Hovo pakt het op waar het gebleven was

Headerfoto: Gerriefotografie.nl

Hovocubo verliet de comptitie in het seizoen 19-20 op de competitie aan kop en gaat in 20-21 daar ook mee van start. Na een lange gedwongen rustperiode maar wel met een geslaagde voorbereiding hebben de nieuwe gezichten van Sander van Dijk er enorm veel vertrouwen in.

Zonder Mo Ajnane, Dave Severins en Mukhtar Suleiman vertrok de Hovocubo trein om 20.00 uur vanaf station De Opgang naar een nieuwe overwinning. Een overwinning met weer mooie zaalvoetbal momenten en acties.

Hicham Aklalouch debuteert in een officiële wedstrijd van Hovocubo met twee doelpunten. FOTO: GERRIEFOTOGRAFIE.NL

Hoewel Koen van der Leeden vanaf de eerste actie zich nog steeds een goede sluitpost toont kan hij niet voorkomen dat in het eerste kwart van de wedstrijd de stand op 3-0 staat. Younes Daari, Lahcen Bouyouzan en Said Bouzambou waren verantwoordelik voor deze goals. Het is pas diep in de tweede helft door een 10mtr trap dat Bouyouzan de vierde treffer voor zijn rekening neemt terwijl in de slotminuten er een moment van verslapping ontstaat waardoor de Rotterdammers te makkelijk doelman Stet twee keer passeren door goals van Ibrahim Eisati en Mohamed El Elyaaqoubi. De tweede helft is Hovo weer heer en meester met bij vlagen uitstekend voetbal en prachtige acties. Appie Attahiri, Bouzambou en Mats Velseboer zorgen voor een zeer volwassen uitbreiding van de score. Met name de 7-2 van Velseboer was een lust voor het oog waarbij met name Bouzambou met de verdediging van Feyenoord speelt. In de slotfase krijgt het jonge talent Hicham Aklalouch zijn kans om te stralen wanneer hij kort na zijn invalbeurt scherp speelt en twee keer het net weet te vinden. De openingsgoal van dit duel kwam uit de voeten van Younes Daari en ook was hij verantwoordelijk van de afsluitende goal. Met een 10-2 eindstand is Hovocubo direct weer de koploper.

Seillant detail: evenals voorgaande seizoenen is Hovocubo de meest scorende ploeg met 10 doelpunten, maar (weliswaar na 1 speelronde)  geen enkele speler van Hovo staat in de top-5 van de topscoorderslijst.

Volgende week speelt Hovocubo in Den Haag tegen het plaatselijke zvv. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 september in de Opgang tegen zvv Volendam.

Lees hier het verslag van eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier de speelrondeoverzicht bij zaalvoetbalonline.com

Een geslaagde vuurdoop

Hovocubo is eerste koploper eredivisie na makkelijke overwinning op TPP/Feyenoord

Robin Kaandorp

Er is het nodige veranderd in de selectie van Hovocubo, maar afgaande op de eerste competitiewedstrijd kan zonder problemen worden gesteld dat ook dit seizoen de Hoornse formatie hoge ogen zal gooien in de eredivisie. Na de 10-2 overwinning op TPP/Feyenoord staat het team van coach Sander van Dijk al na één ronde op een plek waar het de afgelopen jaren wel vaker stond: de eerste.

zaalvoetbal, eredivisie

Robin Kaandorp

 ,,Niet dat het daar ons nu om te doen is, maar je kunt wel stellen dat dit een geslaagde vuurdoop was”, reageerde Van Dijk na afloop. Al was hij realistisch genoeg om te beseffen dat de Rotterdamse ploeg ook deze competitie een team uit het rechterrijtje zal zijn. ,,Maar dit was toch een duidelijke bevestiging dat we momenteel goed bezig zijn.”

