Hovo 2 verliest na 3-0 voorsprong van Volendam 2, 4-5.

Na een nuttige oefenwedstrijd tegen eredivisionist Urk (4-3 winst) en een overwinning uit bij De Ruif (5-6) is het zaak in de thuiswedstrijd tegen Volendam 2 de opgaande lijn een vervolg te geven. In de oefencampagne in augustus speelden we al een keer tegen Volendam. Bij rust stonden we 3-0 achter maar na een goede 2e helft kwamen we op 3-3 waarna een verdedigingsfout in de laatste minuut we toch verloren, 4-3.

De eerste kansen in de wedstrijd worden gelijk verdeeld. Eerst is het Robin die over schiet waarna Volendam door goed keeperswerk van Tjerk niet op voorsprong komt.  Na 4 minuten is het Robin die op het middenveld de bal onderschept, op doel afgaat en de keeper kansloos laat, 1-0. Twee minuten later is de score al verdubbeld als Serkan de goed meegelopen Omar 2-0 laat maken. Vier minuten later is het Tijani die met een lange pass Dave weet te bereiken die de vrijstaande Omar weet te vinden en die scoort zijn tweede goal en zorgt voor de 3-0. En dat na 10 minuten spelen.  Na de 3-0 herstelt Volendam zich snel en krijgt twee grote kansen die door Tjerk vakkundig onschadelijk worden gemaakt. Vijf minuten voor rust is ook Tjerk kansloos als een diepe bal door een vrijstaande Volendam speler door de benen van Tjerk in het doel beland, 3-1.  In de daarop volgende aanval is het Omar die Robin een kans biedt maar die mist de kans op 4-1. Twee minuten voor tijd is de spanning terug als een Volendammer na een redding van Tjerk in de rebound raak schiet, 3-2.  Daarna is Volendam nog dichtbij de 3-3 maar gelukkig voor Hovo gaat de bal naast. Rust breekt aan met een 3-2 voorsprong.

Coach Richard probeert in de rust de boel weer neer te zetten maar binnen 3 minuten spelen is het al 3-3. Binnen de minuut is Hovo weer wakker en komt Jordan 10 cm tekort om een voorzet van Tijani binnen te tikken. Weer een minuut later is krijgt Hovo een vrije trap die door Tijani wordt genomen. De keeper redt maar Jordan is alert bij de rebound en brengt Hovo weer terug aan de leiding, 4-3. De druk van Volendam houdt aan en Hovo moet zich beperken tot verdedigen. Keeper Tjerk groeit uit tot de uitblinker aan Hovo zijde en redt een aantal keren knap. Met veel kunst-en-vliegwerk houdt Hovo de voorsprong vast en net als de Volendam storm een klein beetje minder wordt is het plots toch na een uitval 4-4. Vier minuten voor tijd krijgt Volendam een vrije trap. Keeper Tjerk posteert een muurtje van twee man en gaat er zelf naast staan waarna een Volendammer de bal met een weergaloze lob over de muur in het doel schiet, 4-5.  Coach Richard wisselt Tjerk voor vliegende keep Tijani om een power play situatie te kunnen benutten. Het leidt tot kansen voor Omar (naast) en Tijani die de bal door de keeper ziet worden gered.  Het blijft 4-5 en dat is uitermate zuur als je met 3-0 voor hebt gestaan. Volgende week uit tegen hekkensluiter VIOS’79, geen gemakkelijke tegenstander. Het bier in de 3e helft smaakt minder dan wanneer we de 3-0 voorsprong hadden weten te verzilveren in drie punten.

Scoreverloop:

4. 1-0 Robin (-), 6. 2-0 Omar (Serkan), 10. 3-0 Omar (Dave), 20. 3-1, 23. 3-2, rust, 28. 3-3, 30. 4-3 Jordan (Tijani), 42. 4-4, 46. 4-5