geen vuiltje meer aan de lucht. Ondanks dat er nog altijd fraaie acties te zien waren kreeg Hovocubo de bal er na de pauze maar moeilijk in. Zakaria Amrani slaagde er zes minuten voor het einde in om de negende treffer te maken, waarna tweede doelman Tjerk Thuring en veldspeler Dave Severins speeltijd kregen. Na de eretreffer van Saltires wist Amrani pal voor het einde het tiende Hoornse doelpunt binnen te schieten. Daarmee kwam er een einde aan een enerverende avond waarin Hovocubo de concurrentie waarschuwde. Sander van Dijk kijkt er met vertrouwen naar uit. ‘Vrijdag zullen we dieper moeten gaan dan vandaag. Het is geen vooruit gemaakte zaak, maar we hebben veel vertrouwen.’

Helvecia Futsal London na rust langs Lynx FC

HOORN – Het Engelse Helvecia Futsal London heeft ook haar tweede duel winnend weten af te sluiten. Tegen een hardwerkend Lynx wist de ploeg na rust het verschil te maken; 4-9.

Over strijdlust viel er bij Lynx niets te klagen. De ploeg was de underdog, maar zeker niet kansloos. Voor rust kwam de ploeg uit Gibraltar driemaal op voorsprong. Met name de derde keer was verrassend. Helvecia Futsal London was op dat moment immers de baas.

Na de pauze werden de verschillen duidelijk. De Engelse formatie liep na de 4-4 uit naar een riante 4-9 eindzege. Bij Lynx bleek de strijdlust zijn tol te eisen. De energie was op, maar desondanks bleef het strijden om zo een afgang te voorkomen.

Na twee duels blijft Helvecia Futsal London in de race voor de groepswinst. Lynx maakt daar geen kans meer op.

Makkelijke avond in aanloop naar climax

Zoals verwacht wordt het morgen erop of eronder voor Hovocubo. De ploeg uit Hoorn won gisteravond ten koste van PYF Saltires (10-1 ) ook het tweede groepsduel van de Champions League-kwalificatie, waardoor de confrontatie met Londen Helvecia bepaalt wie zich plaatst voor het hoofdtoernooi.

Voor echte spanning waren de bezoekers van De Opgang gisteren aan het verkeerde adres. De eerste wedstrijd van de dag werd met 9-4 relatief eenvoudig gewonnen door London Helvecia, waarna Hovocubo de klus nog makkelijker klaarde. Vanaf minuut één werden de bezoekers uit Schotland dolgedraaid en dat resulteerde al snel in een comfortabele voorsprong. Het ging op een gegeven moment zelfs zo snel, dat trainer Sander van Dijk bij de 6-0 van Faisel Mellah niet eens meer zijn handen uit zijn zak haalde. Hij zag net als iedereen met een Hovocubo-hart dat het wel goed zat met zijn ploeg. Maar waar de spanning ontbrak, was er toch genoeg te zien. Met name Mo Darri voelde zich als een kind in een snoepwinkel. De baltovenaar kreeg het publiek op de banken na een heerlijke passeerbeweging, die hij vervolgde met een knal in het dak van het doel. Ook het positiespel aan de kant van de thuisploeg zorgde voor blije gezichten. Zeker in de eerste helft.

Na de pauze werd het een kwestie van de wedstrijd uitspelen, aangezien Hovocubo London Helvecia had ingehaald qua doelsaldo. En dat doelsaldo kan in de laatste wedstrijd erg belangrijk zijn. Zo volstaat morgen een gelijkspel voor Hovocubo om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi. ,,Bij een gelijke stand zijn wij niet de ploeg die risico moet nemen. Dat is een voordeel”, sprak aanvoerder Yoshua St. Juste, die in de tweede helft zag dat trainer Van Dijk ook de reservespelers wat tijd gunde. Dat laatste zal morgen niet gebeuren. Want dan wacht het eindexamen in de vorm van de belangrijkste Europese wedstrijd uit de clubgeschiedenis van Hovocubo. ,,London Helvicia heeft meer ervaring dan wij. Maar wij zijn fitter en iets sneller. Het wordt in ieder geval een geweldige wedstrijd.”

Hovocubo-PYF Saltires 10-1. Bouyouzan 1-0, 3. St. Juste 2-0, 5. Darri 3-0, 8. Attahiri 4-0, 10. Bouyouzan 5-0, 12. Mellah 6-0, 18. Darri 7-0, 19. Darri 8-0, 34. Amrani 9-0, 38. McLaren 9-1, 40. Amrani 10-1.