Zoals overal was het ook in sporthal De Opgang anders dan anders. Supporters moesten zich vooraf aanmelden om de wedstrijd bij te wonen en kregen een polsbandje mee als zij de zaal betraden. De inmiddels onvermijdelijke looplijnen en desinfecteermiddelen ontbraken ook niet. De fans die niet in staat waren om te komen, konden via een livestream met commentaar toch het duel volgen. Uiteindelijk waren de tribunes nog behoorlijk goed gevuld en de aanwezigen zagen Hovocubo een bliksemstart hebben.

De bezoekers waren met een indrukwekkende hoeveelheid spelers naar Zwaag gekomen, maar op het veld moesten zij het al snel afleggen tegen de dynamische thuisploeg, bij wie Mo Ajnane de enige afwezige was. In de eerste zeven minuten kwam Feyenoord zelfs amper van de eigen helft af, werd het bij tijd en wijle weggetikt en moest het al snel drie treffers slikken. ,,En dat hadden er misschien wel zes of zeven moeten zijn”, aldus Van Dijk.

Younes Daari, maker van de eerste én de laatste treffer, begreep de Rotterdammers wel. ,,Ik had het niet anders gedaan. Want als zij ons onder druk hadden gezet dan hadden zij het ons wel heel makkelijk gemaakt.”

Aan de andere kant zette de thuisploeg juist wel veel druk. Iets waar Feyenoord het heel lastig mee had. ,,We zijn allemaal heel fit momenteel. Het is heel vermoeiend om zo te spelen, maar we wisselen elkaar snel af en kunnen het zo lang volhouden.”

Die strijdwijze was de bezoekers simpelweg te machtig. Al sloop er in de loop van de eerste helft wel enige nonchalance in bij Hovocubo. Het zorgde zelfs voor twee tegentreffers in de laatste minuut voor rust. Iets waar Feyenoord enig vertrouwen uit leek te putten, want in het begin van de tweede helft kwam het iets meer uit de schulp. ,,We speelden een minuut of zeven onder ons niveau”, constateerde Van Dijk. Maar na de 5-2 van de sterk spelende Appie Attahiri was het meteen gedaan met de ambities van de Rotterdamse ploeg, die de afgelopen competitie als voorlaatste eindigde.

In de laatste vijf minuten was het zelfs genieten geblazen voor de Hoornse fans. TPP/Feyenoord werd een paar keer zoek gespeeld. Met name Daari en Faisel Mellah wisten elkaar snel te vinden. Eerst was het aanvoerder Mats Velseboer en daarna twee keer Hicham Aklalouch die het laatste tikje gaven.

Daari zorgde zelf voor het slotakkoord. ,,Het vertrouwen is gewoon groot. We hebben de afgelopen tijd tegen Belgische topploegen gespeeld en je ziet ook dat de standaardsituaties erg goed gaan. We hebben kortom gewoon een heel sterk team.”

Iets dat Sander van Dijk beaamt. ,,Dit is wel een bevestiging van onze kracht en het was mooi dat we het publiek op het einde nog even konden laten genieten van een paar heel mooie aanvallen. Ik kan niet anders zeggen dan dat we dit netjes gedaan hebben.”

Dit is een bevestiging dat we momenteel goed bezig zijn

Hovocubo – TPP Feyenoord 10-2

2. Daari 1-0, 6. Bouyouzan 2-0, 6. Bouzambou 3-0, 16. Bouyouzan 4-0, 19. Eisati 4-1, 19. Elyaaqoubi 4-2, 24. Attahiri 5-2, 33. Bouzambou 6-2, 35. Velseboer 7-2, 37. Aklalouch 8-2, 39. Aklalouch 9-2, 40. Daari 10-2.

2020-09-05, Zaalvoetbal, Eredivisie, Hovocubo Zaalvoetbal-Feyenoord Futsal , sporthal De Opgang, ZwaagVerslag en…

Geplaatst door Leo Giovannangelo op Dinsdag 8 september 2020

meer nieuws