Na bekeruitschakeling goede competitiestart

De hernieuwde selectie van Hovocubo 2 in een nagenoeg volledig nieuwe samenstelling zal komend seizoen onder leiding van trainer/coach Said Ajouaau werken aan een stabiele topklasse positie. Met een gehavende selectie is het team in een spannende strijd tegen zvv Volendam 3 vorige week uit de beker gespeeld. Afgelopen vrijdag viel de herkansing tegen het tweede van de zvv Volendam.

Voor de rust hadden de mannen van Ajouaau de wedstrijd onder controle. Na een paar goede aanvallen werd er ook een verdiende twee nul voorsprong gerealisserd.  Volendam was nog steeds wel gevaarlijk voor het doel, maar gelukkig voor de thuisploeg niet scherp. Toch na een schermutseling voor de goal van Lars van Zijl viel de bal voor de voeten voor een Volendam speler en die haalde uit waarbij de bal via een Hovocubo verdediger toch in het doel belandde, 2-1. Hovo bleef geloven in de strategie en raakte niet in paniek en liepen snel uit naar een 4-1 ruststand.

In de tweede helft ging Volendam wat meer druk zetten wat Hovocubo in de gelegenheid bracht om een paar keer uit breken wat resulteerde in de  5-1. Toch wisten de Volendammers de 5-2 te scoren. De oranjehemden zetten in de slotfase een vijfde veldspeler in maar zonder succes. Door geconcentreerd verdedigen hield de verdediging van doelman van Zijl het doel schoon. Doordat in de power play de bezoekers wederom druk gingen zetten kreegen Hovo veel ruimte en daar werd goed gebruik van gemaakt. De kansen werden echter met moeite verzilverd. De 6-2 en de 7-2 kwamen tot stand maar het had wel 10-2 kunnen zijn. Coach Said Ajouaau was toch tevreden met het spel van zijn eerste competitiewedstrijd met deze nieuwe selectie.

Doelpuntenmakers: Hamza Kaiss (3x), Mounir Elfakiri (2x), Omar el Messaoudi en Tom Hoeve