Gegokt en verloren

Sometimes you win and sometimes you lose. Het was inmiddels lang geleden dat Hovocuo een wedstrijd had verloren. De laatste nederlaag dateert van 21 augustus in een oefenduel tegen het Franse Mouvaux Lille Metropole.

De Hovocuboselectie had de laatste week zichtbare vermoeidheidsklachten in het hoofd. Niet zo gek en niets om je voor de lange termijn ongerust over te maken. Maar voor het hier en nu wel zwaar. Tegen de ploeg uit Den Bosch in een lege Maaspoort (hoe anders was dit in de finale van 2014) speelde Hovocubo vooral tegen zichzelf. Het was niet secuur genoeg in de passes en de afronding. Hadden wel zoals altijd het meeste veldoverwicht, maar kwam niet door de goed gemetselde verdediging van De Hommel. En er waren al een aantal kansen die er echt in hadden gemoeten maar het zit niet altijd mee.

De thuisploeg had al een hele vroege voorsprong door Anouar Boukhari en Aboubakr Ouaddouh. Op aangeven van Appie Attahiri scoort Mats Velseboer nog voor rust de aansluitingstreffer.

Na de pauze kwam Hovocubo goed uit de startblokken met een goede goal van Soufian Charraoui. Maar opnieuw Boukhari en opnieuw Charraoui maakten de stand weer gelijk.

Hovocubo stond met nog 1 minuut op de klok inmiddels op 5 fouten en iedere overtreding zou een 10-metertrap betekenen. Sander van Dijk durfde het risico te nemen met een vijfde veldspeler en door een kleine slordigheid wist Kenan Koseoglu de bal in de slotseconden te kapen en de bal in het lege doel te schieten. En hiermee opnieuw een deja-vu in het kampioens seizoen 2013-2014 toe in De Opgang Samir Makhoukhi de bal met nog 0.8 seconden op de klok de winnende schoot.

Hovocubo niet fris en fruitig meer

Bron Noordhollands Dagblad

Na weken van weinig weerstand volgen de topduels zich nu in rap tempo op voor Hovocubo. Twee dagen na de bekerzege op FC Marlene volgde zondagavond in Den Bosch het competitieduel met De Hommel.

Het duel in De Maaspoort pakte niet goed uit. In de slotfase ging Hovocubo met een extra veldspeler op zoek naar de winnende treffer, maar in plaats van de 3-4 viel juist de 4-3.

Het betekent de eerste nederlaag van het seizoen voor de koploper van de eredivisie. Trainer Sander van Dijk weet wel waaraan het ligt. ,,Onze jongens zijn op’’, zegt hij. Hij doelt er niet mee op de wedstrijd van vrijdagavond, De Hommel immers bekerde ook. ,,Onze internationals speelden maandag en dinsdag ook nog eens topwedstrijden tegen Portugal. Als ze bij Oranje zijn, gaat het allemaal prima, maar daar moeten ze rond een uur of half tien eens ontbijten, rusten ze overdag en spelen ze ’s avonds. Maar als ze op dinsdagavond naar huis gaan, moeten ze de volgende dag weer om 7 uur bij hun baas zijn om ’s avonds op tijd bij onze training te kunnen zijn.’’

De vermoeidheid breekt zich volgens Van Dijk nu op. Een onwenselijke situatie, met de Champions League in aantocht: ,,We kregen ook vanavond weer voldoende kansen, grote kansen ook. Maar ja, als je niet fris en fruitig bent dan houdt het op. Wij moeten iedereen nu echt oplappen. Lichamelijk moeten ze weer fit worden, maar ook mentaal.’’

meer nieuws