Hardwerkend Hovo 2 wint verdiend van Golden Stars

Nadat het hoofdgerecht Hovo 1 – Volendam 1 in een eclatante 9-0 overwinning is geëindigd is het tijd voor het dessert, Hovo 2 – Golden Stars 1. Coach Richard is positief gestemd, er is deze week hard maar vooral goed getraind.

Eerder dit seizoen verloren we in Sporthallen Zuid in Amsterdam nipt met 2-1. Het eerste viertal bestaande uit Robin, Dave, Serkan en Kaj begint goed. Al na 1 minuut is het Robin die de bal op de paal schiet. Eén minuut later is het Serkan die zich goed vrijspeelt en de bal voorlangs schiet. Pas na 5 minuten is het Golden Stars die een eerste schot op het doel van keeper Levie afvuurt, de bal gaat naast. Hovo is de beter voetballende ploeg in de beginfase en nadat Kaj uit een voorzet van Dave tegen de keeper opschiet is het in de 10e minuut wel raak als Davey van dichtbij een prima voorzet van Serkan binnen tikt, 1-0. Het is een dik verdiende voorsprong. Eén minuut later is het Oscar die een grote kans op verdubbeling van de voorsprong heeft maar de keeper op weg naar de 2-0 vindt. Na 14 minuten spelen is het keeper Levie die voor het eerst handelend moet optreden bij een kans van Golden Stars maar de reserve doelman van Hovo 1 redt bekwaam. Uit de counter die daarop volgt mist Davey maar net. Twee minuten later is er een mooie combinatie tussen Oscar en Kaj waarbij laatstgenoemde de bal net langs de verkeerde kant van de paal schiet. En ja, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel en dat gebeurt ook zes minuten voor rust uit een snelle counter en zo staat het weer gelijk, 1-1. Hovo is niet geschrokken en blijft goed voetballen en dat wordt twee minuten voor rust beloond als Robin goed druk zet, daarmee de bal verovert en bij Oscar weet te brengen die van dichtbij de 2-1 ruststand op het bord brengt.

Na rust is het Kaj in de eerste minuut die een bal onderschept, op doel afgaat maar naast schiet. Na drie minuten krijgt Golden Stars een makkelijk gegeven vrije trap en zoals zo vaak weten we de verdediging niet op orde te krijgen en wordt de vrije schop door Golden Stars raak geschoten, 2-2.  Direct erop is het Robin, die net als Dave veel verdedigende arbeid verricht, gevaarlijk en tegen de lat schiet. Na 8 minuten spelen is het Kaj die er op links vandoor gaat en een voorzet geeft die door een tegenstander in eigen doel verdwijnt, 3-2.  Een gelukje want er was geen Hovo speler in de buurt die de voorzet had kunnen intikken. Nu is het zaak om de boel op slot te gooien en dat lukt bijna als uit een ingestudeerde hoekschop van Serkan Oscar over de bal schiet. De laatste 10 minuten hikt Hovo op twee gedachten, of voor de 4-2 gaan of de voorsprong verdedigen. Golden Stars pakt het initiatief en de Hovo aanhangers vrezen dat het zo zal gaan zoals zo vaak, een voorsprong die op het eind van de wedstrijd uit handen wordt gegeven. Keeper Levie voorkomt met een geweldige redding 8 minuten voor tijd de gelijkmaker.  Met een meevoetballende keeper proberen de Amsterdammers te forceren maar Hovo houdt goed stand en dat wordt in de slotminuut beloond als Kaj uit een counter op rechts de bal hard naar Robin op links speelt en die speelt de bal op het juiste moment terug op Kaj die de bal van dichtbij in het doel schiet, 4-2.

Na afloop is er veel ontlading bij Hovo, de positieve vipe is omgezet in 3 punten en die heeft Hovo 2 hard nodig. Volgende week uit bij AC Kingdom gaan we proberen opnieuw punten te pakken.

Scoreverloop:

10. 1-0 Davey (Serkan), 19. 1-1, 23. 2-1 Oscar (Robin), rust, 28. 2-2, 33. 3-2 e.d. (Kaj), 50. 4-2 Kaj (Robin)