Hovo 2 krijgt met 4-4 opnieuw te weinig tegen FC Heuvelrug.

Vorige week speelde Hovo 2 tegen FC Weesp waarin 3-3 gelijk werd gespeeld en daarmee deden we ons voor de zoveelste keer tekort want op een drietal momenten na werden zo’n 20 kansen onbenut gelaten. Laatste mogelijkheid om dit kalenderjaar nog een keertje te winnen is op vrijdag de 13e december tegen FC De Heuvelrug die zich in de middenmoot bevindt.

Het is met de constante blessuregolf elke week voor de toeschouwers weer een verrassing wie coach Richard nu weer heeft te strikken om voor Hovo 2 uit te komen. Deze week zijn Jim, Nicky en Leroy aan het vreemdenlegioen dat Hovo 2 heet toegevoegd.

Al na 3 minuten spelen komen we op achterstand als Jesper zich makkelijk laat uitspelen en een Heuvelrug speler keeper Damian kansloos laat, 0-1.  Het is het enige “hoogtepunt” in de eerste tien minuten want het spel gaat heen-en-weer zonder dat er kansen zijn te noteren. Na 10 minuten spelen krijgt Heuvelrug wat overwicht en krijgt ook kansen op verdubbeling van de score. Twee schoten gaan naast en één schot wordt door keeper Damian gepakt. Net op het moment dat de 0-2 lijkt te vallen is het Jim die op rechts er knap vandoor gaat en op tijd voorzet die door Robin wordt binnengelopen, 1-1. Twee minuten later is het Jim die met een prima pass Robin bereikt die de bal met enig fortuin door de benen van de keeper ziet gaan, 2-1. Hovo heeft de geest en het is Robin die op een prima pass van David tegen de paal schiet. Drie minuten voor rust ploft een ver schot van Heuvelrug tegen de Hovo touwen en is de stand plots weer gelijk, 2-2. Hovo krijgt nog twee goeie mogelijkheden via Serkan (paal) en David die een vrije schop over schiet. Rust breekt aan met 2-2.

Na rust is de eerste kans voor Robin die een voorzet van David over schiet.  De wedstrijd gaat snel heen-en-weer, Heuvelrug krijgt een uitgespeelde kans de bal niet langs Damian die prima redding brengt en in de counter is het Robin die de bal in het zijnet schiet. Even later is het Nicky die uit een voorzet van Serkan met een stiftje over schiet. Na 5 minuten is het David die na vermeend hands de rode kaart krijgt waarna de toegekende penalty wordt binnen geschoten, 2-3. Hovo probeert de rug te rechten en zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Jim is de man die onnavolgbaar speelt en  steeds gevaarlijk is.  Zo snelt Jim 3 man voorbij en schiet de bal in het zijnet. Hovo heeft het betere van het spel en het is dan ook meer dan terecht dat halverwege het Jim is die  de 3-3 binnen schiet.  Vier minuten later is het Davey die op rechts de bal naar de op linkslopende Robin speelt die de bal op het goeie moment terugspeelt waarna Davey de bal hoog in het dak van de goal schiet, 4-3.  Het is een verdiende voorsprong. Heuvelrug moet komen om de gelijkmaker te forceren. Heuvelrug heeft het lastig om door de defensie van Hovo te breken. Eén keer redt de paal ons maar voor de rest is Hovo met een ontketende Jim veel dreigender. De laatste twee minuten besluit de coach van Heuvelrug alle risico’s te nemen door met een vijfde veldspeler powerplay te spelen. Hovo beperkt zich tot verdedigen maar na één minuut gebeurt toch het onvermijdelijke als Heuvelrug de vrije man vindt die de 4-4 scoort en dat wordt ook de eindstand.

Opnieuw houden we net als vorige weel slechts één schamel puntje over in een wedstrijd die we gewoon hadden moeten winnen. Hopelijk kunnen we na de jaarwisseling met een voltallige selectie en iets meer geluk richting van de middenmoot klimmen.

Scoreverloop:

3. 0-1, 18. 1-1 Robin (Jim), 20. 2-1 Robin (Jim), 22. 2-2, rust, 30. 2-3 (p.) , 36. Jim (-), 40. 4-3 Davey (Robin). 49. 4-4