Tevredenheid na eerste echte krachtmeting

Hovocubo kan terugkijken naar een geslaagde oefenwedstrijd tegen een topploeg van formaat. De Belgen kwamen op volle oorlogssterkte en dit duel wordt gezien als een maat over de fysieke en voetbaltechnische stand van zaken bij beide meervoudige kampioenen. Beide clubs kennen grote wisselingen in de selectie en dan is het altijd spannend of alles goed past. Bij Hovocubo ontbraken Faisal Mellah, Lahcen Bouyouzan, Dave Severins en Mukhtar Suleiman.

Vanaf de start werd duidelijk dat beide ploegen er zin in hadden. Op gretige wijze gingen ze van start en het eerste gevaar komt uit een corner van de bezoekers uit België, maar Dave Stet maakt de volley onschadelijk. Vervolgens is het Said Bouzambou die over doelman Cristiano Marques probeert te lobben maar zijn poging lengte te kort komt. En dat binnen twee minuten tijd. Dus het belooft een wedstrijd te worden. In een snelle counter waarbij Said Bouzambou als bliksemafleider in de cirkel fungeert verrast de nieuwe captain Mats Velseboer vriend en vijand door de bal achter zijn standbeen achter doelman Marques te plaatsen. En zo staat Hovocubo al in 3 minuten op een onverwachte maar verdiende 1-0 voorsprong. Hierna begint Halle de druk op te voeren waar Hovocubo vaak ook onderuit weet te komen en ontstaat er een prachtig sportief schouwspel voor de onder de omstandigheden prima bezette tribune. Hoog tempo, stevige duels en wil om te winnen vanuit twee kanten. Daarna is het toch Halle Gooik die zijn klasse toont. In een snel opgezette aanval is het Franco Jelovcic die de Belgen weer naast Hovo zet. Nooit wordt het een eenzijdig duel. Beide teams zijn op jacht naar een voorsprong en het spel golft heen en weer zonder dat ze voor elkaar onder doen. Toch zorgen De Bail en Patias dat FP Halle Gooik met een voorsprong de kleedkamer gaat opzoeken voor de rust.

In de tweede helft is het vooral Soufian Charraoui die trefzeker is. Met een loepzuivere hattrick brengt hij Hovocubo naar een verdiende 4-3 voorsprong en met een goal van de van vakantie teruggekeerde Said Bouzambou lijkt met 5-3 het pleit beslecht. Maar niets is minder waar, en dat maakte deze wedstrijd ook zo leuk. ondanks het feit dat dit om een oefenwedstrijd ging werd door beide teams voor iedere meter gestreden. Met een vijfde veldspeler in de laatste minuten komt de stand vlak voor tijd door toedoen van Lazarevic en Grello op 5-5.

Er is goed voetbal getoond met veel toekomstperspectief. Publiek heeft een fantastische pot gezien. Tevredenheid alom.

2020-08-15, Zaalvoetbal, Oefenwedstrijd, Hovocubo – FP Halle Gooik, sporthal De Opgang, ZwaagHovocubo speelt…

Geplaatst door Leo Giovannangelo op Maandag 17 augustus 2020

Hovocubo gelijk tegen Belgische veelvraat

In het derde duel van de voorbereiding heeft Hovocubo gelijk gespeeld tegen FP Halle Gooik. Na een 1-3 achterstand werd het tegen de kampioen van België 5-5.

Hoewel Hovocubo prima speelde in de eerste helft stond het halverwege 1-3 achter. Het was dankzij Soufian Charraoui dat er negen minuten na rust geen achterstand meer, maar een 4-3 voorsprong op het scorebord stond. De nieuwkomer tekende voor een hattrick. Toen Said Bouzambou de 5-3 aantekende leek de winst binnen voor Hovocubo, maar met meevoetballende keeper kwam Halle in de slotfase alsnog langszij.

Het is geen schande voor Hovocubo. Verre van zelfs. In Halle reiken de bomen immers tot in de hemel. De plaatselijke zaalvoetbalclub smijt met geld om internationals van landen als Azerbeidzjan en Servië in te vliegen en zit verder vol met profs uit sterke zaalvoetbalnaties als Spanje, Portugal en Brazilië. Het leverde de club sinds 2015 al vijf titels op rij op en in die periode werden er ook vier bekers, drie Supercups en twee BeNe Bekers opgeraapt.

Trainer Sander van Dijk was dan ook tevreden. Hij zei niet te hebben verwacht dat zijn ploeg, die een renovatie ondergaat, nu al gelijke tred zou kunnen houden met een ploeg die in de top 16 van Europa staat.

Vanavond even langs Hovocubo – Halle Genk (Vriendschappelijke wedstrijd ) Zeer leuke westrijd ondanks de hitte uitslag 5 – 5.www.gerriefotografie.nl