Eindelijk doorbraak slechte reeks tegen Rotterdammers

Tegen Feyenoord Futsal / TPP is Hovocubo nooit zeker. Ook in het kampioensjaar 2014 werd er in Rotterdam verloren. Vorig jaar drie erg moeizame wedstrijden zowel in beker als competitie. In De Opgang scoorde Hovocubo wel is waar 9 keer, maar kreeg er ook 10 om de oren. Afgelopen vrijdag vond Hovocubo wederom 9 keer het net. Maar incasseerde slechts 2 keer. Dat was wel even lekker.

Faisal Mellah moest na de rode prent van vorige week aan de kant blijven. Amir Molkârai, Issam el Bakkali en Handrit Hoxhaj waren gebleseerd. Wederom met een smalle selectie een belangrijke wedstrijd aanvangen. Belangrijk om de tweede plek op de ranglijst veilig te stellen.

Hovocubo had direct controle over het spel. Met name is balbezit werd er een hoog tempo gehanteerd en waren er technische hoogstadjes tentoon gesteld om het publiek te vermaken. Feyenoord kreeg al snel een aantal kansen vanuit de counter, maar Dave Stet stond telkens goed op zijn post. Aan de andere kant was het Mukhtar Suleiman die een paar keer gevaarlijk was gevolgd door een scitterende inzet uit de draai van Karim Mossaoui, maar deze kans spatte van schoonheid uiteen op de lat. Uiteindelijk is het Mukhtar Suleiman die alsnog de 1-0 op de score zette. Kevin Tromp knalde daarna hard tegen de paal voor hij even later ook zijn goal maakte. Via Lahcen Bouyouzan, weer Kevin en Zakaria Amrani kwam Hovocubo in de eerste helft op een riante 5-0 voorsprong. Vlak voor rust werd Dave Stet alsnog gepasseerd door Thierry Seaw.

Feyenoord ging de tweede helft goed van start. Enfant terrible Soufian Charraoui schiet de 5-2 binnen en de bezoekers leken er weer een wedstrijd van te maken. Maar dat was een stuiptrekking. Na voorbereidende pass van Karim zorgt een uitstekende individuele actie van

Zakaria Amrani dat Hovo weer afstand neemt. Met mooie acties was vooral balkunstenaar Karim Mossaoui sterk op dreef. Regelmatig kreeg hij de handen van het publiek die niet voor de kampioenswedstrijd van ‘t Veerhuys had gekozen voor elkaar. Hovocubo krijgt nog veel kansen, maar uiteindelijk zijn het een schot van Yoshua St. Juste, Mukhtar Suleiman en een tikkie van Zakaria Amrani die de eindstand op 9-2 bepalen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eredivisiezaalvoetbal.nl

Sterk Hovocubo veegt angstgegner van de mat

De afgelopen seizoenen hadden de zaalvoetballers van Hovocubo vaak veel moeite de ploeg, die tegenwoordig als TPP Feyenoord door het leven gaat.

Deze keer was het anders, want de angstgegner uit Rotterdam had geen schijn van kans. De nummer twee van de eredivisie won afgetekend met 9-2. ,,Vanaf minuut een waren we dominant”, had coach Sander van Dijk gezien. Via Mukhtar Suleiman, Kevin Tromp (2), Lahcen Bouyouzan en Zakaria Amrani liep de thuisploeg al voor rust uit naar 5-0. ,,Met goed en aantrekkelijk voetbal”, stelde Van Dijk. ,,We hebben meteen druk gezet en dat hebben we volgehouden.”

TPP Feyenoord scoorde zowel voor als na rust nog tegen uit een counter, maar daarna was Hovocubo oppermachtig. Amrani en Yoshua St.Juste vergrootten de voorsprong naar 7-2. Het slotakkoord was voor ’man of the match’ Suleiman. Hij bracht de laatste twee treffers op het bord. ,,Het was heel overtuigend. Hier ben ik heel blij mee. We hebben een ploeg waar we het vaak lastig tegen hadden echt van de mat geveegd”, was Van Dijk in prima stemming. ,,Verdedigend kan het misschien nog wel een tandje scherper, maar aanvallend was het erg goed. En dan hebben we denk ik nog maar veertig procent van de kansen benut. Het had nog veer meer kunnen zijn.”

Hovocubo – TPP 9-2