Hovocubo op juiste moment op stoom

De finale bereiken was niet moeilijk, achteraf gezien. Een totaalresultaat tegen de promovendus uit Apeldoorn is 14-4. Geen slechte score. Was Apeldoorn zo slecht? Nee, dat ook weer niet. Was Hovocubo zo goed? Hovo maakte in elk geval met hoge snelheid, prachtige combinatie en uitstekende goals prima indruk. En toch zal het nog beter moeten om de verrassende andere finalist FC M.A.R.L.E.N.E de baas te kunnen zijn. Maar het vertrouwen is groot.

Ondanks de knappe prestatie voor deze (nieuwe) fusieclub bleek met een 4-1 achterstand in de rust toch nog iets te licht voor het oppermachtige Hovocubo. Gezegd moet worden dat de gasten uit Apeldoorn enigszins gehavend aan de start verschenen door blessures maar waarchijnlijk had dit  voor de balans over de wedstrijd niet veel invloed op gehad. Mats Velseboer, Yoshua St. Juste, Zakaria Amrani en een prachtige combinatie door Lahcen Bouyouzan afgerond bepaalden samen met een goal van oud-Hovocubaan Appie Attahiri de ruststand.

In de tweede helft was het niet anders. Mats Velseboer (2x), Faisal Mellah, Zakaria Amrani en een prachtige actie van Karim Mossaoui met een fantastische eigen goal van Kevin Tromp werd wederom 4-1, bij elkaar opgeteld 8-2.

Hoogtepunt van deze avond was de rentree van Amir Molkârâi die op 14 september zijn voet brak in de competitiewedstrijd tegen Tigers Roermond. Ook deze timing kon niet beter. Een opsteker voor de gehele ploeg die voor het eerst sinds 14 september ook weer compleet is.

Een dag later won FC Marlene van koploper FC Eindhoven. Verrassend of niet, hiermee toont Marlene aan klaar te zijn voor een fantastische Noordhollandse finale. Deze worden op 10 (HHWaard) en 8 (De Opgang) mei gespeeld. Houd de social media van beide clubs goed in de gaten voor informatie over toegangskaarten, etc. Het beloofd uitverkocht huis te worden, dus wees op tijd bij want vol = vol.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier de nabeschouwing en zie de interviews van Leo Giovannangelo / WEEFF

Hopen op FC Marlène in finale

Bron: Noordhollands Dagblad

Vincent Schot

 Hovocubo kan zich gaan opmaken voor de strijd om titelprolongatie. Probleemloos bereikt de regerend landskampioen deze vrijdagavond opnieuw de finale door ook in de tweede wedstrijd af te rekenen met Futsal Apeldoorn. Nadat het vorige week op vreemde bodem al 2-6 werd, loopt de teller in De Opgang nog verder op: 8-2.

En dus kunnen de Hoornse zaalvoetballers op hun gemak afwachten wie de tegenstander wordt in de eindstrijd. Een geheim wordt er niet door iedereen gemaakt van de tegenstander waarop wordt gehoopt. ,,FC Marlène’’, zegt voorzitter Winfred Wester ronduit. ,,Dat vind ik altijd al bijzondere wedstrijden. Bovendien zou een Noord-Hollandse finale natuurlijk geweldig zijn. En volle tribunes betekenen natuurlijk.’’

De buren uit Heerhugowaard plaatsten zich als vierde en laatste team voor de play-offs, maar deden afgelopen week goede zaken tijdens de start van hun best of three met FC Eindhoven. In de Waardergolf werd na verlenging verrassend gewonnen van de koploper van het reguliere seizoen. Slaagt FC Marlène erin om vanmiddag in Brabant opnieuw te stunten, dan is ook die halve finale beslist en een Noord-Hollandse onderonsje in de eindstrijd een feit. ,,Ik denk dat ik morgenmiddag (vandaag, red.) even naar Eindhoven rij’’, zegt Wester.

Dat er in Heerhugowaard ook al voorzichtig rekening wordt gehouden met een regionaal gekleurde finale blijkt deze vrijdagavond. De trainer van FC Marlène, Anand Jagdewsing, is aandachtig toeschouwer bij Hovocubo tegen Futsal Apeldoorn en ook zijn topspeler Ilias Bouzit zit op de tribune.

Ze zien Hovocubo freewheelen naar de finale. Net als zeven dagen eerder laat de formatie van trainer Sander van Dijk zien dat het kwaliteitsverschil met de nieuwkomer in de play-offs veel te groot is om er een spannende strijd van te maken. Hoewel de gasten het wel proberen door Tevik Ceyar in de spits te posteren, is het Hovocubo dat vanaf het beginsignaal tot de zoemer de regie voert over de wedstrijd.

Halverwege is het duel zelfs al beslist dankzij treffers van Mats Velseboer, Yoshua St Juste, Zakaria Amrani en Lahcen Bouyouzan. Futsal Apeldoorn zet er een treffer tegenover, maar het is veelzeggend dat Appie Attahiri (ex-Hovocubo) deze scoort na een Hoornse fout achterin.

De ruime voorsprong blijkt geen reden voor Hovocubo om na de rust massaal spelers te sparen voor de finale die volgend weekend van start gaat. Het houdt juist de voet op het gaspedaal en dat resulteert in nog eens vier treffers. Ditmaal komen deze van de voet van Velseboer (twee), Faisel Mellah en Karim Mossaoui. Opnieuw weten de bezoekers er slechts een doelpunt tegenover te stellen en ook nu wordt het hierbij geholpen door de thuisclub. Extreem zelfs want Kevin Tromp kopt de bal achterwaarts in het door doelman Dave Stet verlaten doel.

,,Ik hink op twee gedachten’’, zegt Velseboer nadat de zoemer heeft geklonken en hij wordt gevraagd naar de ploeg die hij wil treffen in de finale. ,,Aan de ene kant hoop ik op FC Marlène omdat je dan een mooie derby hebt en er dus bij alle wedstrijden veel vrienden en familie op de tribune zit. Aan de andere kant overheersen er bij mij revanchegevoelens bij FC Eindhoven omdat we van hun twee keer verloren hebben voor de competitie.’’

Van Dijk noemt een Noord-Hollandse eindstrijd een droomfinale, maar weigert een voorkeur uit te spreken. ,,Dat is de namelijk de goden verzoeken. Bovendien verdient FC Eindhoven het natuurlijk ook om in de finale te staan. Ze moeten het dus onderling maar uitvechten morgen en eventueel in een derde duel. Ik ga in ieder geval kijken morgenmiddag.’’

Hovocubo – Apeldoorn 8-2

7. Velseboer 1-0, 11. St Juste 2-0, 14. Amrani (pen) 3-0, 17. Attahiri 3-1, 20. Bouyouzan 4-1, 22. Velseboer 5-1, 26. Tromp (ed) 5-2, 28. Mellah 6-2, 30. Velseboer 7-2, 34. Mossaoui 8-2.

meer nieuws