Hovo in moordend tempo langs directe concurrent

Vorige week had Hovocubo veel balbezit, maar de snelheid in het spel werd gebracht door De Hommel die met snelle counters de wedstrijd in hun voordeel lieten beslissen.

Tegen de andere grootmacht van het zaalvoetbal FC Eindhoven was de ploeg van Sander van Dijk eindelijk compleet. En met de aanvulling van topschutter Saïd Bouzambou de nodige luxe problemen: 12 spelers op de bank die deze wedstrijd aan kunnen waarvan 10 de absolute top zijn van het Nederlandse zaalvoetbal. Dus de grote vraag was: hoe gaat de coach zijn team inzetten.

De wedstrijd ging van start met gelijk een dominante Hovocubo met herkanbaar veel balbezit. Verschil met een week ervoor: het baltempo was nu erg hoog en de dynamiek had meer energie.

In minuut acht valt de eerste goal. En dat is op naam van de nieuwste aanwinst voor hovocubo Saïd Bouzambou. Na aangeven van Yoshua st. Juste weet hij met een slimme beweging zijn tegenstander op het verkeerde been te zetten en schiet de bal achter Manuel Kuijk. Hierna begonnen de bezoekers uit Brabant die in beginsel zich met name verdedigend opstelden meer de aanval te zoeken en creërden de nodige kansen. Dit resulteerde tot een magnifieke 1-1 van Jordany martinus die na een individuele actie uit de tweede lijn de bal snoeihard achter Dave Stet knalt. Deze eerste 10 minuten beloven al dat dit een wedstrijd op het hoogste niveau is. Snel volgt de twee een door een even harde knal van Mats Velseboer. De kansen volgen snel op elkaar op met name aan de kant van Hovocubo maar doelpunten vallen er niet meer voor de rust.

In de tweede helft geeft de thuisploeg gas op een wijze die door de bezoekers niet te volgen is. Hoewel de eerste kans nog voor de Eindhovenaren is wordt door dave Stet deze op magische wijze verijdeld. Een aanval van het collectief brengt Lahcen Bouyouzan in stelling en wordt de marge naar twee doelpunten vergroot. Dennis van den Eijnden doet nog iets terug maar daarna heeft het geen kans meer. Mo Darri schiet een strafschop erin en de goals volgen elkaar daarna in rap tempo op: 0Faisal Mellah, Amir Molkârâi, Appie Attahiri, Amir Molkârâi via Jordany Martinus, Raphinha en tot slot nog Yoshua St. Juste twee keer.

Antwoord op de begin vraag? Bijna iedereen die op de bank zat heeft zijn aandeel gehad binnen de lijnen, alleen inerim keeper Jasper Boon bleef aan de kant.

Een geweldig resultaat na een eerste seizoenshelft vol tegenslagen. Door het punten verlies van FCK de Hommel en asv Lebo bezet Hovo weer de tweede plaats met twee punten achterstand op de koploper uit Amsterdam.

Op vrijdag 7 februari speelt Hovocubo thuis tegen zvv Volendam en is op jacht naar de koppositie.

Lees hier het verslag van eredivisie-zaalvoetbal.nl 

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl 

Lees hier het bericht van PZC krant Zeeland 

Lees hier het verslag van het Eindhovens Dagblad 

Hongerig Hovocubo laat in topper ware gezicht zien

Landskampioen maakt gehakt van FC Eindhoven

Een hongerig Hovocubo heeft gisteravond meer dan revanche genomen voor de nederlaag van vorige week tegen FCK de Hommel. De landskampioen kwam tegen FC Eindhoven uitstekend voor de dag en dat leverde een 10-3 overwinning op. Said Bouzambou nam bij zijn debuut de openingstreffer voor zijn rekening, maar het was vooral het geweldige combinatiespel dat opviel.

Het was al snel duidelijk dat de thuisploeg iets had goed te maken. Vanaf minuut één werd er vol gas gegeven en dat was wel eens anders dit seizoen. Regelmatig keek Hovocubo tegen een achterstand aan, om vervolgens op tijd de rug te rechten. Vorige week lukte dit echter niet en dat zorgde tegen FCK de Hommel voor de eerste nederlaag van de competitie.

Maar tegen zaalvoetbalgrootmacht FC Eindhoven toonde Hovocubo weer eens aan waarom de ploeg zo geroemd wordt. Het baltempo lag hoog, er werd heerlijk gecombineerd en ook verdedigend had de thuisploeg de zaken op orde. Zo haalde Lahcen Bouyouzan de bal tot twee keer toe op fraaie wijze van de lijn en ook doelman Dave Stet kon zich een paar keer onderscheiden met enkele reddingen. ,,Vorige week was het gewoon niet goed. Maar vandaag speelden we echt geweldig. En dan gingen de mooiste aanvallen er nog niet eens in”, aldus een zeer blije Sander van Dijk, die onder meer doelde op een misser van Amir Molkarai. De aanvaller kreeg de bal na misschien wel de mooiste aanval van de avond op zijn scheenbeen, terwijl het spel wat er aan vooraf ging een doelpunt verdiende.

Van Dijk zag zijn ploeg op 1-0 komen via een schot van nieuwkomer Said Bouzambou, waarna international Jordany Martinus op fraaie wijze de gelijkmaker aantekende. Maar er stonden naast Martinus nog tal van andere internationals op de vloer. En dat was duidelijk te merken aan het vertoonde spel. Mats Velseboer, ook een vaste waarde in Oranje, bracht Hovocubo dan ook opnieuw op voorsprong en die voorsprong werd na de pauze langzaam uitgebreid.

De Brabanders kwamen nog wel één keer terug via Dennis van den Eijnden, maar de ploeg was simpelweg niet in staat om het hoge baltempo van Hovocubo te ontregelen. De ploeg van Van Dijk bleef daarnaast geduldig en via een paar flitsende aanvallen werd de marge steeds groter. Omdat Eindhoven met een meevoetballende keeper ook nog eens een paar keer slordig balverlies leed, scoorde Hovocubo er heerlijk op los.

,,De strijd, de passie en het spel dat we getoond hebben, is echt iets om trots te zijn. Ook het feit dat we eindelijk weer eens op volle oorlogssterkte waren, speelde een rol. Iedereen kan dan alles geven in de minuten dat zij op het veld staan”, vervolgde Van Dijk. En dat laatste gegeven speelde inderdaad een belangrijke rol. Zo’n beetje iedere aanval en iedere minuut, stond er een gretig vijftal op de vloer. Met een klinkende 10-3 overwinning op concurrent Eindhoven als gevolg.

Hovocubo – FC Eindhoven 10-3

8. Bouzambou 1-0, 14. Martinus 1-1, 15. Velseboer 2-1, 24. Bouyouzan 3-1, 25. Van den Eijnden 3-2, 27. Darri (pen) 4-2, 31. Mellah 5-2, 34. Molkarai 6-2, 36. Attahiri 7-2, 37. Molkarai 8-2, 38. Raphinha 8-3, 39. St. Juste 9-3, 40. St. Juste 10-3

meer nieuws