Knop omzetten naar de normale orde van de dag

zvv Hovocubo – FC M.A.R.L.E.N.E

Zaterdag 7 september 2019, 19.30 uur

Sporthal De Opgang

Voor Hovocubo is het deze week een week van herstellen. Zowel de spelers op het veld als ook de mensen achter de schermen. Dat heeft u kunnen merken aan deze website die na het laaste fluitsignaal tegen de ploeg uit Engeland niet meer was bij gehouden. Maar de schade gaan we nu versneld inhalen.

Dat de ploeg op het hoogste niveau kan acteren hebben we allemaal kunnen zien. Prachtig zaalvoetbal met fantastische acties werden tentoongesteld met een absolute hoofdrol voor Mo Darri. Zijn acties gaan na deze week de hele wereld over. Dat belooft wat moois voor de trouwe bezoekers in De Opgang het komend seizoen. Maar mooi is om te zien dat Appie Attahiri zijn draai bij Hovo weer helemaal gevonden heeft en vooral de return van Amir Molkârâi. Na een afschuwelijke voetblessure waarvan het niet per definitie zeker is dat een speler op niveau kan terug komen is hij terug…. en hoe! Met vier doelpunten in het Europees toernooi en een zeer belangrijke inbreng bij andere goals is The Pitbull Back!

Maar na een succesvol optreden in de kwalificatie ronde voor de Champions League is het nu weer met de beide voetjes op aarde en de knop omzetten naar twee topwedstrijden in de Nederlandse competitie. Volgende week reist de ploeg van Sander van Dijk af naar Eindhoven, maar komende zaterdag staat de inmiddels klassieke streekderby tegen FC M.A.R.L.E.N.E op het programma.

Een aderlating voor de ploeg van debuterende hoofdcoach in de eredivisie Carlo van der Waals is het voor langere tijd ontbreken van topschutter Stefan Dol. In een mooi voetbal evenement van zijn veld club VVS raakte hij met een ontwrichting van zijn enkel ernstig geblesseerd. Vanaf deze plaats wensen wij Stefan een voorspoedig herstel.

De ploeg uit Heerhugowaard heeft zich echter wel versterkt met de gebroeders Verhaar (Feyenoord Futsal) en Ismael Ouaddouh (KK Malle). Meet verder de topspelers en internationals Mo Attaibi en Ilias Bouzit en ‘good old’ Peter Roozenbeek in het doel zal Hovocubo de mouwen moeten opstropen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Hovocubo heeft ondanks alles enorm veel zin in deze wedstrijd. Een wedstrijd waarin in bijzijn van publiek een afscheid wordt genomen van een aantal leden van de selectie in het afgelopen seizoen die de club hebben verlaten. Namelijk spelers Youssef Makraou (asv Lebo), Barry de Wit (asv Lebo), Kevin Tromp (ZVG/Cagemax) en Mukhtar Suleiman (HV/Veerhuys) en ook stafleden Raoul Polnaja (FCM) en Floor Smit (Volendam Handbal). Hoewel Floor nog steeds niet uit beeld is en gewoon bij Hovocubo op achtergrond aanwezig is, kan zij structureel gebonden zijn aan de Hovocubo selectie niet meer combineren met haar eigen Handbalactiviteiten als speelster sinds haar transfer naar de Volendamse eredivisionist.

De scheidsrechters zijn: Sylvester Rodrigues, Jochem van Dijke en Rachid Zahhaf.

De wedstrijd bal is in deze streekderby opnieuw gesponsord door Supporters HH Waard.

 

meer nieuws