Makkelijke avond voor gehavend team

Fraaie goal van Dave Severins

Voor Hovocubo had niet de omstandigheid om op volle oorlogssterkte aan deze wedstrijd van start te gaan. Onder leiding van Appie Marbah startte het team tegen een veertien spelers sterk team uit Rotterdam. Samir Yaqoobi is bezig nieuw vorm te geven aan Feyenoord Futsal.

Het duurt 8 minuten voordat de openingstreffer valt. Dave Severins staat goed gepositioneerd en na een bekeken pass van Mo Darri scoort de jongeling de openingstreffer. Voor rust weten Amir Molkârâi en Zakaria Amrani ook te scoen zodat de ruststand op 3-0 komt.

Faisal Mellah (2x), Amir Molkârâi, Dave Severins, Mats Velseboer (2x) en een eigendoel van Issam el Ouadi na inzet van Zakaria Amrani zorgden voor 10 goals van Hovocubo. Met name de combinatie tussen Mo Darri en Dave Severins was van grote schoonheid waarbij Severins met de buitenkant van de voet de bal fraai achter doelman Koen van der Leeden plaatst. De eretreffer voor Feyenoord werd gescoord door Ibo Ozbilek.

Volgende week staat de Hoornse derby tegen HV/Veerhuys op het programma. Belangrijke pot voor Hovocubo gezien de directe concurrentie tegen elkaar speelt.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Winst na verhitte tweede helft

 

Een sterk en solide Hovocubo won gisteravond met 10-1 van Feyenoord. De bezoekers uit Rotterdam hielden in de eerste vijf minuten dapper stand, maar na de 1-0 werd het al snel een kansloze exercitie. Een smet op de wedstrijd was het feit dat het duel tijdelijk werd stilgelegd na een opstootje.

Een kandidaat voor de play-offs is Feyenoord al lang niet meer. De ploeg leverde de laatste jaren steeds meer kwaliteit in en het is dan ook niet gek dat de ploeg nog maar vier punten bij elkaar sprokkelde dit seizoen.

Bij de landskampioen viel er dan ook weinig te halen, behalve dan het zo lang mogelijk dichthouden. Dit lukte in de beginfase aardig, maar naar mate Hovocubo de bal steeds langer rond speelde, ontstonden de eerste gaatjes. Maar ook op het juiste moment druk zetten bleek voor de thuisploeg, die vanwege de geschorste Sander van Dijk onder leiding stond van assistent Appie Marbah, een uitstekend recept om de defensie van de Zuid-Hollanders te kraken. Feyenoord Futsal was immers niet in staat om de bal lang in bezit te houden.

Een rustig avondje leek daarmee in de maak, maar een opstootje die ontstond tussen Hovocubo-speler Tijani Cherkaoui en Shibi Rojer gooide roet in het eten. Beide spelers kregen rood en ook Mohamed el Elyakoubi kon namens de Rotterdammers gaan douchen. De gemoederen liepen vervolgens dusdanig hoog op, dat de arbiters besloten om het duel voor tien minuten stil te leggen.

De wedstrijd was toen al lang en breed gespeeld. Waar voor rust Hovocubo vooral scoorde via intikkers, toonden Dave Severins (heerlijke stift) en Amir Molkarai hun klasse na rust na een geweldige steekbal van Mo Darri. ,,We speelden gewoon goed. Je weet dat het de eerste minuten lastig is, maar zodra de vermoeidheid toeslaat, krijgen zij het moeilijk ”, aldus aanvoerder Zakaria Amrani. Volgende week zaterdag neemt Hovocubo het op tegen stadsgenoot Veerhuys. ,,Dat wordt andere koek. Die wedstrijd leeft en ik verwacht spektakel.”

Een opsteker voor Hovocubo is dat Lahcen Bouyouzan dan weer van de partij is. Hij keert terug van een schorsing. Sterkhouders Appie Attahiri en Yoshua St. Juste moeten de kraker nog wel aan hun neus voorbij laten gaan.

Hovocubo – Feyenoord 10-1

8. Severins 1-0, 12. Molkarai 2-0, 15. Amrani 3-0, 21. Mellah 4-0, 30. Molkarai 5-0, 31. Severins 6-0, 32. Velseboer 7-0, 33. Ozbelik 7-1, 35. Mellah 8-1. 40. Velseboer 9-1, 40. Amrani 10-1. Rood: Cherkaoui (Hovocubo), El Elyakoubi, Rojer (Feyenoord).

meer nieuws