Zonder kleerscheuren Europa in

Nou ja, het is de vraag of kleding verder kon scheuren want de spoeling was al klein. Geen Yoshua St. Juste inzetbaar, geen Mats Velseboer inzetbaar, geen Dave Severins inzetbaar. Mo Darri afgelopen week opgelapt, David Albert afgelopen week opgelapt….

Faisal Mellah bepaalt de eindstand op 3-2  FOTO FERRY HOKS

Gelukkig beschikt Hovocubo over voldoende kwaliteit om de wedstrijd met goede moed in te gaan, maar wanneer je een paar sterkhouders mist wordt het toch heel erg lastig.

Als de wedstrijd drie minuten onderweg is schiet Appie Attahiri tegen keeper Cenik Ceylan maar alsnog uit de rebound weet Lahcen Bouyouzan de bal in het net te krijgen en staat Hovocubo al op een vroege 1-0 voorsprong. Negen minuten later lukt het Appie Attahiri wel om tegen zijn oude ploeg te scoren na een goede individuele actie. Hovocubo heeft de wedstrijd volledig onder controle en er is geen vuiltje aan de lucht. Gezien de gemiste kansen had bij rust de score hoger moeten zijn.

In de tweede helft krijgt Hovocubo het een stuk zwaarder. Nog steeds dominant aan de bal, maar slordiger en met minder energie. Apeldoorn rook bloed en oud-Turks International Cihan Ozcan zorgde met twee goede afstandsschotten voor een gelijke stand. Voor Hovocubo was dit billenknijpen en het was te danken aan Dave Stet dat de thuisploeg niet op achterstand kwam. Aan de andere kant, ook in de tweede helft kreeg Hovocubo voldoende kansen om opnieuw op voorsprong te komen. Het slotakkoord aan de kant van Hovocubo kwam echter net op tijd wanneer Zakaria Amrani Faisal Mellah weet te bereiken die op de doellijn het laatste tikje geeft om de punten in huis te houden. Met name een mentale overwinning voor Hovocubo.

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisiezaalvoetbal.nl

Zonder kleerscheuren op naar Wit-Rusland

Ook na vier speelronden is Hovocubo nog zonder nederlaag in de eredivisie. In eigen huis boekten de zaalvoetballers gisteravond de derde seizoenszege. Futsal Apeldoorn werd met een nipte 3-2 nederlaag naar huis gestuurd.

Door de overwinning blijft Hovocubo zo vroeg in het seizoen bovenin de stand meedoen. Behalve om de drie punten draaide het duel om ongeschonden uit de strijd komen. Dinsdag immers vertrekt Hovocubo naar Minsk om het daar in de groepsfase van de Champions League op te nemen tegen de landskampioenen van het gastland, Kosovo én Frankrijk.

Zo kort voor vertrek wilde de Hoornse club geen extra averij oplopen. Met aanvoerder Yoshua St. Juste en Mats Velseboer zit de lappenmand immers al voller dan het iedereen bij Hovocubo lief is. De schrik zat er dan ook al vroeg in de wedstrijd tegen Apeldoorn goed in toen Appie Attahiri hard op de houten vloer kwakte. Ter hoogte van de middenlijn maakte Apeldoorn-speler Reza Ngarigota een belachelijke overtreding op de international, die naar zijn scheenbeen greep. De arbitrage toonde zich (te) coulant met de gele kaart die werd getrokken.

Hoewel de Apeldoornse fusieclub zich vorig seizoen nog brutaal meldde in de play-offs om de landstitel had Hovocubo voor rust weinig van de bezoekers te dulden. Zij zagen in de zomer alle grote namen dan ook weer vertrekken toen de hoofdsponsor wegviel. Attahiri keerde om die reden terug bij Hovocubo.

Toen hij weer opkrabbelde na de harde tackel van Ngarigota stond de 1-0 al op het scorebord. Na iets meer dan een minuut was het Lahcen Bouyouzan die de score opende. Doelman Cenik Ceylan wist eerst een inzet van Attahiri nog te keren met zijn gezicht, maar had geen antwoord op de rebound. Na een kwartier mikte Attahiri zelf raak: 2-0.

Van Apeldoorn had Hovocubo voor rust dus niet veel te vrezen. Helemaal niets kreeg doelman Dave Stet ook weer niet te doen, maar zich bovenmatig inspannen hoefde de goalie zich zeker niet. Ceylan kreeg het aan de andere kant van het veld drukker. Hij pakte een hakbal van Attahiri, zag Bouyouzan voorlangs pegelen en een inzet van Faisel Mellah van de lijn gehaald worden.

,,We hadden verder moeten uitlopen voor rust’’, zei Attahiri na afloop. ,,Het verschil was toen heel groot. We wilden de score ook uitbouwen, maar helaas lukte dat niet.’’ Na rust drong Apeldoorn meer aan, al leek Hovocubo de handrem ook wat strakker aan te trekken met het oog op komende week. Het tegendeel was echter waar, aldus Attahiri. ,,We wilden juist met een goed gevoel afreizen richting Minsk en dus wilden we de lijn van voor rust doortrekken.’’

Daar slaagde Hovocubo, dat door de afwezigheid van St. Juste en Velseboer met een kleine groep rouleerde, niet in. Het waren de gasten die de beste kansen kregen. Nadat zij al op de paal hadden geschoten én Stet nu wel echt aan het werk zetten maakte Cihan Ozcan de aansluitingstreffer. ,,Toen gingen zij er nog meer in geloven’’, zag trainer Sander van Dijk. ,,Dit is sowieso al een fysiek spelende ploeg en we wisten dat ze er nog een schepje bovenop zouden doen omdat wij Europees moeten spelen. Als je dan ook nog negentig procent van de tijd met zes man speelt, helpt dat niet mee.’’

Niet veel later schoot Ozcan ook de 2-2 kiezelhard achter Stet. Het was het begin van een fase waarin Apeldoorn de winst leek te grijpen. Zo ver kwam het niet omdat de gasten de bal er niet in kregen én Hovocubo in de 38e minuut succesvol was op de uitbraak. Het was Mellah die het laatste zetje gaf.

En dus liep Hovocubo geen kleerscheuren op richting Minsk. ,,Aan de belangrijkste taak voldaan’’, zei Van Dijk. ,,Maar om écht met een goed gevoel die kant op te gaan was een kopie van de tweede helft nodig geweest’’, besloot Attahiri.

Zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo – Apeldoorn 3-2

2. Bouyouzan 1-0, 15. Attahiri 2-0, 29. Ozcan 2-1, 35. Ozcan 2-2, 38. Mellah 3-2.