Belangrijke punten voor een goed gevoel en vertrouwen

Hovocubo 2 – VIOS’79   6 – 5 (2-2) 13 sep 2019

(header Foto Gerrie Meijer)

Na de teleurstellende bekerwedstrijd tegen DWOW vorige week is het zaak om goed te starten in de competitie. We treffen het niet want VIOS’79 is de tegenstander, een ploeg die vorig jaar in de nacompetitie tegen FC Marlene 2 om een plaats in de 1e divisie streed (en verloor). Op de training woensdag raakten maar liefst 3 spelers geblesseerd, Robin (achilles), Remco (rug) en Kaj (enkelband). “Elk nadeel hep se voordeel” zei onze Nederlandse voetbalprofessor ooit en dat geldt nu ook voor coach Richard want die hoeft voor deze wedstrijd geen keuzes te maken.

Omar el Messaoudi op archieffoto FERRY HOKS

Hovo begint met het eerste viertal  Issam, Omar, Yassine en Tyrell niet goed want binnen 15 seconden is het al 0-1 als Yassine iets teveel risico neemt, de bal verliest en Vios in de tegenaanval keeper Tjerk kansloos laat, 0-1. De eerste échte aanval van Hovo is gelukkig ook raak als Tyrell van rechts de goed naar de binnen gelopen Issam schiet die de 1-1 laat aantekenen. Even later is het al bijna 1-2 maar redt de paal Hovo voor een nieuwe achterstand. Met het tweede viertal Jesper, Oscar, Serkan en Dave krijgt Vios kansen maar is het de thuisclub die na een 1-2’tje tussen Oscar en Dave de voorsprong neemt waarbij Oscar de keeper “poort”, 2-1. De voorsprong is enigszins geflatteerd maar geeft Hovo vleugels want kort hierna is het Dave die twee kansen krijgt, eerst redt de keeper knap en even later hoeft hij na een prima aanval tussen Oscar en Serkan de bal alleen maar binnen te lopen maar de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Tja en als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat vaak wel. In de 16e minuut krijgt Vios een vrije trap, keeper Tjerk geeft aanwijzingen maar de verdedigers staan toch niet correct want de vrije trap wordt op de paal geschoten waarna Yassine ongelukkig de bal tegen zijn hak krijgt en de bal over de lijn ziet gaan, 2-2. Voor rust krijgt opnieuw Dave (keeper en lat) en Serkan kansen maar de ruststand is in evenwicht, 2-2.

Het begin van de tweede helft begint net als in de eerste helft met een enorme kans voor Vios als een prima pass binnendoor door een Vios aanvaller tegen keeper Tjerk wordt geschoten. We zijn direct weer wakker en dat zorgt voor druk op het Vios doel. Kansen zijn er voor Issam en Yassine die door beiden naast wordt geschoten. Dan in de 3e minuut is het bij de derde poging wel raak en hoe. Yassine speelt zich op de helft van Vios knap vrij en schiet de bal ongenadig hard in de rechterbovenhoek, 3-2, schitterende goal. Twee minuten later is het Yassine die Serkan een niet te missen kans geeft en zo staan we al vroeg in de tweede helft op 4-2. Nog twee minuten later is het Omar die een fraaie voorzet geeft die door Issam wordt ingeschoten, het is de tweede goal van Issam deze avond, 5-2.  Vios moet nu komen om nog iets van een wedstrijd te maken en dat doen ze ook. Hovo moet terug en verdedigt knap. Tjerk is zeer alert en maakt twee doelpogingen onschadelijk. Verder is het met name Dave die zich verdedigend onderscheid met veel onderscheppingen en een uitschuifbeen lijkt te hebben. Halverwege de tweede helft is het Vios die er 5-3 van maakt. Direct op de 5-3 krijgt Jesper een reuze kans maar hij schiet in kansrijke positie over. Eén minuut later is het Davy die op het middenveld knap de bal onderschept en zomaar op doel af mag gaan en koel maar beheerst de keeper kansloos laat, 6-3. Met nog zes minuten op de klok besluit de Vios coach met een meevoetballende keeper te gaan spelen en binnen de minuut wordt de powerplay succesvol afgerond en brengt Vios de stand terug op 6-4. Vios ruikt bloed, gaat door en drie minuten voor tijd wordt het op een identieke manier 6-5 als bij een vrije trap we niet alert zijn. Dan wordt het billen knijpen voor de Hovo supporters. Met nog iets meer dan een minuut op de klok krijgt Issam ook nog een gele kaart, overigens een terechte kaart. Consequentie is dat er meer dan een minuut met drie veldspelers tegen vier spelers én één keeper moet worden gespeeld. Uit de vrije trap wordt miraculeus niet gescoord. Vios probeert met enorme druk de gelijkmaker te forceren maar dat lukt niet en zodoende wint Hovo de wedstrijd met 6-5. Net als vorige week Hovo 1 tegen FC Marlene een spannende slot van de wedstrijd!

De derde helft duurt langer dan de eerste en tweede helft bij elkaar, erg gezellig en het bier smaakt goed na deze zwaar bevochten overwinning. Uiteindelijk gaat het in de derde helft over Tijgertje en andere “knuffels”, kortom tijd om naar huis te gaan. Alhoewel, een klein groepje, met coach Richard voorop, gaat nog voor een vierde helft naar Het Gouden Hoofd.

Volgende week vrijdag de derby tegen Zwaag, thuis in De Opgang om 21.35 uur.

Scoreverloop:

0-1, 4. 1-1 Issam (Tyrell), 12. 2-1 Oscar (Dave). 16. 2-2 e.d., rust, 28. 3-2 Yassine (-), 30. 4-2 Serkan (Yassine), 31. 5-2 Issam (Omar), 38. 5-3, 40. 6-3 Davy (-), 45. 6-4, 47. 6-5