Doelpuntenfestijn in streekderby

Het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden. Dat was vooraf duidelijk. De ploeg uit Heerhugowaard met Carlo van der Waals als nieuwe technische eindverantwoordelijke heeft zich vooral in de breedte versterkt. En ondanks het ontbreken van drie sterkhouders (Jordy Cretier, Stefan Dol en Mo Attaibi) stond er nog genoeg kwaliteit op het veld. Hovocubo was compleet maar is nog aan het bijkomen van de vermoeinissen van de week ervoor. Met een zware supercup en championsleague in de benen worden door de medische staf de nodige ‘herstelwerkzaamheden’ verricht.

Dat ook mentaal de focus er even weg is blijkt uit het feit dat amper twintig seconden na de aftrap Iliass Bouzit Dave Stet verrast met de eerste treffer van de avond. En binnen vijf minuten keken de mannen van Sander van Dijk al tegen een 0-2 achterstand aan door een doelpunt van de uit Rotterdam overgekomen Wessel Verhaar . Sander van Dijk vond direct dat het toen al tijd was voor een Time Out om zijn spelers even wakker te schudden. En de woorden van de trainer/coach hadden direct effect. Lahcen Bouyouzan positioneert zich goed en binnen één minuut tijd scoort hij de 1-2 en de gelijkmaker. En als nog geen minuut later Mo Darri met een schot Hovocubo voor het eerst op voorsprong brengt dan lijkt er niets meer aan de hand. Hovo kreeg meer grip op het spel en ook Amir Molkârâi scoort zijn goal en zorgt ervoor dat de marge naar twee doelpunten verschil gaat.

Mocht het publiek dan denken er rustig voor te kunnen gaan zitten? nou, nee. De andere nieuwkomer bij FC M.A.R.L.E.N.E Ismail Ouaddouh maakt vijf minuten later de aansluitingstreffer terwijl Faisel Mellah in de zelfde minuut de marge weer naar twee brengt. Rust voor het publiek kwam er toen na 20 zuivere speelminuten de zoemer klonk en de spelers met een 5-3 tussenstand de kleedkamer mochten opzoeken.

Hoewel het speelbeeld minder hoogstaand was dan de afgelopen week, was de wedstrijd er niet minder aantrekkelijk om. Vele doelpunten maakten een hoop goed. Ook in de tweede helft wanneer opnieuw Lahcen Bouyouzan het bal opent. Maar dit kreeg snel een vervolg door oud-Hovocubaan Nigel WIjdenbosch. Na deze 6-4 lijkt Hovocubo het makkelijk te gaan uitspelen door doelpunten van Yoshua St. Juste en Appie Attahiri. Maar wanneer Ismail Ouaddouh ruim drie minuten voor tijd als vijfde veldspeler wordt ingezet lijkt Hovocubo te bevriezen en incasseert twee goals van Ilias Bouzit en een goal van Issy Hamdaoui. Met een eindstand van 8-7 is Hovocubo de statistische winnaar maar toonde FCM veel veerkracht en strijdlust te tonen waardoor ze als titelkandidaat het seizoen kunnen ingaan.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisie-zaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Nieuwsbladdekoerier.nl

Hopen op een herhaling

 Amper vier maanden geleden stonden Hovocubo en FC Marlène tegenover elkaar in de finale om de landstitel. Als het aan die zaalvoetbalclubs ligt, wordt de eindstrijd dit seizoen weer een Noord-Hollands onderonsje. Zaterdag lieten de twee kemphanen zien dat de liefhebbers hier garen bij zouden spinnen.

Direct in de eerste speelronde van het nieuwe seizoen stonden de buren weer tegenover elkaar. Op bezoek in sporthal De Opgang kwam FC Marlène uitstekend uit de startblokken. Het nam een 0-2 voorsprong, maar zag deze marge na acht minuten binnen zestig seconden verdampen: 3-2. Daarna was het Hovocubo dat een buffer opbouwde van drie treffers, maar toen na veertig minuten de zoemer ging was de marge nog maar één: 8-7.

