Inspiratieloos Hovo 2 verliest kansloos de derby tegen Zwaag, 2-8

Na de knappe overwinning op Vios’79 vorige week hebben we in Zwaag opnieuw een sterke tegenstander. In de oefenreeks speelden we een paar weken geleden met 3-3 gelijk. Coach Richard Meijer kan niet beschikken over Kaj (enkel) en Remco (rug) terwijl Robin, Oscar en Tjerk wel op de bank zitten maar niet okselfris zijn.  Verder is Dave met Hovo 1 mee naar Leek. De derby met Zwaag brengt ook de broers Oscar (Hovo) en Casper (Zwaag) tegen elkaar in het veld. Tot zover de bespiegelingen vooraf.

De start is voorzichtig aan beide kanten. Hovo speelt met het eerste viertal Issam, Tyrell, Serkan en Davy. Na 5 minuten is de eerste kans voor Zwaag het vermelden waard, een schot gaat voorlangs.  Twee minuten later is het Issam die goed wegdraait maar naast schiet. De tegenaanval die daarop volgt is gevaarlijk. Keeper Damian kan de bal maar half wegwerken waarna Yassine zich laat aftroeven en Zwaag attent de bal afpakt en scoort, 0-1. Hovo moet komen en probeert  het gaatje in de Zwaagse defensie te vinden. Dat blijkt niet eenvoudig en alleen Tyrell kan na een goeie onderschepping  op de keeper afgaan maar de keeper voorkomt de 1-1. Zwaag voetbalt makkelijker en is gevaarlijker dan de thuisploeg. Zes minuten voor rust krijgt Zwaag een vrije trap. Keeper Damian zet 1 man in de muur en dekt zelf de andere hoek. Het lijkt dat de bal er niet langs kan maar dat gebeurt wel en zo kan bij de tweede paal de bal zomaar worden binnen gelopen, 0-2. Aan de andere kant krijgt Serkan na goed doorzetten van Tyrell aan de rechterkant een 100% kans maar de keeper redt geweldig. Zwaag zet daarna weer aan en het is aan keeper Damian en de lat te danken dat de achterstand niet groter wordt. We lijken de rust met 0-2 in te gaan maar op slag van voor rust wordt het na een schot van afstand 0-3 en nog geen minuut later is het zelfs 0-4 na een mooie passeeractie.

Na rust is de eerste kans voor Issam maar schiet tegen de keeper op.  Eerste de beste kans voor Zwaag is opnieuw raak als een prima aanval van rechts naar links gaat en Damian in eerste instantie prima redt maar in de rebound kansloos is, 0-5. Hovo probeert het wel maar speelt zonder inspiratie en laten zich steeds aftroeven. Yassine krijgt na goed voorbereidend werk van Tyrell en Omar nog een kans maar schiet net naast de verkeerde kant van de paal. Zwaag laat direct zien wat Hovo nalaat en dat is scoren, 0-6.  Een afstraffing dreigt als die er al niet is. Toch is het na 9 minuten spelen Hovo die de hatelijke “0” van het bord afhaalt als Oscar, na een goeie aanval tussen Serkan en Davy, kan scoren, 1-6. Twee minuten later is het 1-7 en komt de “10” toch angstig dichtbij. Zwaag gelooft het gelukkig voor Hovo wel waardoor de laatste fase redelijk gelijk op gaat. Jesper schiet nog op de paal waarna kort hierop Serkan na een assist van Tyrell de 2-7 weet te scoren. Twee minuten later krijgt Hovo een penalty na een overtreding van de keeper van Zwaag. Omar schiet de penalty tegen de invalkeeper op.  Daardoor is er nog wel 2 minuten een powerplay situatie maar Omar (keeper) en Serkan (paal) weten niet de 3-7 op het scorebord te zetten.  In de allerlaatste minuut is het Zwaag die voor het slotakkoord zorgt en met 2-8 en de 3 punten rijker De Opgang verlaat. Na afloop krijgt Issam nog een rode kaart van de scheidsrechter. De broederstrijd tussen Oscar en Casper eindigt in 1-1.

In de derde helft houden we het op een gelijkspel want beide ploegen blijven nog lang hangen in De Opgang. Voor de komende wedstrijd zullen we uit een ander vaatje moeten tappen en zal er met meer inspiratie moeten worden gevoetbald. Tegenstander is Golden Stars dat ook 1 overwinning en 1 verliespartij heeft behaald.

Scoreverloop:

1. 0-1, 19. 0-2, 23. 0-3, 24. 04, rust, 27. 0-5, 30. 0-6. 34. 1-6 Oscar (Davy), 36. 1-7, 40. 2-7 Serkan (Tyrell), 50. 2-8