Prima prestatie in eerste activiteit

De seizoenstart van Hovocubo vond plaats op 1 augustus tegen de ploeg uit Hamburg. HSV Panthers is reeds enkele weken in training in verband met de verlate plays offs om de titel kampioen van Duitsland. Daartegen ging de vernieuwde selectie van Sander van Dijk met louter individuele trainingsminuten in de benen  van start. Said Bouzambou, Dave Severins, Mukhtar Suleiman, Damian Gooyers en Faisal Mellah ontbraken binnen de lijnen en Serkan Ozdemir gaf in warming up wat last te hebben van zijn scheenbeen waardoor het voor de medische staf reden was het advies te geven om niet een wedstrijd op hoog niveau te spelen.

Met ruim 90 mensen op de tribune in de nieuwe anderhalve meter maatschappij werd er afgetrapt. Het bestuur en vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om de wedstrijden nieuwe stijl volgens de richtlijnen te organiseren . In drie periodes van 27 minuten kreeg het publiek hiermee ook ruim de tijd om kennis te maken met de nieuwe selectie.

Younes Daari goed voor twee assists in zij debuut voor Hovocubo. FOTO: FERRY HOKS

Reeds vanaf de start was de nieuwigheid ook zichtbaar. Aan Hovocubo zijde was het wat rommelig en spelers konden elkaar moeilijk vinden. Binnen zeven minuten keken de manschappen van Sander van Dijk ook al tegen een 0-2 achterstand. Naar mate de minuten vorderden zag men ook verbetering hierin en werd het echt een leuke wedstrijd om naar te kijken. In minuut 10 kreeg Hovo ook echt grip op het spel. Nieuwkomer Hicham Aklalouch ontvangt de bal uit een rebound van de keeper en schiet medogenloos de 1-2 binnen. Mats Velseboer krijgt nog een kans op de gelijkmaker maar wordt in doorgebroken situatie neergehaald. De 2-2 komt alsnog in de laatste minuut van de eerste periode op naam van Appie Attahiri na een assist van Younes Daari.

In het tweede bedrijf domineerde Hovocubo en kwam ook in een welverdiende 3-2 voorsprong door een doelpunt van Lahcen Bouyouzan na wederom een assist van Younes Daari. In de derde periode van 27 minuten werd het fysieke krachtsverschil op basis van conditionele opbouw zichtbaar. Mats Velseboer schoot nog wel keihard op de paal maar in 10 minuten tijd liep de Duitse ploeg uit naar een 3-5 voorsprong. Wanneer Hicham Aklalouch 2 minuten voor tijd een corner neemt weet Mo Ajnane deze in één keer op zijn pantoffel te nemen en volleert de aansluitingstreffer binnen. Direct reageert HSV Panthers met een doelpunt en wordt de eindstand op 4-6 bepaald.

Geen winst maar Hovocubo kan tevreden terugkijken op deze activiteit die veel goeds belooft voor de toekomst.

Komende vrijdag sppelt Hovocubo om 19.30 uur in Volendam (Sporthal Opperdam) tegen de zvv en maandag om 19.30 uur wordt er thuis (Sporthal De Opgang) gespeeld tegen HV Veerhuys. De toegang tot deze twee wedstrijden zijn gratis.