Het was de eindstand van een duel met alle ingrediënten voor een aantrekkelijke derby. Er waren fraaie goals – de volley van Yoshua St. Juste voor de 7-4 en de 8-5 uit moeilijke hoek van Ilias Bouzit bijvoorbeeld –, maar ook defensieve fouten, ballen die lullig door de benen gingen van de keepers Peter Rozenbeek en Dave Stet, een handsbal op de doellijn die niet werd bestraft en spelers die het randje opzochten en hier soms overheen gingen. In de laatste minuut leverde dat Ismail Ouaddouh van FC Marlène zijn tweede gele en dus een rode kaart op.

Het werd kortom een wedstrijd die doet verlangen naar meer ontmoetingen tussen de buren. Naast de twee reguliere competitieduels en mogelijk ook nog een bekerpotje weer in de finale om de landstitel bijvoorbeeld. ,,Ik zou er gelijk voor tekenen’’, aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk na de wedstrijd. Zijn collega Carlo van der Waals denkt er net zo over: ,,We moeten de Noord-Hollandse overmacht zien door te trekken.’’

Met twee opeenvolgende landstitels op zak is Hovocubo ook dit jaar de te kloppen ploeg. De Hoornse formatie kent al een aantal seizoenen weinig mutaties en staat bol van de op elkaar ingespeelde internationals. De voornaamste belager was de laatste jaren ’t Knooppunt, maar sinds die club werd opgedoekt nam FC Eindhoven deze rol weer over. En vorig jaar mengde FC Marlène zich na een aantal magere jaren dus plots weer in de titelstrijd.

,,Ik denk dat het weer tussen ons, Hovocubo en FC Eindhoven zal gaan wie er straks in de finale staan’’, zegt Van der Waals. Dankzij een aantal versterkingen is het een last die zijn ploeg beslist kan dragen. De broers Wessel en Felix Verhaar maken FC Marlène in de breedte sterker, terwijl het er met Ouaddouh aanvallend een gevaarlijk wapen bij heeft gekregen.

,,En dan misten we vandaag de geschorste Mo Attaibi en de geblesseerden Jordy Cretier en Stefan Dol nog’’, stelt de nieuwe hoofdtrainer van de blauwhemden tevreden vast. ,,Dat is inderdaad een ploeg waarmee je mee moet doen om de titel. De beleving om te spelen om de prijzen leeft ook echt in de groep. Alhoewel ik vind dat we er vanavond meer uit hadden kunnen halen, denk ik dat we ons wel hebben laten zien aan het publiek.’’

Van Dijk vindt ook dat FC Marlène beter is geworden. ,,Maar’’, zegt hij ,,ik vind ze nu nog niet sterker dan vorig jaar. Toen waren ze in de finale een aantal keer beter dan wij op basis van hun voetballende vermogen. Dat heb ik vanavond niet gezien, als ik eerlijk ben. Nu hebben ze vooral geprofiteerd van de fouten die wij maakten. Ze moeten nog doorgroeien.’’

Dat Hovocubo, na de Supercup en drie gewonnen Europese duels, tegen FC Marlène alweer de vijfde officiële wedstrijd van dit seizoen speelde én won, doet vermoeden dat Hovocubo die groei al heeft doorgemaakt. Van Dijk bestrijdt dit: ,,Wij zitten weliswaar al wat langer in een ritme, maar door de zwaarte hiervan zijn we nu juist nog niet waar we moeten zijn. Het is daardoor eerder pappen en nathouden wat we doen. Mo Darri bijvoorbeeld heeft last van zijn rug en onze internationals werken ook nog zware trainingen af bij Oranje.’’

Hovocubo – FC Marlène 8-7

1. Bouzit 0-1, 3. W. Verhaar 0-2, 8. Bouyouzan 1-2, 9. Bouyouzan 2-2, 9. Darri 3-2, 11. Molkarai 4-2, 16. Ouaddouh 4-3, 17. Mellah 5-3, 24. Bouyouzan 6-3, 25. Wijdenbosch 6-4, 28. St. Juste 7-4, 31. Attahiri 8-4, 34. Bouzit 8-5, 38. Bouzit 8-6, 39. Hamdaoui 8-7.

 

meer nieuws