Hovocubo heeft jacht op succes geopend

Koen Roozendaal

HOORN – Hovocubo was er alles aan gelegen om van de voorronde van de Champions League een succes te maken. Dat liet de ploeg in de eerste wedstrijd maar weer eens zien. Tegen Lynx FC uit Gibraltar werd er met klinkende cijfers gezegevierd; 6-1

De start van de voorronde van de Champions League was het punt waar Hovocubo maandenlang naar heeft toegewerkt. De wedstrijden van groep G immers worden in Hoorn afgewerkt. Het vergde de nodige inspanningen van de Hoornse club, maar ook zeker van de KNVB en de gemeente Hoorn. Met resultaat, want sporthal De Opgang is behoorlijk aangepast met een Champions League tint.

Speelvloer
Vanuit de KNVB wordt gedurende de voorronde een speciale speelvoer beschikbaar gesteld. De vloer waarop Hovocubo afgelopen vrijdag al acteerde. Toen in de Supercup, nu in de voorronde van de Champions League. Toen had het succes en won het de cup, nu aast het op een plek in de groepsfase van het internationale toernooi.

Vergelijkingen
De vergelijkingen met vorig jaar zijn er. Destijds won het ook de Supercup ten koste van FC Eindhoven. Een ander vergelijkbaar punt is de prestatie op de openingsdag. Net zoals toen in Litouwen begon Hovocubo met een klinkende zege.

Dat laatste gebeurde afgelopen dinsdagavond. Nadat men had gezien hoe het Engelse London Helvecia met 7-3 zegevierde tegen PYF Saltires uit Schotland trad het zelf aan tegen Lynx FC. De kampioen van Gibraltar kon echter weinig doen aan de Hoornse honger naar succes.

Riant
Met aardige combinaties probeerde Hovocubo de gasten aan banden te leggen. Toch wist Lynx de eerste treffer te maken, al werd deze wegens een duw afgekeurd. Het leek de gastheer wakker te schrikken, want een minuut later tikte Yoshua St. Juste na een gekraakt schot van Lahcen Bouyouzan simpel binnen. Vanaf dat moment heerste de ploeg van Sander van Dijk en drukte dat via Mo Darri, Amir Molkarai, Faisel Mellah en St. Juste ook uit in de score. Tussendoor kon alleen Popo iets terugdoen.

Met de riante voorsprong was het zoeken naar extra doelpunten om zo op doelsaldo de leiding te nemen. Lang leek het niet verder te komen dan vijf treffers, maar na een steekpass van Mo Darri rondde Zakaria Amrani af.

Komende woensdag hervatten de kampioenen van Nederland, Engeland, Schotland en Gibraltar de voorronde. Dan speelt London Helvecia tegen Lynx FC en stuit Hovocubo op PYF Saltires. De jacht op de poulewinst is geopend.

Hovocubo – Lynx FC 6-1 (5-1)
6. 1-0 Yoshua St. Juste, 11. 2-0 Mo Darri, 12. 3-0 Amir Molkarai, 13. 3-1 Popo, 14. 4-2 Faisel Mellah, 15. 5-1 Yoshua St. Juste, 38. 6-1 Zakaria Amrani.

London Helvecia verslaat Perth Youth Futsal Saltires

Koen Roozendaal

HOORN – Na maanden van voorbereiding was afgelopen dinsdagavond dan eindelijk de aftrap van de voorronde van de Champions League. Het Engelse London Helvecia kende daarin een uitstekende start. PYF Saltires werd in de openingswedstrijd overtuigend aan de kant gezet; 7-3.

Helemaal vol gas leek London Helvecia niet te spelen, maar desondanks prijkte er halverwege een 5-0 tussenstand op de borden. Nadat Ari de score al na één minuut had geopend kreeg Oscar Agusti Hidalgo het in de negende minuut op de heupen. Door twee snelle doelpunten leek hij het duel al te beslissen. Nog voor rust werd het laatste beetje spanning weggevaagd. Raoni Medina en Augsti Hidalgo tilden de score naar 5-0.

In het tweede bedrijf liet ook PYF Saltires van zich horen. Bradley Steedman wist met zijn wreef tweemaal fraai raak te schieten. De Engelse ploeg liep echter weer uit. Het slotakkoord was voor PYF Saltires; 7-3.

meer nieuws